Nyheter

07.04.18: VI TAR TATT ULTRALYD og den viser at vi venter valper! Se mer om dette på vår valpeside -> planlagte kull.

07.03.18:  VI VENTER VALPER!!  Endelig har vi noen nyheter i en ellers veldig rolig periode av året, og det er at vi venter valper! Forventet fødsel blir i uke 19, og går alt som vi håper har vi leveringsklare valper i månedsskiftet juni/ juli. Se mer om dette på vår side valper -> planlagte kull.

19.12.17: ÅRET ER SNART OMME, og det er tid for et tilbakeblikk. Det er mange hunder som har vært aktive til tross for et svært beskjedent oppdrett. Aller mest gleder det oss med alle tilbakemeldinger fra eiere og familier som er så fornøyde med hundene sine. Noen trenger litt tips den første tiden, og vi finner alltid en måte å hjelpe de forskjellige på slik at de skal bli mest mulig fornøyde med hundene sine. Mange har dem som rene familiehunder, mens andre i tillegg trener og konkurrerer i forskjellige grener i tillegg til de som jakter med hundene sine. Selv jakter vi skogsfugl med våre hunder, går spor og stiller ut med stor suksess. Aller best har Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal gjort det. I tillegg til å være en knakende god jakthund er hun i år enda en gang blant topp 5 på listen over årets mestvinnende springer i Norge. Hun er på en delt 2. plass, og ble blant annet BIR på NKK Trondheim med 47 springere. Hun er nå 7,5 år og har de siste 6 årene hele tiden vært med i toppen av listen.
I Finland har hennes bror Casper/ CIE CIB MultiCH. Zelini's Premier League også figurert blant topp 10 i alle disse årene, og i år ble han nr. 9. Han har flere BIR, BIG og BIS også i år.
I Sverige bor Totte/ DKUCH. SEU(u)CH. Zelini's Back To The Future. Han fylte 2 år i februar i år, og har allerede tatt disse to titlene. I tillegg har han tatt BIR og gruppeplassering.
Sistnevntes kullsøster Billie/ NUCH. Zelini's Dirty Dancing har også tatt sin tittel i år, og det samme har Theo/ NUCH. Zelini's Goalgetter. Dermed er vi nå stolte oppdrettere av 42 champions!

En annen ting som gjør oss svært stolte er tildeling av NKK's Oppdretterpris. Denne prisen kan tildeles  person som kan vise til eget oppdrett av rasehunder av fremragende kvalitet. Oppdrettet skal i sin bredde være preget av hunder som viser oppdretterens evne til et suksessfullt oppdrett av hunder med meget høy kvalitet - alt tatt i betraktning rasens eksteriør og bruksegenskaper. Det er en stor ære å få denne prisen som er de færreste forunt å få. Vi har drevet oppdrett i 27 år, og vi hadde aldri klart alt vi har oppnådd hvis det ikke hadde vært for alle våre fantastiske valpekjøpere som jobber så bra med hundene sine. Tusen takk til dere alle!!!! Prisen er også til dere!

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!!!

 

04.11.17: NKK'S OPPDRETTERPRIS!! Jeg fikk en mail fra NKK for et par uker siden med spørsmål om jeg kunne komme på festmiddagen i forbindelse med NKK's RS. Grunnen var at de ville invitere noen til å motta ærespriser, og det viste seg at jeg var en av to som skulle motta NKK's Oppdretterpris. I statuttene står det følgende: "Oppdretterprisen kan tildeles person som kan vise til eget oppdrett av rasehunder av fremragende kvalitet. Oppdrettet skal i sin bredde være preget av hunder som viser oppdretterens evne til et suksessfullt oppdrett av hunder med meget høy kvalitet - alt tatt i betraktning rasens eksteriør og bruksegenskaper."
Jeg er rørt, stolt og ydmyk over å ha mottatt denne hedersbevisningen. Det var utrolig hyggelig å få den annerkjennelsen for det arbeidet man har gjort gjennom 27 år, og jeg er sååå takknemlig! Tusen takk til alle fantastiske valpekjøpere og fôrverter for et fantastisk samarbeide opp igjennom årene som har gjort dette mulig!

                                    NKKs Oppdretterpris  

23.09.17: LYKKE I AGILITY-RINGEN:  Hilde Smuts-Muller og hennes Lykke/ Zelini's Midsomer Murders startet i AG kl.1L denne dagen, og vant klassen!! Gratulerer så mye!!

10.09.17: STAVANGER NESTE: I alle de årene jeg har holdt på har jeg faktisk bare vært i Stavanger to ganger tidligere da jeg synes det er fryktelig langt. Nå er veiene blitt bedre, så det var på tide å prøve igjen. Lørdagens resultater var ikke noe å skryte av så de hopper vi glatt over. Søndag ble desto mer gledelig for oss da det var NKK-utstilling. Svenske Lena Hägglund dømte 24 springere. Først ut av våre var Theo/ Zelini's Cutting Corners, og han vant juniorklasse. Han eies av Grethe Omdal Jorddal, og vi har ikke truffet hverandre siden han ble hentet  for ett år siden på akkurat denne dagen. Det var så hyggelig å treffe Theo og hans familie igjen, og det var en glede å få vise ham! Deretter var det Billie/ Zelini's Dirty Dancing (bildet under) sin tur i åpen klasse tispe. Hun sto for championat, og manglet NKK-cert, så gleden var stor da hun vant klassen og vi var et skritt nærmere. I championklasse tispe ble Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal nr. 2 med en fantastisk kritikk som startet slik: "Strålende vakker championtispe av høyeste kvalitet". I beste tispeklasse ble Billie nr. 2, og siden vinneren allerede var champion fikk hun sitt etterlengtede cert samt championat! Hun bor hos Rikke Lahn og Andrew Watson til daglig, og sameies med oss på kennel Zelini. Vi er så glade for at Rikke og Andrew holder henne i fantastisk kondisjon, og det har helt klart vært medvirkende til at det har gått så greit å få championatet på henne. Tusen takk til dere og gratulerer så mye. Maya ble forresten 4. beste tispe.

                           Billie_nychampion 

02.-03.09.17: INN- OG UTLAND: Nyheter fra flinke valpekjøpere tikker inn, og ingenting gleder oss mer enn når de lykkes med hundene sine. I Tromsø stilte Agata Grundvåg sin Elling/ Zelini's On The Rock på Tromsø Hundeklubbs valpeshow der han ble BIR.
I Finland ble Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier League BIM på en utstilling i Siilinjärvi. Eiere er Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.
Sist, men ikke minst, må vi fortelle om svenske Karolina Sjöholm som dro til Danmark denne helgen. På lørdag fikk hun cert, dansk championat og dermed nordisk championat på CH. Astrospring's Orion. Han er far til vårt kull født i 2015. Hun har Astrospring's Orion sønn Totte/ SEU(u)CH. Zelini's Back To The Future, og han fikk res. cert etter sin far. Søndag var det ny utstilling for dem, og jammen tok ikke Totte (bildet under) certet denne dagen, og dermed er også han dansk champion! Det var en fantastisk helg for Karolina og hennes hunder! Gratulerer så mye til dere alle sammen!

                           Totte_DKUCH

26.08.17: FLERE GODE NYHETER FRA FINLAND:  Denne dagen ble Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier League BIM på en utstilling i Mäntyharju for alle raser. Dommer var Kirsi Nieminen, og glade eiere er fortsatt Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.

12.08.17: GODE NYHETER FRA FINLAND:  Det var en stor utstilling for alle raser i Turku der slovenske Ales Novak dømte 27 springere. Aller best av disse likte han Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier League som dermed ble BIR. Det var sterk konkurranse så eierne Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon var svært fornøyde. Gratulerer så mye!

06.08.17: NESBYEN er det lenge siden vi har besøkt, så når det var en dommer med spaniel-bakgrunn var det på tide å ta en tur. Det var Svein Helgesen som dømte og han har tidligere drevet oppdrett av cocker spaniel under kennelnavnet Tanac. Det var 2 hanner og 8 tisper, og eneste tispe med CK og dermed cert var vår egen 12 mnd gamle Molly/ Zelini's Candy Crush. Hun ble også BIM.

30.07.17: MOSS og omegn hundeklubb hadde sin årlige utstilling for alle raser. De hadde invitert svenske Börje Johansson (kennel Allerts, cockere spaniels) til å dømme alle spaniels, og han hadde fått 12 springere påmeldt. Vi hadde med oss et søskenpar og først ut av dem var Malvin/ Zelini's Sunset Boulevard. Han oppførte seg pent han, og var en av to hanhunder som fikk CK. Han ble beste hanhund, og fikk sitt første cert. Søsteren Billie/ Zelini's Dirty Dancing kunne ikke være noe dårligere, og hun var eneste tispe med CK, og dermed fikk sitt andre cert! Billie trakk det lengste strået søsknene i mellom og ble BIR, og Malvin ble dermed BIM. Malvin eies av Anita Lervåg og Dag Blakstad, og Billie sameies av kennel Zelini, Rikke Lahn og Andrew Watson.

 

Billie cert og BIRMalvin cert og BIM

08.07.17: PÅ SIN 7-ÅRSDAG var finskeide Casper/ INT MultiCH. Zelini's Premier League på utstilling i Sauvo, Finland der han feiret bursdagen sin med å bli BIR for dommer Leni Finne. Gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola!

01.-02.07.17: TRONDHEIM neste! Vi hadde med oss 3 hunder, men resultatene for 2 av dem var ingenting å skrive hjem om, mens Maya/ INTNORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal virkelig gjorde oss stolte denne helgen. Lørdagen var det NSK's utstilling der Marie-Louise Doppelreiter fra Østerrike dømte 42 springere. Maya ble da 2. beste tispe. Dagen etter var det NKK's utstilling der finske Paula Heikkinen-Lehkonen dømte 47 springere. Maya var virkelig i form, og ble best i rasen perfekt vist av favoritt-tanten sin Karoline Johansen!! Denne helgen var de to utstillingene hittil i år med desidert flest springere påmeldt, og vi er så stolte over Maya. Tusen takk til Frank og Stig på kennel Westaway for bildet, og gratulerer så mye med BIM til NUCH. Westaway Stop Press.

                             Maya BIR NKK Trondheim 2017

18.06.17: Nok en sporprøve for Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley og eier Helene Botterli. Også denne dagen ble det en 1. premie, og Ville var eneste hund med 1. premie den dagen ogg ble dermed prøvens beste hund!! Gratulerer så mye!

Izzie/ INT NORDUCH. NSVCH. NORDV-13 Zelini's Hattrick og eier Dina Arnevik gikk også sporprøve denne dagen, og også de fikk 1. premie. Izzie ble 3. beste hund.

17.06.17: FIN DEBUT i valperingen av Elling/ Zelini's On The Rocks og eier Agata Grundvåg på NSK Nordlands utstilling. Der dømte Aase Jakobsen, og hun satte Elling til BIS-2-valp. Gratulerer så mye!
Samme dag gikk Helene Botterli sporprøve med sin Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley, og de gikk til 1. premie og ble nr. 2 på prøven.

Casper BIS-110.-11.06.17: EN AKTIV HELG FOR ZELINI'ENE: Typisk for årstiden er høy aktivitet blant hundefolket. Både i skogen og ringen har det vært aktivitet, og også i inn- og utland. Lørdag 10. gikk Izzie/ INT NORDUCH. NSVCH. NORDV-13 Zelini's Hattrick sporprøve og hun gikk til en fin 1. premie sammen med sin eier Dina Arnevik. Samme dag var det NKK Oslo der Per Frid's Bellman/ Zelini's Casablanca var så sær, så nær sin tittel ved å ta res. cert.
Søndag 11. var Izzie nok en gang på sporprøve og også denne gangen ble det 1. premie, og hun ble prøvens 3. beste hund. På NSK's  utstilling i Tønsberg tok Molly/ Zelini's Candy Crush res. cert.  Helgens stjerne var imidlertid Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier League. Han var på utstilling i Mynämäki i Finland med sine eiere Nana og Nappi Isola Isola, og ikke bare ble han BIR, han vant også gruppa OG ble Best In Show!!!!

 

27.-28.05.17: TID FOR HOVEDUTSTILLINGEN: Spanielklubbens hovedutstilling er en av de utstillingene man bare må ha med seg. Denne ganger var den flyttet til Skien fritidspark, og det var absolutt et velegnet sted for hundeutstilling. Det er "hotell" der også så det er gangavstand til utstillingsplassen. Grunnen til at jeg skriver hotell i anførselstegn er at selv om prisene skulle tilsi det, var det definitivt ikke hotellstandard på overnattingen. Vel, vel, over til Hovedutstillingen som var på lørdagen. Norske Kari Granaas Hansen hadde fått 31 springere påmeldt. Som vanlig var det gutta først, og  Milo/ NUCH. Zelini's Body Talk ble der 4. beste hanhund. Bellman/ Zelini's Casablanca var sååå utrolig nære sitt championat da han fikk res. cert. Molly/ Zelini's Candy Crush debuterte med bravur da hun vant juniorklasse og var den eneste der som fikk CK. Hun ble også BIR-junior og til slutt BIS-3-junior, så det er vi fornøyde med! ;-) Til slutt fikk vår oppdrettergruppe HP med en super kritikk.
I Finland samme dag ble Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier League BIM på en utstilling der.

Søndagen hadde vi bare tispene med oss. Igjen vant Molly juniorklasse, og også denne dagen den eneste med CK. Hun ble BIR-junior og fikk res. cert også! Da det var varslet enormt med trafikk hjemover valgte vi å dra før finalen. Det viste seg å være ganske så lurt da vi brukte nesten samme tid som vanlig, men da vi nesten var hjemme hørte vi på radioen at folk brukte 3 ganger så lang tid som vanlig! Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal ble 4. beste tispe

 

Totte Champion20.-21.05.17: KNALLHELG FOR ZELINI'ENE: Vi hadde en rolig helg hjemme, men flere valpekjøpere var i ilden og de gjorde det bra! Lørdagen fikk jeg tidlig melding fra Helene Botterli som var på sporprøve med sin Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley. Hun følte det hadde gått bra, og hun hadde helt rett. De gikk til en super 1. premie, og ble nr. 2 på prøven. På en helt annen prøve gikk Dina Arnevik med Izzie/ INT NORDUCH. SNVCH. NORDV-13 Zelini's Hattrick. De fikk også en fin 1. premie. Fra Finland tikket det inn en melding om at Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier League hadde vært på en stor internasjonal utstilling i Helsinki der han ble BIM og fikk cacib. Eiere er Katariina og Johanna Isola på kennel Kahdensiskon.
Jeg var allerede fornøyd med helgen, men søndagen skulle bli enda bedre! Jeg hadde knapt våknet før jeg fikk en telefon fra Sverige. Det var Karolina Sjöholm som ringte fra SKK's internasjonale utstilling i Hässleholm. Der hadde hennes Totte/ Zelini's Back To The Future nettopp tatt cert, cacib og blitt beste hanhund! Dermed ble han også champion, og det bare 2 år og 3 mnd gammel.  Etter et par timer ringte Karolina igjen, og jammen ble ikke Totte BIR også!! Karolina følte de hadde gjort det langt bedre enn forventet, og hun var storfornøyd og ville bare slappe av og kose seg i finaleringen. Det gjorde de såpass at Totte ble BIG-3 i en stor og sterk gruppe! For en dag det ble for Karolina og Totte, og vi gratulerer så mye!! Totte ble champion nr. 41, og vi er utrolig stolte. Utpå ettermiddagen tikket det inn enda en melding fra Helene Botterli som hadde gått enda en sporprøve med Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley, og de hadde tatt en ny fin 1. premie!
En flott helg, og vi er heldige som har så mange flinke valpekjøpere. Gratulerer til dere alle!!

 

Ny champion!23.04.17: ZELINI-CHAMPION NR. 40!! På NKK's utstilling i Bergen denne dagen dømte svenske Moa Persson, og hun var veldig begeistret for Theo/ Zelini's Goalgetter. Han vant åpen klasse, og ble etterhvert beste hanhund og fikk cert og cacib. og dermed også sin championtittel. Theo var i strålende humør som vanlig, og showet seg også fram til BIR! I gruppen ble vi plukket ut blant de 6 beste, men ble dessverre ikke plassert. Theo bor i Bergen hos sin matmor Kirsten Freim Grevstad med familie. Hver gang jeg er i Bergen pleier jeg å stille Theo som nå snart er 7 år. Han er alltid i topp kondisjon og utrolig velstelt. Kirsten steller ham selv til daglig, mens vår gode venninne Else Grindheim på kennel Bobwhite har vært så utrolig snill å ta utstillingsklippen på ham hver gang. Theo hadde før denne utstillingen tatt 4 små-cert og 3 res. cert, og nå fikk vi lønn for tålmodigheten vår og vel så det. Jeg er så takknemlig overfor Kirsten og hennes familie som alltid stiller opp, og for Else som har klippet ham. Dette gjorde det mulig for oss å få enda en champion, og det nr. 40 i rekken!! Vi er så stolte!!!!

22.04.17: NYHETER FRA FINLAND: En herlig nyhet fra Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon. De har vært på utstilling i Simpele der deres Casper/INT MultiCH. Zelini's Premier League ble BIR og BIG-4 for dommer Reia Leikola-Walden. 

04.02.17: VI HAR VALPER!!  Vi har fått 6 valper, 4 hanner og 2 tisper. Du kan lese mer om dette på vår valpeside -> aktuelle kull.

Totte cert MyDog08.01.17: NYTT ÅR, NYE MULIGHETER! 2016 var ikke vårt beste år, så vi ønsker 2017 velkommen. Joda, vi hadde masse flotte resultater med hundene våre, men mest av alt vil året huskes som det året vi mistet Ylva og Viggo med seks måneders mellomrom. To gamle hunder på henholdsvis 13 år og 8 mnd og snart 11 år, så de har jo hatt lange gode liv, og de har vært utrolig verdsatte familiemedlemmer som har betydd mye for oss alle. Vi savner dem hver dag.
Årets første gladnyhet fikk vi fra Sverige og Totte/ Zelini's Back To The Future (bildet) og hans matmor Karolina Sjöholm. De stilte på MyDog denne søndagen og jammen tok de ikke certet! Dette er Totte's 5. cert, men fordi han ennå  ikke er 2 år, så tittelen må vente. Det var en super start på året, og vi gratulerer så mye!!

BILLIE ER DREKTIG!  Nå kan vi med sikkerhet si at Bille er drektig, og mer om dette kan leses på valpesiden -> planlgte kull. Billie er forøvrig kullsøster med Totte. :-)

04.12.16: VI VENTER VALPER! Vi har paret Billie/ Zelini's Dirty Dancing er paret med Charlescroft Ripple'n'Roll, og valpene forventes født i starten av februar. Se mer på valpesiden -> planlagte kull.

Ylva

30.11.16:  EN SORGENS DAG PÅ KENNEL ZELINI.....
Da var dagen vi hadde gruet oss til kommet. Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble 13 år, 8 måneder og 2 dager gammel. Det er jo en respektabel alder, og det gikk sakte nedover med henne. Hun ble svakere og svakere i muskulaturen, og det gjorde henne ustø til tider. Hun var nok også ganske dement på slutten, men allikevel var hun like glad som alltid. Denne morgenen fikk hun et illebefinnende, og tiden var kommet for å la henne slippe samme hvor vondt det gjør. Ylva var aldri redd for noe, ei heller dyrlegen, så hun forlot denne verden logrende mens hun fikk godbiter hos dyrlegen....
Ylva var en meget spesiell hund som vi aldri har hatt maken til og hva hun har betydd for meg klarer jeg ikke å beskrive. Hennes personlighet har vi aldri sett maken til! Det er selvfølgelig hverdagene som er viktigst, og der var hun en stjerne! I utstillingsringen fikk hun sine titler med flere BIR, BIG og BIS-plasseringer. I valpekassen var hun uvurdelig, og av hennes 19 avkom ble hele 10 champions!! Det tror jeg ikke det er mange tisper som kan matche! Alt vi har i dag går tilbake på Ylva og hun og hennes avkom har hatt stor betydning både for oss og for andre oppdrettere i flere land.
Tomrommet og savnet er stort, og ingen kan fylle hennes plass. Hvil i fred, kjære Ylva, til vi sees igjen!

Bellman NSK Telemark sept. 16

17.09.16: NSK Telemark hadde invitert finske Leila Kärkäs til å dømme, og jeg tror ikke hun har dømt i Norge tidligere. Dessverre hadde hun bare fått 13 springere påmeldt uvisst av hvilken grunn. Det var ikke mange påmeldte i de andre rasene heller, og det er synd for det er en veldig trivelig og godt arrangert utstilling.
Best av våre ble igjen Bellman/ Zelini's Casablanca til Per Frid. Han tok sitt andre cert og ble beste hanhund, og til slutt BIM. Dette var Bellmans tredje utstilling. Han har vunnet klassen hver gang med CK, og har allerede fått 2 cert og 2 BIM! Gratulerer så mye til flinke eiere Per og Brit Frid, og tusen tak for at jeg får lov å vise ham! :-)

 

04.09.16: PÅ SPORET: Helene Botterli og hennes Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley startet på en bevegelig sporprøve og fikk 1. premie. Arrangør var NSK Møre og Romsdal. Gratulerer så mye!

Bellman 17 mnd31.07.16: EN HERLIG DAG hadde vi på Moss HK's utstilling i Råde idrettspark. 24 springere var påmeldt for tyrkiske Ozan Belkis, og han viste seg å være et hyggelig bekjentskap. :-) Vi hadde to unghunder med denne dagen, og de gjorde oss stolte! Først ut var Bellman/ Zelini's Casablanca (bildet) og han vant sin klasse med CK. Dommeren var streng med CK'ene, så det var ikke mange igjen i beste hanhundklasse. Det var 2 eller 3, jeg husker ikke, men uansett så vant Bellman. Han ble beste hanhund og tok sitt første cert på sin aller første utstilling. Han ble til slutt BIM. Hans søster Billie/ Zelini's Dirty Dancing ville ikke være noe dårligere, og hun tok også sitt første cert og ble 2. beste tispe. En herlig dag for søsknene! :-) Bellman eies av Per Frid som dessverre ikke fikk oppleve den fine dagen da han var på ferie! Med hjelp av datteren Marianne klarte vi allikevel å få stilt ham og telefonene gikk varme den dagen! :-) Billie bor hos Rikke Lahn og Andrew Watson, og sameies med kennel Zelini. Vi er så stolte over ungdommene våre!

I Finland har Casper/ INTUCH. MultiCH. Zelini's Premier League blitt BIM enda gang. Om vi har talt riktig er det 5. gangen han er BIM i år, i tillegg til flere BIR, gruppe og BIS-plasseringer/ seire. Gratulerer til eierne på kennel Kahdensiskon!

 

16.07.16: CASPER IGJEN! INTCH. Multi CH. Zelini's Premier League ble BIM på en utstilling i Orivesi, Finland. Han eies av kennel Kahdensiskon. Onnea!

15.07.16: VI HAR FÅTT VALPER! Dagen før termin fikk Emma 4 svære valper, 3 hanner og 1 tispe. Mer om dette kan du lese på valpesiden -> aktuelle kull.

09.07.16: NYTT FRA SVERIGE: Denne helgen var det dobbeltutstilling i Tvååker i Sverige der Totte/ Zelini's Back To The Future ble vist begge dager. Det gjorde han og matmor Karolina Eliasson bra, da de tok ett cert og ett res.cert. Stort grattis!! Dette var Totte's 4. cert på 3 måneder! Vi er så stolte over den fine svensken vår! :-)

NUCH. Zelini's Speakers Corner02.-03.07.16: ÅRETS TRONDHEIMSTUR hadde vi gledet oss til lenge, Karoline Johansen og jeg, og endelig var helgen kommet. Lørdag var det NKk's utstilling der Vidar Grundetjern hadde fått 36 springere påmeldt. Vi hadde bare tisper med oss, og først ute var Billie/ Zelini's Dirty Dancing som ble nr. 2 i juniorklasse med CK. Neste for vår del var Milla/ Zelini's Speakers Corner (bildet) som hadde tatt turen helt fra Bodø. Egentlig hadde ikke eier Hilde Kvandal tenkt å melde på da de skulle på ferie, og det passet derfor dårlig. Men etter gode resultater i nord fikk Hilde blod på tann, og satte i gang planleggingen. Det endte med at hennes mann Ludvig kjørte alene fra Bodø til Trondheim med Milla slik at vi kunne vise henne. Deretter kjørte han videre sørover, der han møtte Hilde noen dager senere. Hun måtte jobbe og kom da med fly dit. Imponerende innsats som bar frukter! Milla vant først en stor åpen klasse, og dommeren takket meg for at jeg viste henne for ham!! Da fikk jeg et ørlite håp om at det kunne bli noe mer, og det ble det! Milla endte som 2. beste tispe, og fikk cert og res. cacib, og dermed championatet!! Jeg er så glad på vegne av Hilde og Ludvig som har lagt så mye jobb i dette med store avstander, og som har trimmet og vist Milla selv til hennes to første cert. Gratulerer så mye!!! Maya/ INT NORDUCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal ble nr. 3 i championklasse med CK.
Dagen etter var det spanielklubbens utstilling med Jari Partanen som dommer. Han hadde fått 32 springere påmeldt. Denne dagen vant Billie juniorklassen med CK, og hun fikk til slutt res. cert. Milla hadde reist videre sørover, så Maya var neste ut. Hun ble nr. 2 i championklasse, og 2. beste tispe.
I Finland ble Casper/ INT MultiCH. Zelini's Premier League stilt på lørdagen, og der ble han BIM. Dermed er han fortsatt mestvinnende springer hanhund i Finland så langt i år.

25.06.16: RÅ I SKOGEN! Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley går og går sporprøver til 1. premie på 1. premie! Denne gangen var det i Isfjorden der Åndalsnes og omegn JFF hadde prøve. Hun ble også kåret til prøvens 2. beste hund. Eier/ fører Helene Botterli hadde litt av en dag da hennes andre hund, en dvergpinscher, ble prøvens beste hund. Gratulerer så mye!

19.06.16: NY SOLID 1. PREMIE på sporprøve for Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley. Denne gangen var det NSK avd. Møre og Romsdal sin prøve. Vi gratulerer eier/ fører Helene Botterli.

15.06.16: MESTVINNENDE I FINLAND!! Det tikket inn en melding om at Casper/ INTUCH. MultiCH. Zelini's Premier League pr. dags dato er mestvinnende hanhund i Finland!!! Vi er så stolte og sender store gratulasjoner til eierne Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon.

12.06.16: Meløy Hundeklubb hadde sin utstilling i Bodø, og dommer var Kari Granaas Hansen, kennel Carillo. Hun satte til BIR Milla/ Zelini's Speakers Corner som også ble BIG-2! Gratulerer så mye til flink eier Hilde Kvandal som både trimmer og viser henne selv med stor suksess!

10.06.16: EMMA ER DREKTIG! Vi har vært på ultralyd i dag, og Emma er bekreftet drektig. Vi så et normalstort kull, og hvis alt går som det skal blir valpene født i midten av juli. Mer om kullet kan du lese på valpesiden -> planlagte kull.

04.-05.06.16: VILLE IGJEN! NVCH. Zelini's Barossa Valley gikk sporprøve begge  dager i Fiksdal denne helgen der Nordvest Dachshundklubb hadde prøver, og jaggu gikk ikke hun og matmor Helene Botterli til 1. premie begge dager! Det var varmt og tørt og krevende terreng, så dette er imponerende. På lørdagens prøve ble hun til og med kåret til 3. beste hund. Vi gratulerer!

28.-29.05.16: TEAM ZELINI MED SUKSESS I 3 FORSKJELLIGE LAND!! For en helg! Den ene meldingen etter den andre rant inn, og telefonen sto ikke stille denne helgen. Tidlig lørdag morgen ringte Karolina Eliasson fra Sverige som hadde vært på utstilling i Hasslarp med sin Totte/ Zelini's Back To The Future. Han hadde tatt sitt 2. cert og blitt 2. beste hanhund etter sin pappa SEU(u)CH. Astrospring's Orion. Pappa'en, som også eies av Karolina, nøyde seg ikke med da han ikke bare ble BIR men også BIS på SSRK's utstilling! Stort grattis!!
I Narvik stilte Hilde Kvandal sin Milla/ Zelini's Speakers Corner på Narvik Trekk- og Brukshundklubbs utstilling for Jo Schepers, og hun fikk sitt 2. cert og ble også BIM. Gratulerer så mye!
Senere samme dag kunne Helene Botterli fortelle meg at hennes Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley hadde gått til en fin 1. premie på en viltsporprøve i Randsverk. En fin dag for Zelini'ene, men lite visste jeg at dagen etter skulle bli enda bedre!
Søndag morgen fikk jeg en ny telefon fra Karolina som kunne fortelle at Totte denne dagen hadde tatt sitt 3. cert og til og med blitt BIM! Til slutt endte han dagen med å bli BIS-4 junior. I Finland var Nappi og Nana på utstilling med sin Casper/ INTUCH. MultiCH. Zelini's Premier League, og han tok storeslem ved å bli BIR, BIG og BEST IN SHOW!!!! Jeg var så glad, så glad og syntes helgen var fantastisk! Da kom enda en telefon, og denne gangen ringte Per Frid meg. Han og Bellman/ Zelini's Casablanca hadde debutert (begge to) på sporprøven til NSK Østfold. Tidligere hadde Per sagt til at han følte at de ikke hadde fått trent nok, og han hadde ikke helt troen. Men så feil kan man ta, Per og Bellman gikk til en knallfin 1. premie og ble kåret til prøvens beste debutant!! Jeg MÅ bare gjengi kritikken der de fikk "Særdeles Godt" på samtlige punkter. Her er dommerens kommentar: "Flott sporstart. Herlig tempo hele sporet igjennom. Løser opphold og vinkler ua. Hunden markerer sårleie. Flott samarbeide. Markerer sportslutt. Meget imponerende debut på hund og fører." Vi bøyer oss i støvet!!!
Gratulerer så mye til dere alle sammen!! Jeg er så heldig som  har så flinke valpekjøpere!!!

21.05.16: ENDELIG UTSTILLING!!! Vi har ikke vært på utstilling på nesten et halvt år, og endelig var dagen der på intet mindre enn Hovedutstillingen. Den som forsvarte vår ære denne dagen var Billie/ Zelini's Dirty Dancing. Hun ble stilt ut for første gang, og hun vant en sterk juniorklasse og fikk CK. Og ikke nok med det, hun ble til slutt BIS-3 junior. Det var debuten sin det! :-) Hun sameies av kennel Zelini og Rikke Lahn/ Andrew Watson.

14.05.16: VI VENTER VALPER!!! Mer om dette kan leses på valpesiden -> planlagte kull. Valpene ventes født i midten av juli.

05.05.16: Casper/ INTUCH. MultiCH. Zelini's Premier League har blitt BIM i Finland igjen! Gratulerer til hans eiere på kennel Kahdensiskon.

24.04.16: EN HYGGELIG MELDING FRA FINLAND fikk jeg fra Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon. Casper/ INTUCH. Multi CH. Zelini's Premier League ble stilt på en utstilling for gr. 8 der Maija Sylgren dømte, og hun likte Casper såpass godt at han ble BIM. Gratulerer!

 

Tress BIS brukshund16.04.16: NSK HORDALAND hadde invitert svorske (opprinnelig norsk, bor nå i Sverige) Rune Brunberg Johansen til å dømme på sin utstilling.  Han er ganske ny som dommer, og jeg tror det er første gang han dømmer i Norge. For mange år siden bodde han på Kløfta (15 min fra der vi bor) sammen med Anne K. Lund, og sammen drev de oppdrett av dalmatiner og cocker spaniel under kennelnavnet Timanka. De hadde også en gang en springer som var fra Anne's venninne Laila Dysjeland, kennel Lajban. Etter at Anne gikk bort flyttet Rune til Sverige og fortsatte sitt oppdrett der. Nå har han også fått en springer igjen, og det kan jo hende det blir født springervalper med kennelnavnet Timanka en vakker dag.
Denne dagen var det bare en Zelini påmeldt og det var Else Grindheims Tress/ NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's Corona Extra. Hun gjorde absolutt ikke skam på oss da hun nærmest fløy inn (se bildet!) til BIS brukshund.  Gratulerer så mye!!

Totte har tatt sitt første cert!

 

10.04.16: GRATTIS!! I Sverige tok Totte/ Zelini's Back To The Future sitt aller først cert, og det fra juniorklasse Dette var på SSRK's utstilling i Kungsbacka der engelske Frank Whyte dømte. Totte eies av Karolina Eliasson som også har hans pappa SU(u)CH. Astrospring's Orion. Pappa ble beste hanhund og BIM, så Karolina hadde en fantastisk dag med sine hunder! Stort grattis, Lina !

 

 

 

 

 

 

27.02.16: Det er ingen utstillinger på det sentrale østland mellom november og mai. Man kan reise på utstilling hvis man er villig til å reise 3-9 timer, men de få gangene det har vært utstilling til nå har det dessverre ikke passet for oss. Heldigvis bor det ivrige valpekjøpere andre steder der det er flere utstillinger tilgjengelig. Nordhordland Hundeklubb hadde utstilling denne lørdagen, og dommer var svenske Nils Molin. Best av alle likte dommeren NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's Corona Extra til Else K. Grindheim. Hun ble ikke bare BIR, men også BIG-2!! Gratulerer så mye!

Casper BIR Turku

 

17.01.16: UTENLANDSNYTT:  Mens vi sitter her og fryser i -20 tikket det inn en melding som virkelig varmet hjertet. Casper/ INT CH. Multi CH. Zelini's Premiere League, som bor i Finland på kennel Kahdensiskon, ble BIR på FKK's internasjonale utstilling i Turku. Dommer var østerrikske Marie Husteiner som hadde 27 springere i ringen.

 

14.01.16: INGEN PARING: Dessverre går ikke alt som man planlegger og håper, og det resulterte i at det denne gangen ikke ble noen paring som planlagt. Det gjør at vi må gjøre om på planene, og dermed blir det et sommerkull i stedet for. Valpesiden vil bli oppdatert om få dager.

06.12.15: Kongsberg Hundeklubb hadde flyttet sin utstilling  en måned da den vanligvis er i november. Klubben hadde invitert danske Jessie Borregaard Madsen, kennel Sieger's, til å dømme, men dessverre var kun 12 springere påmeldt. Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal falt i smak, og ble beste tispe og BIM på årets siste utstilling. Nå tar vi juleferie, og håper på løpetid hos Milla snart. :-)

Debbie Puppy In Group

 

26.11.15: NYTT ETTERLENGTET FAMILIEMEDLEM!  Helt fra Australia har vårt nye familiemedlem Debbie kommet! Hennes offisielle navn er AUST CH. Reibey Million Dollar Baby, og hun er født 07.08.14. hos Shannon Lancaster og George Render. Shannon og jeg har ansett oss for å være venninner i 17-18 år selv om vi ikke møttes før i mai i år. Vi har hatt kontakt i alle disse årene, og Shannon har hatt en spesiell interesse for nordiske springer. Hun har blant annet tatt inn sæd etter INTUCH. MultiCH. Zelini's Premier League (som forøvrig bor i Finland), og han er bestefaren til Debbie. Dermed får vi våre egne linjer tilbake iblandet spennende australsk blod. Vi gleder oss til å se hva Debbie kan tilføre oss her på kennel Zelini.

Bildet viser Debbie og Shannon der de vinner Best Puppy In Group på en stor utstilling for alle raser i Australia.

 

14.11.15: 25 ÅRSJUBILEUM SOM OPPDRETTER!! I dag er det 25 år siden det første kullet ble født her på kennel Zelini, og det er 40 år siden den første spanielen kom til oss. Vi har hatt en utrolig flott reise i disse årene, og har opplevd mye. Takk til alle fantastiske valpekjøpere så langt samt alle herlige mennesker vi har møtt underveis. Vi gleder oss til fortsettelsen!

09.11.15: VI PLANLEGGER VALPER! Kikk innom valpesiden -> planlagte kull om du er interessert. Vi håper på valper til våren.

Ny internasjonal champion!31.10.-01.11.15: NY INTERNASJONAL CHAMPION!! Denne helgen gikk turen til Herning i Danmark der det var to internasjonale utstillinger på tapetet. Lørdag var det det påmeldt 22 springere for irske Ralph Dunne. Han har vunnet BIS på Crufts med en clumber spaniel en gang, så det er morsomt å stille for en sånn dommer. :-) Den eneste jeg hadde med denne helgen var Maya/ NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal, og da Mr. Dunne dømte i Norge i februar -14 gjorde han henne faktisk til BIR og BIS-3 på spanielklubbens utstilling i Telemark. Håpet var derfor at han kanskje likte henne fortsatt, og det gjorde han faktisk. Først vant hun championklasse, og deretter beste tispeklasse og cacib i sterk konkurranse. Til slutt ble hun BIM, slått av en nydelig junior hanhund fra kennel Sieger's.
Søndag var det påmeldt 21 springere for estiske Marko Lepasaar. Dette var for oss et helt nytt bekjentskap, men han var en veldig hyggelig dommer å stille for. Maya vant igjen championklasse, og ble denne dagen 2. beste tispe, bare slått av en lekker juniortispe. Siden hun kom fra juniorklasse kunne hun som reglene sier ikke tildeles cacib, så det tilfalt Maya. Etter denne helgen kan Maya dermed også titulere seg internasjonal champion, og vi er så stolte! Maya er faktisk den tredje i sitt kull som ikke bare er nordisk champion, men også internasjonal champion. Hun er også den sjette av vårt oppdrett som har fått sin internasjonale tittel, og jeg tror faktisk ikke det er noen annen norsk spaniel-oppdretter som har oppnådd dette! Stolt? Jaaaa, veldig!!! :-)

25.10.15: I Sverige var det utstilling med valpeshow hos SSRK i Mjölby. 6 valper var det i valpklass II, dvs. valper i alderen 6-9 mnd. BIR ble nå 8 mnd. gamle Totte/ Zelini's Back To The Future til Karolina Eliasson. I tillegg ble han BIS-3-valp!! SSRK står for Svenska Spaniel och Retrieverklubben, så det vil si at det var alle spaniel og retrieverraser i finalen, så det er jo kjempebra. Stort grattis til Totte og Lina!

11.10.15: Spanielklubben hadde utstilling med norske Anne Berith Waskaas som dommer. Vi var ikke der selv, men Else K. Grindheim stilte sin Tress/ NUCH. SEU(u)CH. NVCH. Zelini's Corona Extra og de gjorde ikke skam på oss! Tress ble beste tispe og BIM, og ikke nok med det - hun ble også BIS brukshund!! Gratulerer så mye til Else og Tress, bra jobbet!

Ny champion - Milo!!19.09.15: VI HAR EN NY CHAMPION!! NSK avd. Telemark hadde utstilling denne dagen, og danske Jens Martin Hansen var invitert til å dømme. Han har tidligere drevet oppdrettet av springer under kennelnavnet Swinghall sammen med sin kone. Vi hadde fått lov å låne med oss Milo/ NJV-14 Zelini's Body Talk selv om familien hans dessverre ikke hadde anledning til å bli med denne ene gangen. De pleier alltid å være med oss. :-) Milo hadde ikke noe i mot å være med tanten sin på tur, og han viste seg som vanlig superfint, og ble belønnet med cert, championat og 2. BH! Han fylte 2 år så sent som i juli, så han er fortsatt veldig ung, men desto morsommere var det da. Vi vil gratulerer hans eiere familien Sehlmann med championatet, og takke så mye for at de alltid tar så godt vare på ham og holder ham i fantastisk kondisjon. Bra jobbet!! :-) Milo er Zelini-champion nr. 38!  Vår egen Maya/ NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal ble 2. BT.

Milo's søster Milla/ Zelini's Speakers Corner ble stilt i Sortland samme dag av sin eier Hilde Kvandal, og jammen slo hun ikke til med cert og BIR!!! Gratulerer så mye til Hilde som både trimmet og viste Milla helt selv. Riktignok har det vært endel telefoner, sms og mms med bilder og tips, men hun gjorde altså alt selv.  Super innsats som virkelig ga resultater! :-)

05.-06.09.15: EDS 2015: Da var det endelig klart for den helgen mange av oss utstillingsinteresserte har ventet på. Lørdag var det spanielklubbens utstilling i Letohallen med 66 påmeldte springere, og søndag var det European Dog Show (EDS) i Norges Varemesse på Lillestrøm der 84 springere var påmeldt. Så mange har det aldri vært i Norge før, og det var mange utstillere fra andre land!
Lørdag dømte den engelske oppdretteren Ray Smith, kennel Melverly. Først var det 8 springervalper, og beste hanvalp og BIM ble Malvin/ Zelini's Sunset Boulevard. Han eies av Anita Lervåg og Dag Blakstad. Blant de voksne var Milo/ NJV-14 Zelini's Body Talk først ute i åpen klasse, der han ble nr. 2 med  CK. Eier er Christin Sehlmann. Blant tispene vant Tress/ NUCH. NVCH. SE(u)UCH. Zelini's Corona Extra, eiet av Else K. Grindheim, brukshundklasse, og hun ble til slutt BIS brukshund. Nr. 2 i samme klasse ble Izzie/ INT NORDUCH. NORDV-13 NSVCH. Zelini's Hattrick. I championklasse ble Maya/ NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal nr. 3. Ingen av dem ble plassert videre, men sammen var de sterke, og disse 4 inngikk i oppdrettergruppen vår som til slutt ble BIS oppdretter!! Tusen takk til alle dere som stilte opp og ventet hele dagen til finalen! :-)
Søndag var det ny dag og nye muligheter. Norske Svein Helgesen dømte springerne, og også denne dagen var det valper først. BIR-valp, av 5 påmeldte, ble Totte/ Zelini's Back To The Future. Glad eier er Karolina Eliasson. Milo/ NJV-14 Zelini's Body Talk ble også denne dagen nr. 2 i åpen klasse. Maya/ NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal vant en stor og sterk championklasse, og fikk til slutt res. cacib. På denne utstillingen var det ikke beste hanhund og beste tispeklasser, så bare vinnerne ble plassert. Det var en fin helg for Zelini'ene, og jeg vil takke dere alle og gratulere med god innsats!

Vinnerne EDS-helgen

09.08.15: VALPESHOW NJFF samme sted som dagen før. Denne dagen debuterte Malvin/ Zelini's Sunset Boulevard på valpeshow med undertegnede i snøret. Det var rundt 100 valper påmeldt i forskjellige raser. Rasen og gruppen ble bedømt av Berit Lund, og Malvin sjarmerte henne tydeligvis trill rundt da han vant begge deler. I BIS-finalen var det en velkjent jakthunddommer ved navn Trygve Heyerdahl som dømte, og stakkars Malvin som på dette tidspunktet var helt utslitt mentalt, ble plassert som BIS-3. Det var vi kjempefornøyde med! Glade eiere er Anita Lervåg og Dag Blakstad. Malvin ses på bildet under til høyre.

08.08.15: NJFF Elverum hadde invitert svenske Carina Östman (kennel Caci's) som hadde fått 33 påmeldte springere til sin utstilling. Best av dem ble vår egen Maya/ NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal som ikke bare ble BIR! Hun vant også gruppen for Eva Nielsen (Sverige), og ble til slutt BIS-4 for Arne Foss. Hele 632 hunder var påmeldt til denne utstillingen, så dette var morsomt. Karoline Johansen viste som vanlig Maya på perfekt vis som man kan se på bildet under til venstre!

Maya vil vinne!Malvin BIS-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tress apporterer and 

 

05.08.15: EN OVERRASKENDE TELEFON fikk jeg fra Else Grindheim som hadde tatt seg en tur til Luster i Sogn og Fjordane uten at jeg visste det. Der hadde hun startet på jaktanleggsprøve med Tress/ NUCH. SEU(u)CH. NVCH. Zelini's Corona Extra, og de ble godkjent! Dommer var Ellen Getz Wold. Gratulerer så mye Else og Tress! Sånne overraskelser liker vi.

 

 

 

 

 

 

01.08.15: GODE NYHETER FRA FINLAND: I Vesilahti ble Casper/ MULTI CH. INTUCH. Zelini's Premier League BIR og også BIG-3 for dommer Helin Tenson (rasen) og Arja Koskelo (gruppen). Vi gratulerer hans eiere Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon!

 

Zelini's Speakers Corner

 

04.-05.07.15: EN AKTIV HELG: Dette var en helg med flere aktive Zelini'er. Selv dro jeg til Trondheim sammen med Karoline Johansen for å stille ut. Vi hadde ikke akkurat dundrende suksess, men kan ihvertfall fortelle at Izzie/INT NORDUCH. NVCH. SEVCH. NORDV-13 Zelini's Hattrick ble BIS brukshund på NSK Trøndelag sin utstilling på lørdagen. Hun eies og vises av Dina Arnevik. På søndagen var det NKK-utstilling, og der ble medlånte Milla/ Zelini's Speakers Corner (bildet) 3. beste tispe og fikk res. cert. Glad eier er Hilde Kvandal.
I Sverige var Totte/ Zelini's Back To The Future på valpeshow hos Springerklubben og ble BIS-valp igjen. Gratulerer så mye til eier Karolina Eliasson.

 

 

28.06.15: VILLE I FARTEN IGJEN: Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley startet på to sporprøver i Isfjorden denne helgen. Det var fryktelig varmt begge dager, og lørdag gikk Ville til en fin 2. premie, noe eier/ fører Helene Botterli var fornøyd med i det vanskelige og krevende terrenget. Søndag gikk Ville enda bedre og fikk 1. premie med HP, og ble prøvens 3. beste hund! Det var et meget krevende spor og svært varmt. Dommer skriver; "Suverent samarbeide mellom hund og fører. Hunden løste sporslutt på en eksepsjonell måte, over gruset plass med avhopp, gjennom grind." Mer enn halvparten av hundene nullet, og det sier jo litt om hvor krevende forhold det var. Gratulerer så mye!!

Totte BIS-valp

 

 

 

27.06.15: KNALLDEBUT! Årets valper har rukket å bli 4 mnd gamle, og det var klart for debut på valpeshow for den første av dem. Det var Totte/ Zelini's Back To The Future som skulle debutere i Sverige (der han bor) på Springerklubben Västra sitt valpeshow. Han gikk likegodt hen og ble BIS-valp for dommer Solveig Holth! Grattis til eier Karolina Eliasson som tar så godt vare på ham.

 

 

 

 

 

 

14.06.15: NOK EN FLINK SPORHUND:  Denne helgen var Dina Arnevik på prøve hos NRK avd. Nord-Trøndelag i Ogdal, og der gikk hun og hennes Izzie/ INT NORDUCH. NSVCH. NORDV-13 Zelini's Hatttrick til en sterk 1. premie. Dessverre dro Izzie litt for langt ut i en vinkel ellers hadde hun også få HP. Fornøyde er vi uansett!

07.06.15: FRA DE DYPE SKOGER: Sporhundene er godt i gang med sesongen, og i dag tok Helene Botterli og Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley en fin 1. premie på Nord-Vest Dachshundklubbsprøve i Fiksdal.

30.05.15: Denne dagen var en spesielt regntung dag, og jeg var hjemme med en lei forkjølelse som hadde vart helt siden helgen før. Dagen ble noget lettere da jeg mottok en telefonsamtale fra Else Grindheim. Hun hadde reist på utstilling til Hasslarp i Sverige helt uten min viten. Der hadde Tress/ NUCH. NVCH. Zelini's Corona Extra blitt beste tispe og BIM med cert. Dermed ble hun også svensk utstillingschampion! Sånne overraskelser liker vi!!! Gratulerer så mye!!

23.-24.05.15: Denne helgen var det Hovedutstillingshelgen i Tønsberg, og lørdagen da det er selve NSK's Hovedutstilling dømte australske Shannon Lancaster. Hun bodde her hos oss, så vi kunne ikke stille egne hunder. Christin Sehlmann hadde meldt på Milo/ NJV-14 Zelini's Body Talk, og Karoline viste ham som vanlig. Det var hele 40 påmeldt i rasen, og gleden var stor da han ble 2. best hanhund med sitt andre cert. Fordi det er nye regler nå kan han ikke ta flere cert før han er fylt to år, da han nå er såkalt fullcertet. Lykke/ Zelini's Midsumer Murders til Hilde Smuts-Muller var også påmeldt, og hun hadde utviklet seg masse siden jeg sist så henne. Tidligere har hun kun fått blåsløyfer, men nå fikk hun rød (EXC) og gleden var stor. Men hun stoppet ikke der da hun endte som nr. 2 i åpen klasse, og til og med fikk CK!! Karoline viste også henne.
Søndagen var det NSK's Vestfold sin utstilling der engelske Mark Boswell hadde 27 påmeldte springere. Karoline var opptatt, så jeg måtte trå til selv. :-) Milo ble 3. beste hanhund, bare slått av to champions, men fordi han var fullcertet fikk han ikke cert denne gangen. Maya/ NORDCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal ble 2. beste tispe.

10.05.15: NYTT FRA FINLAND: Casper/ MultiCH. INTCH. Zelini's Premier League ble BIM på en utstilling i Sipoo for dommer Leni Finne.

20.02.15: VALPENE ER FØDT!! Vi fikk 9 livskraftige og flotte valper, 7 hanner og 2 tisper. Sjekk valpesiden vår for bilder og mer info!

Nyfødte!

07.02.15:  NYHETER FRA FINLAND:  Casper/ MultiCH. INTCH. Zelini's Premier League har vært på utstilling i Virolahti der 15 springere var påmeldt for dommer Tapio Eerola. Casper ble der BIM, kun slått av en tispe han bor sammen med på kennel Kahdensiskon. Gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola!

Ultralyd Emma

 

 

19.01.15:  VI VENTER VALPER! I dag har vi vært på ultralyd med Emma, og det ble bekreftet at hun er drektig med et normalstort kull. Forventet termin er uke 9.
Mer om dette kullet kan du lese på valpesiden -> planlagte kull.

 

 

 

 

 

03.-04.01.15: SESONGSTART I GØTEBORG:  Nytt år, nye muligheter! :-) I år er det 25 år siden vårt første kull ble født, så dette må jo bare bli et godt år for oss føler jeg. :-) Så da var det bare å kaste seg uti det, og reise på årets første utstillinger. Her i Norge er det lite utstillinger om vinteren, så det måtte bli en tur til søta bror. Maya/ NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal trenger et cacib til for å få sin internasjonale tittel. Hun fikk res. cacib begge dager, men ble slått av en som allerede er internasjonal champion, og da skal cacib'et gå til Maya. Så da må vi vente på godkjenning av championatet fra FCI, og det kan ta maaange måneder. Uansett er vi fornøyde med helgen, og setter kursen mot nye utfordringer i året som kommer.

Joy 8 uker

 

26.12.14:  VI ØNSKER JOY VELKOMMEN TIL TEAM ZELINI:  Vi ønsker Bobwhite's Joy for Zelini velkommen til oss! Hun skal til daglig bo hos Cathrine Stephansen som tidligere hadde NUCH. Zelini's Fiddler On The Roof, men vi vil eie henne sammen. Joy's pappa er Milo/ Zelini's Body Talk og hennes mamma er en datter av Ragg/ NUCH. Zelini's Surfers Paradise, så hun er altså 3/4 Zelini. :-) Vi takker oppdretter Else Grindheim for tilliten, og vi gleder oss til samarbeidet med Cathrine om denne fine valpen.

 

 

 

 

23.12.14:  VALPER VENTES!  Lille julaften reiste Emma og jeg til Sverige for en date med Trasan. Den ble meget vellykket, så nå håper vi på valper i slutten av februar. Se flere detaljer på siden "Planlagte kull".

14.11.14:  NORSK VINNERUTSTILLING 2014: Denne utstillingen hadde jeg gruet meg til! Det var påmeldt like mange hunder, ca. 7.000, denne ene dagen, som det skulle være fordelt på to dager på Nordisk Vinnerutstilling de to påfølgende dagene, så vi forventet skikkelig kaos. NKK hadde sendt ut kart over parkeringsmuligheter i hele Lillestrøm, og vi var lite lystne på å slepe ting rundt halve byen samt å traske gatelangs i regnværet med utstillingsklare hunder. Derfor kjørte vi inn porten kl. 07.15 selv om vi ikke skulle møte før kl. 09.30. Det gikk så fint så! :-) Vi fikk plass 50 m fra inngangen, og selv om vi måtte stå i en lang kø for å slippe inn, og de ikke åpnet dørene før kl 07.30, så følte vi at alt gikk veldig greit. Innslippet gikk over all forventning, og ikke var det overfylt i hallene heller.
70 springere var påmeldt for norske Christian Geelmuyden. Det er mange år siden jeg har stilt for ham, og den gang var det andre hunder, så hva han mente om de vi viste nå hadde jeg ingen formening om. Det var hunder fra alle de nordiske landene, så konkurransen var hard og det var høy kvalitet på hundene. Først ute av våre var Milo/ Zelini's Body Talk som for siste gang skulle stilles i juniorklasse. Stor var min overraskelse da vi vant klassen med CK, og dermed fikk han tittelen Norsk Juniorvinner 2014 (NJV-14). Nestemann ute av våre var Casper/ INTUCH. Multi CH. Zelini's Premier League som var på besøk fra Finland der han bor på kennel Kahdensiskon. Casper vant en stor championklasse, og deretter ble han beste hanhund! Dermed tok han cert, cacib og ble Norsk Vinner 2014 (NV-14). Casper ble med dette norsk og nordisk champion i tillegg til alle andre titler, og har visst nå til sammen 13 titler!! Unge Milo plasserte seg som 3. BHK  blant de store gutta, og tok res. cert.
I en stor championklasse tispe plasserte Maya/ NORDUCH. NJV-11 NVCH. Zelini's Golden Goal seg som nr. 2, og hun ble til slutt plassert som 4. beste tispe. I tillegg fikk Tress/ NUCH. NVCH. Zelini's Corona Extra CK, og det samme fikk Izzie/ INT NORDUCH. NORDV-13 NSVCH. Zelini's Hattrick. Vår oppdrettergruppe ble nr. 2 av 3 springergrupper.
Vi hadde altså en fantastisk dag, og jeg vil takke alle i teamet for god innsats. Jeg vil også takke for alle gratulasjoner! :-)

Gutta gjorde det bra! :-)

Maya og oppdrettergruppen

24.09.14: NY SVENSK VILTSPORCHAMPION: Dina Arnevik tok en snartur til Sverige med sin Izzie/ INT NORDUCH. NVCH. NORDV-13 Zelini's Hattrick for å gå sporprøve, og der gikk de til en finfin 1. premie. Dermed kan Izzie føye SVCH. til i tittelrekken sin. Gratulerer så mye! :-)

06.09.14: NSK Østfold hadde sin utstilling på Rygge Bygdetun, og der var det like fint som vanlig. Det finnes knapt noe sted som passer bedre til formålet. Fint vær hadde vi også, så alt var helt topp. Dommer var Janka Janekova fra Slovakia og hun driver oppdrett av welsh springer spaniel. Først ute var Milo/ Zelini's Body Talk som fortsatt bare er 13 mnd., og stiller i juniorklasse. Den vant han, og han endte til slutt som 3. beste hanhund med sitt første cert! Nå er Milo stilt 4 ganger, og har tre res. cert og ett cert. Ikke dårlig for en liten gutt som så vidt har rundet året. :-) Neste ute av våre var Emma/ Zelini's Private Practice, og hun stilte i åpen klasse tispe. Dommeren likte henne utrolig godt, så hun vant klassen og ble til slutt 2. beste tispe med sitt første cert! Emma ble kun slått av den som til slutt ble BIS, så det er vi fornøyde med. Maya/ NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal var selvfølgelig også med, og hun ble 4. beste tispe. Vi hadde altså en strålende dag med alle tre hundene plasserte, og begge certene. :-) Gratulerer så mye til familien Sehlmann som eier Milo, og til familien Lahn som vi sameier Emma med. Det er gøy at det går så bra når de er så flinke å holde dem i så fin kondisjon! :-)
I Trøndelag startet Izzie/ INT NORDUCH. NORDV-13 NVCH. Zelini's Hattrick på jaktanleggsprøve, og ble godkjent. Hun er godkjent en gang før, men eier Dina Arnevik ønsket å forbedre poengsummen fra første gang, og klarte det fint. Gratulerer så mye!

Certvinnerne i Østfold 2014

16.-17.08.14: DOBBELTUTSTILLING I OSLO: Lørdag var det NSK Oslo/ Akershus der australske Emma Parker var invitert til å dømme. Det gikk ikke så veldig bra for oss, og den som reddet vår "ære" var Milo/ Zelini's Body Talk. Han ble 4. beste hanhund med res. cert.
Søndagen var det NKK's utstilling på Bjerke, og der var der Marie Merchant fra Australia som dømte. Milo vant juniorklassen, og dermed er han kvalifisert for Crufts 2015. Han tok res. certet også denne gangen, og nå har han vært på tre utstillinger og tatt 3 res. cert, og det i en alder av bare 12 mnd.  Maya/ NORDUCH. NJV-11 NVCH. Zelini's Golden Goal ble 4. beste tispe denne dagen.

Maya apporterer and10.08.14: Denne sommeren har det store målet med all trening vært å få godkjent jaktanleggsprøve på Maya/ NORDUCH. NJV-11 NVCH. Zelini's Golden Goal. Hun har nå fylt fire år, og jeg syntes det var på tide. Årsaken til at det har vært uaktuelt tidligere er rett og slett fordi hun ikke har svømt. Alle mine tidligere valper har svømt svært unge, så jeg har egentlig bare ventet på at hun skulle gjøre det hun også. Det har hun ikke vært spesielt interessert i å gjøre noe med, så jeg måtte ta ansvar. I starten måtte det lokkes og lures, men etterhvert fant hun ut at det faktisk var ganske ålreit, og da særlig når det ble kastet vilt ut i vannet. Da våknet jakthunden i henne, og hun begynte å svømme og apportere som bare det. Vi var påmeldt jaktanleggsprøven til NSK Østfold, og hun ble godkjent, så det var jo herlig. :-) Årets store mål var nådd!

 

31.05.-01.06.14:  ZELINI PÅ SPORET!  Denne helgen var vi selv hjemme og tok det med ro, men meldingene tikket inn fra de dype skoger. På lørdag gikk Astri Helle sporprøve med sin Mocca/ NVCH. Zelini's Caffe Mocca, og de fikk sin åttende 1. premie. Gratulerer så mye! :-)
Helene Botterli og Ville/ NVCH. Zelini's Barossa Valley gikk prøve begge dager, og fikk 1. premie begge dagene. Søndag ville dommeren gi HP, men så viste det seg at sporet kun var 400 m langt, og da gikk tydeligvis ikke det. Litt kjedelig at sånt skal ramme de startende... Uansett vil vi gratulere med strålende innsats! ;-)

24.-25.05.14:  HERLIG HELG I VAKRE VESTFOLD:  NSK avholdt sin utstilling i den vakre Gunnarsbøparken i Tønsberg, og til tross for illevarslende værmeldinger strålte solen hele helgen. :-) Lørdag var det NSK's Hovedutstilling der svenske Christina Daniels, kennel Mistily, var invitert til å dømme 31 springere. Best av våre var junioren Milo/ Zelini's Body Talk som var på utstilling blant de store gutta for første gang. Han vant juniorklasse med CK, og vi regnet med at han ville bli takket ut av beste hanhundklasse rimelig fort pga. sin unge alder. Men det varte og det rakk, og den ene etter den andre ble sendt ut, og til slutt sto unge Milo igjen som en av fire! Han ble 4. beste hanhund med res. cert, og det på selveste Hovedutstillingen. Det var såååå moro! Gratulerer til eier Christin Sehlmann m. familie.
Søndag var det NSK Vestfold sin utstilling, og der dømte tjekkiske Petr Studenik (Black Petrs cocker spaniels) 27 springere. Han likte vår Maya/ NORDUCH. NJV-11 NVCH. Zelini's Golden Goal aller best, og satte henne til BIR. Christina Daniels dømte BIS-finalen, og der ble det en finfin 3. plass. Solen strålte hele helgen, vi hadde det supert med gode venner og hundene gjorde det bra. En toppen helg med andre ord! :-)

Vestfold 2014

 

04.-05.05.14: FANTASTISK HELG FOR CASPER I FINLAND!!  Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier League er virkelig i støtet for tiden! Den ene herlige meldingen etter den andre tikker inn, og i sånne stunder er det virkelig moro å være oppdretter altså. Lørdag var det internasjonal utstilling for alle raser i Tampere, og 27 springere var påmeldt for Christian Geelmuyden. Casper var i knallhumør denne helgen og ble BIR! Søndag var det utstilling i Kouvala for gruppene 5, 6, 7 og 8. 16 springere var påmeldt for Leila Kärkäs, og også denne dagen ble Casper BIR. Han ga seg ikke der, vant gruppen og ble BEST IN SHOW!! Ca. 230 var påmeldt tilsammen, og vi er sååå stolte av vår finske gutt. Gratulerer så mye til Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon som tar så godt vare på ham, og som alltid får fram det beste i ham!

Casper BIS!!

20.04.14: MER FINLANDSNYTT: Denne dagen var det utstilling i Loviisa der Viveca Lahokoski dømte 17 springere. Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier League ble BIM.

12.04.14:  GODE NYHETER FRA FINLAND: Det var utstilling i finske Pertunmaa, og der ble Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier League BIR. 19 springere var påmeldt, og dommer var Tapio Eerola. Gratulerer så mye til Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon!


05.04.14:  HERLIG DAG I BERGEN!!
Da var det tid for vårens tur til Bergen der vi alltid har det veldig hyggelig. Vi pleier og bo hos Else og Per-Ove på kennel Bobwhite, og vi treffer alltid Kirsten og hennes Theo (kullbror til Maya), og vi har det sååå hyggelig. :-)
Lørdagen var det spanielklubbens utstilling der norske Jan Roger Sauge dømte. Han er kjent for sine vakre Mambrino labradorer.  BIR-valp ble
Selma/ Zelini's Makes People Talk. Hun syntes det var morsomt utenfor ringen og skummelt inni ringen. Men under siste runden i BIS-finalen slappet hun mer av og viste seg bedre, og dermed ble hun BIS-valp!
Deretter var det
Theo/ Zelini's Goalgetter sin tur. Han treffer oss en gang i året, og er alltid like blid, og vet akkurat hva han skal. Han viser seg kjempefint med masse glede, og er alltid i knallgod kondisjon. Virkelig en drøm å vise! Theo skuffet oss ikke denne gangen heller og showet seg fram til cert og 2. beste hanhund. Gratulerer så mye til flink eier Kirsten Freim Grevstad som tar så godt vare på ham. 
Sist ut av våre var
Maya/ NORDUCH. NJV-11 NVCH. Zelini's Golden Goal,
og hun gjorde heller ikke skam på oss. Med viftende hale som alltid showet hun seg fram til BIR og BIS-2!! Vi var selvfølgelig utrolig fornøyde med den dagen! :-D

Vinnere i Bergen

01.02.14:  NYTT ÅR, NYE MULIGHETER! 

Årets første utstilling var som vanlig NSK Telemark. Det er alltid en hyggelig utstilling å være med på selv om gulvet er litt vel glatt der, Dessuten var det et skikkelig møkkaføre rett og slett, men vi kom oss fram hele allikevel. Årets dommer var irske Ralph Dunne, og han er kjent som BIS-vinner på Crufts med en av sine fantastiske clumbere. Vi har aldri stilt for ham før, så det var et nytt og spennende bekjentskap.
Først ut var valpene, og der vant Zelini's Body Talk (Milo) hanhund kl. 6-9 mnd foran sin bror Zelini's Someone To Talk To (Todd). Disse gutta eies av henholdsvis Christin Sehlmann og Gry Inger Vilming Karlsen. Milo ble også BIR og BIS-2!!! Det var litt av en debut både for hund og eiere. :-) Karoline viste ham som hun alltid gjør på perfekt vis.
Vi hadde bare en voksen påmeldt, NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal (Maya), men hun forsvarte vår ære så det holdt da hun ble BIR og BIS-3! Da var det plutselig helt greit med glatt gulv og møkkaføre. :-)

Vinnere Telemark

14.12.13:  YES, YES, YES!!!!!!!!  Jeg var hjemme og ante fred og ingen fare da Vanja (Sliwa) ringte. Det tok meg brøkdelen av et sekund da jeg tenkte at: DET ER VANJA SOM RINGER OG DA MÅ DET VÆRE NOE!!!! For hun var nemlig i Helsingfors, Finland, på Nordisk Vinnerutstilling, og hun hadde med seg bl.a. NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's Hattrick (Izzie).
Jeg tok telefonen og Vanja spør meg smørblidt om jeg sitter. Jeg satt meg lynraskt ned! Så sier hun; "Du Heidi, i dag er det Nordisk Vinnerutstilling og 97 påmeldte springere. Og Izzie vet du, ja, hun har tatt cert, cacib og BIR!!!!" Jeg skrek rett ut og de stakkars trommehinnene til Vanja fikk kjørt seg. ;-)  TUSEN TAKK, kjære Vanja, for at du tok med deg Izzie på den turen. Jeg er deg evig takknemlig!  Izzie ble med dette internasjonal og nordisk champion i tillegg til Nordisk Vinner 2013.  Vanja hadde med seg Izzies far INT NORDUCH. Winton The Winner Takes It All, og han ble BIM på den samme utstillingen.  Gratulerer med gode resultater på egen hunder, Vanja, og tusen takk igjen!

 

Izzie i gruppen Helsinki 2013

Maya i farta!02.11.13: NY NORDISK CHAMPION: Turen gikk til Herning og Dansk Kennel Klub's to utstillinger i Herning. Jeg reiste sammen Vanja Sliwa, kennel Winton, og hun hadde med seg Maya's pappa CH. Winton The Winner Takes It All (Felix) samt familiens japanske spisshund Tea. Vi møttes fredag morgen kl. 04.15, og selv om det var tidlig gikk skravla heftig, og vi koste oss på tur. Båten gikk kl. 08.00 fra Larvik, og selvfølgelig møtte vi masse hundefolk både på kaia og på båten. Det var litt sjø, og vi gikk litt bredbeinte, men det gikk veldig greit. Vi hadde en deilig frokost, var en tur i tax free'n og slappet av litt før vi var framme etter 3 timer og 3 kvarter. Deretter gikk turen til Inge og Allan på kennel Diamond Ring der vi skulle bo i helgen.
Lørdag var det finske Marjo Jakkola, kennel Benton (welsh springer spaniels), som dømte, og hun har likt våre hunder ved en tidligere anledning, så vi hadde et ørlite håp om at hun fortsatt gjorde det. :-) Felix var først av våre i ringen, og han ble 2. beste hanhund med cert, og dermed var han også dansk champion. Maya/ NUCH. SU(u)CH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal var den neste, og hun ble 3. beste tispe med cert, og dermed dansk og nordisk champion! Til slutt var det Tea sin tur, og hun gikk springerne en høy gang og tok cert og BIR fra juniorklasse. Gjett om vi var glade!!!!! :-) Vi feiret om kvelden med selvskutt (av Allan) kronhjort, og champagne. Vi var jo litt slitne, så det tok ikke mer enn halvannet glass før vi var ganske fnisete. :-D
Søndag var det dansk vinnerutstilling, og den av våre hunder som fikk denne tittelen var Tea som ble BIR. Hun ble også dansk juniorvinner og tok sitt andre danske cert, så Vanja var rimelig fornøyd med helgen. Etter finalene var det bare å sette seg i bilen, og kjøre mot Hirtshals der båten skulle gå kl 22.15. Vi hadde hørt rykter om høye bølger, og ferje som kanskje ikke gikk, men den gikk og vi klarte å holde oss på beina selv om det gynget kraftig. Kl. 02.00 var vi framme i Larvik, og like etter møtte vi Vanja's mann som hadde vært på jaktprøve i Rogaland med familiens hund Fantins Vilja. Hun hadde tatt sin første 1. EK, så familien har hatt litt av en helg. Vanja flyttet over i deres bil, så jeg kjørte resten av veien alene. Ganske trøtt, veldig fornøyd og glad, svingte jeg inn på gårdsplassen rett før kl. 05.00. Veien til sengen var kort, men når det har gått bra og man har hatt det så hyggelig, er det jo helt greit. Tusen takk, Vanja, for en kjempehyggelig helg! Tusen takk til Inge og Allan også for at vi fikk bo hos dere, og takk for supergod mat og koselig selskap! Håper det ikke blir så lenge til vi ses igjen. :-D

07.10.13: UTENLANDSNYTT: Denne helgen har det kommet mange gode nyheter fra utlandet. I Finland har Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier  League blitt BIR og BIG-4 på en utstilling i Tuulos. 31 springere var påmeldt.
I Australia har et par av Casper's barn vært i ringene på tre utstillinger denne helgen. CH. Reibey World Premiere ble BIS-2 på den første utstillingen og BIS på de to påfølgende!!!! Dette var utstillinger for alle raser, og vi er såååå stolte!!! Hans søster Reibey Premiere Downunder tok 3 cert på disse utstillingene!! Gratulerer så mye til eier og oppdretter Shannon Lancaster.

28.-29.09.13: Det har vært dobbeltutstilling i Bergen. NUCH. Zelini's Corona Extra ble BIM på søndagens utstillingen. Tispecertet begge dager gikk til Bobwhite's Go To Gate, en datter av NUCH. Zelini's Surfers Paradise.
I Sverige har True Dice Endless Story, en datter av CH. Zelini's West Side Story, tatt sin andre 1. premie på viltsporprøve, og mangler nå kun en 1. premie til for viltsporchampionatet. Gratulerer så mye til dere alle!!

22.09.13: NYHETER FRA FINLAND: I dag har vi fått hyggelige nyheter fra Finland der Casper/ Multi CH. Zelini's Premiere League har blitt BIR på en utstilling i Hyvinkää. Gratulerer så mye til hans eiere Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon!

14.-15.09: Mens jeg holder på hjemme med årets valper har tidligere års jobbing betalt seg. :-) Denne helgen besto Izzie/ NUCH. SEU(u)CH. NVCH. Zelini's Hattrick jaktanleggsprøven med glans.  I utstillingsringen har en sønn av vår Viggo (CH. Zelini's West Side Story) hatt en knallhelg. Bobwhite's Spring Fairytale var i Stavanger, lørdag tok han sitt andre cert samt BIM og søndag tok han sitt tredje cert og ble champion!! Gratulerer så mye til oppdretteren Else Grindheim samt hans lykkelige eiere.

2 x BIR, BIG-1, BIG-2, BIS-3

 

 

31.08.-01.09.: TRONDHEIM HUNDEFESTIVAL:
Izzie/ NUCH. SEU(u)CH. NVCH. Zelini's Hattrick
er ikke bare flink til å gå spor, hun er vakker også! Begge dager var det påmeldt ca. 800 hunder av alle raser. Lørdag ble hun BIR, BIG-1 og BIS-3!!! Søndag ble hun BIR og BIG-2! Vi er så stolte av flinke og vakre Izzie, og er dypt imponert over alt eier Dina Arnevik får til med henne. Gratulerer såååå mye!!

 

18.08.13: NM BLODSPOR: I år var vi representert av Izzie/ NUCH. SEU(u)CH. NVCH. Zelini's Hattrick med eier Dina Arnevik. Izzie og Dina gjorde virkelig en god innsats, men hadde dessverre ingen spesielle utfordringer i sporet. De som er i toppen på en slik prøve opplever ulike utfordringer i sporet, og gjør man ikke det blir det vanskelig å plassere seg. Izzie gikk et godt spor og fikk en 1. premie, og ble til slutt plassert som nr. 13 av 31 startende. Det er vi veldig fornøyde med!

 

 

Ny norsk champion Zelini's Budweiser!

 

10.08.13:  NY CHAMPION!!!
NJFF hadde sin årlige utstilling på Elverum i forbindelsemed jakt- og fiskedagene, og Siv Sandø dømte 19 springere. 2. beste hanhund med cert, og dermed championat, gikk til Marie L. Sollien's Bertil/ Zelini's Budweiser. Det var hans andre cert i løpet av en uke! Gratulerer så mye til Marie! Tusen takk til Karoline Johansen som viste ham, og til Solveig Holth som tok finpussen på ham.

Bertil er Zelini-champion nr. 37, og han er den 10. championen etter Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever. Det er vi veldig stolte av, og vi er ikke sikre på om det er så veldig mange tisper som har like mange champion-avkom!

 

 

Zelini's Budweiser cert og BIM Nesbyen 2013

 

 

03.08.13: NESBYEN: På Nesbyen er det dobbeltutstilling denne helgen. I dag dømte sveitsiske Christine Rossier, og hun ga cert og BIR til Zelini's Budweiser. Gratulerer så mye til eier Marie L. Gundersen!


Casper Split 2013

28.07.13: NYTT FRA KROATIA: Mens jeg har sittet ved valpekassen er flinke valpekjøpere i farten. Multi CH. Zelini's Premier League/ Casper, som bor i Finland hos kennel Kahdensiskon, har vært i Split, Kroatia, på 4 dagers utstilling. Det er populære utstillinger som heter "4 Summer Night Shows Split 2013", og der folk fra mange land reiser og stiller 4 dager til ende. Casper hadde stor suksess i Kroatia, og tok i løpet av disse dagene 3 x cert, 2 x BIR, 2 x cacib samt BIS-3 brukshund. I tillegg ble han kroatisk champion!! Gratulerer så mye! ;-)  Casper er forøvrig halvbror til de nyfødte valpene ved at de har samme mor.

26.07.13: VALPENE ER FØDT!! Vi har fått 10 flotte valper, 6 hanner og 4 tisper. Se på valpesiden -> aktuelle kull for bilder og mer info.

12.07.13: VALPER I VENTE!! Vi har i dag tatt røntgen av Kelly, og hun er drektig med et stooort kull! Se mer på siden "Aktuelle kull".

Tress NVCH

 

 

 

06.07.13: NY DOBBELTCHAMPION!!!
Nøyaktig en måned etter sin første 1. premie på spor tok Tress/ NUCH. Zelini's Corona Extra sin tredje 1. premie, og ble dermed dobbeltchampion! Gratulerer så mye til eier og fører Else Grindheim. Vi er sååå stolte av dere. ;-)

En annen grunn til at vi er veldig stolte i dag er at dette faktisk er vår 10. dobbeltchampion (viltspor/ utstilling). Det er moro at vi klarer og forene det vakre og rasetypiske ytre med de rasetypiske bruksegenskaper vi ønsker.

 

 

 

Maya mai 2013

 

23.06.13: NSK Buskerud hadde sin utstilling denne dagen der Per Kr. Andersen var invitert til å dømme 20 springere. Beste tispe og BIM gikk til vår Maya/ NUCH. SU(u)CH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal. Karoline var opptatt andre steder, og jeg hadde store problemer med det ene kneet, så jeg vat avhengig av hjelp. Jeg er sååå takknemlig overfor Gitte Lunde og Vanja Sliwa som stilte opp og hjalp meg da jeg var uten mulighet til å løpe et eneste skritt. Tusen takk!!!!

 

 

 

19.06.13: ULTRALYD!! Kelly har vært på ultralyd i dag og er bekreftet drektig. Vil du vite mer kan du ta en titt på valpesiden vår.

15.06.13: Denne helgen var jeg selv på kurs, men andre startet på prøver med sine hunder, og det ble to 1. premier på viltspor denne dagen. Astri Helle fikk den syvende 1. premien på sin Mocca/ NVCH. Zelini's Caffe Mocca, og Else Grindheim fikk den andre 1. premien på Tress/ NUCH. Zelini's Corona Extra. Tress mangler da kun en 1. premie på dobbeltchampionatet. Godt jobbet, jenter!!!

06.06.13: ENDA EN GOD SPORHUND!  På en helt vanlig torsdag med helt vanlige gjøremål fikk jeg en herlig telefon fra Else Grindheim. Hun og Tress/ NUCH. Zelini's Corona Extra hadde startet på bevegelig sporprøve uten at jeg visste det, og fått 1. premie m/ HP!!!!  Såååå flinke!!! Gratulerer så mye, vi er så stolte av dere. ;-)

01.06.13: MOCCA ER PÅ SPORET!!!! Forrige helg startet Mocca/ NVCH. Zelini's Caffe Mocca og hennes eier/ fører Astri Helle på sporprøve på Jevnaker der de fikk en finfin 1. premie, og absolutt kom fra det med æren i behold. I dag var det ny prøve, denne gangen på Randsverk. Mocca og Astri gikk enda bedre og fikk 1. premie med HP, og kom på en delt 1. plass!!!!! Gratulerer sååå mye, det er virkelig bra jobba!!!!

Ville's første cert!

 

 


28.04.13: NYHETER FRA FINLAND IGJEN:
INT CH. MultiCh. Zelini's Premier League/ Casper
ble denne dagen stilt i Lahti på en internasjonal utstilling for alle raser. Dommeren Wim Wellens hadde fått 37 påmeldte springere, og Casper ble nok en gang beste hanhund og BIM. Gratulerer igjen til eierne Nappi og Nana.

I Norge var det utstilling på Sunndalsøra der svenske Hans Almgren dømte springerne, og tispecertet (hennes første) samt 2. beste tispe gikk til Helene Botterli's  NVCH. Zelini's Barossa Valley/ Ville. Gratulerer så mye til Helene som har gjort alt selv. Nå har du bevist for deg selv at du kan!!! :-)

 

 


 

 

07.04.13:  NYHETER FRA FINLAND: INT CH. MultiCh. Zelini's Premier League/ Casper ble stilt i Hyvinkää der 28 springere ble dømt av Reia Leikola Walden. Casper ble beste hanhund og BIM. Gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon.
Selv var jeg en tur på NKK Bergen denne helgen der jeg viste Zelini's Goalgetter/ Theo. Han trenger "bare" storcert, og derfor stilte vi bare den dagen. Theo ble 4. beste hanhund og fikk res. cert, hans fjerde i rekken...

30.03.13: ENDELIG OPPDATERING!!! Det har vært en oppdatering hos hjemmesideleverandøren og det har ført til at det ikke har vært mulig å få oppdatert hjemmesiden på lenge. Jeg trodde oppdateringer var til for å gjøre ting bedre, men tydeligvis ikke alltid...  Men, men, min kjære mann løste til slutt problemet og det klarte ikke helpdesken hos leverandøren!

På denne tiden av tiden av året skjer det ikke så mye. Et par utstillinger har det vært, men vi har ikke vært der. På NKK's utstilling i Bø var vi allikevel noe involvert da Viggo's (CH. Zelini's West Side Story) datter Springtrend Red Benly fikk sitt tredje cert, og ble champion. Gratulerer så mye til eiere/ oppdrettere Ragnhild og Snorre Aslaksen. Åpen klasse hanhund ble vunnet av Bente Lill Samuelsen Zelini's Man of the Match, som også fikk CK. Gratulerer så mye!

Årets valpeplaner er klare, og mer om det kan leses på siden Planlagte kull.

 

ooooooooooOOOOOOOOoooooooooo

Årets champions!!

FOR ET ÅR VI HAR HATT!!!!!  Seks nye champions har vi fått i år, og de har til sammen tatt 18 titler!!! Vi har et lite oppdrett med i gjennomsnitt ett kull i året, og dette er vårt beste år noensinne.  Årets champions kommer fra fire forskjellige kull. ;-) Vi er utrolig takknemlige for alle flinke eiere som tar så godt vare på sine hunder, og viser dem fra deres beste side. Vi er også glade for alle dommere som setter pris på deres kvaliteter. :-)

Årets champions er:
INT FIN SU(u) EST LIT LAT RUS RKF BALT CH. Zelini's Premier League  -  eier: kennel Kahdensiskon, Finland
N SU(u)CH. NVCH. Zelini's Hattrick  -  eier: Dina Arnevik
N SU(u)CH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal  -  eiere: kennel Zelini og Karoline Johansen
NUCH. Zelini's Corona Extra  -  eier: kennel Bobwhite
NVCH. Zelini's Diamond Hunter  -  eiere: Ellen og Torstein Solset
NVCH. Zelini's Barossa Valley  -  eier: Helene Botterli

Gratulerer så mye til dere alle, og takk for fantastisk innsats!!!!!

 

NY CHAMPION!!! Zelini's Corona Extra10.-11.11.12: SUPER HELG OG ENDA EN CHAMPION!!!  Denne helgen var det flere Zelini'er i aksjon, og det gikk riktig bra. ;-) Lørdag var det internasjonal utstilling for alle raser i finske Jyväskylä. 44 springere var påmeldt (hvorav hele 11 championhanner!), og Casper/ INT Multi CH. Zelini's Premier League (eier: kennel Kahdensiskon)  gjorde ikke skam på oss. Han ble beste hanhund med nok et cacib, og ble også BIR! Han ble plukket ut i gruppen, men ble dessverre ikke plassert.
I Orkdal stilte 4,5 mnd gamle
Vinnie/ Zelini's Criminal Minds (eier: Marianne Sæther) for første gang på valpeshow der hun ble BIR-valp.
Søndag var det utstilling på Kongsberg og på Stord. Selv var vi på Kongsberg der tre av valpene fra sommerens kull ble stilt. Det var hele 8 stk i klassen deres 4-6 mnd. tispe. Nr. 2 i klassen ble
Emma/ Zelini's Private Practice, og nr. 4 i klassen ble Lykke/ Zelini's Midsomer Murders (eier: Hilde Smuts-Muller). Happy/ Zelini's Downton Abbey (eier: Signe og Martine Dysthe) ble ikke plassert, men kommer helt sikkert sterkere tilbake! Målet man som oftest har i den alderen der er at de skal oppføre seg i ringen, og man tar det som trening. Går det bra er det bare en bonus. :-) Jentene oppførte seg stort sett bra, så det var vi veldig fornøyde med. Blant de voksne stilt
e Maya/ NUCH. SEU(u)CH. NVCH. Zelini's Golden Goal, og hun ble 3. beste tispe. Søndagens høydepunkt sto Tress/ Zelini's Corona Extra (eier: Else K. Grindheim) for på utstillingen på Stord. Hun tok sitt 3. cert, og ble dermed vår 6. champion i år!! Dermed har vi nå oppdrettet 36 champions. ;-) Gratulerer så mye til dere alle!!  Bildet viser vår nyeste champion Zelini's Corona Extra.

03.-04.11: NY INTERNASJONAL CHAMPION!!!!!!  MULTI CH. Zelini's Premier League / Casper har vært på utstilling i Estland, og ble begge dager BIM med cacib. Lørdagens cacib kvalifiserte til den internasjonale tittelen, og var hans første mulighet til denne tittelen da det var ett år og en uke etter at han fikk sitt første cacib. Nå er han internasjonal champion i tillegg til en hel masse andre titler, og han er bare 2 år og 4 mnd. gammel! Er det rart vi er stolte?? Tusen takk til Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon i Finland som tar så godt vare på ham og får så mye ut av ham!! Casper er vår fjerde internasjonale champion, og det må vi si oss veldig fornøyde med. Vi har et lite oppdrett, og det er gøy å gjøre det så bra. Det er bare en annen oppdretter av springer i Norge som har fire internasjonale champions. :-)

NUCH. SU(u)CH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal - BIM BSBK  Foto: Øystein Kvamsdal

29.-30.09.12: SUPER HELG I BERGEN:

Denne helgen var det klart for høstens Bergenstur for Karoline Johansen og undertegnede, også kjent som Team Zelini. ;-) Det var meldt MYE regn hele helgen. Ikke uvanlig for Bergen forsåvidt, men heldigvis var det opphold innimellom så vi fikk luftet hunder uten at de ble altfor våte.

Lørdag var det BSBK sin utstilling der belgiske Norman Deschuymere skulle dømme 15 springere. Han var helt ukjent for oss, men han viste seg å være blid og trivelig, og virket som om han likte det han drev med. BIR med sitt første cert ble Viggo-sønnen Bobwhite's Spring Fairytale. Gratulerer så mye til både eier og oppdretter. 2. beste hanhund med res.cert ble Theo/ Zelini's Goalgetter, eid av Kirsten Freim Grevstad.


Beste tispe og BIM ble Maya/ NUCH. SEU(u)CH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal. 2. beste tiBobwhite's Take Off (sønn av CH. Zelini's Surfers Paradise) BIR, BIS-2-valp NSKspe med sitt andre cert ble Viggo-datteren Bobwhite's Spring Fashion. 3. beste tispe og BIS-3-veteran ble Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever. Dette var en utstilling for alle raser, så det var jo moro.

Søndag var det spanielklubbens utstilling der svenske Filip Johnsson dømte 18 springere. BIR og BIS-2-valp ble Bobwhite's Take Off, en sønn av NUCH. Zelini's Surfers Paradise. Beste hanhund med sitt cert nr. 2 ble Theo/ Zelini's Goalgetter. 2. beste hanhund med res. cert ble Viggo-sønnen Bobwhite's Spring Fairytale, så disse gutta byttet altså plass fra dagen før. Theo ble til slutt BIM.  Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble 4. beste tispe, og til BIR m cert BSBK Bobwhite's Spring Fairytale - en sønn av CH. Zelini's West Side Storyslutt BIS-veteran. Dette var hennes 3. BIS-veteran på like mange NSK-utstillinger. I tillegg fikk vår oppdrettergruppe HP, og ble BIS-2.

Tusen takk til Karoline Johansen for en supertrivelig tur som alltid, og tusen takk til Else Grindheim og hennes Per Ove på kennel Bobwhite for fantastisk gjestfrihet, og en utrolig koselig helg!!!

Bildene:
Øverst BIM BSBK CH. Zelini's Golden Goal (foto: Ø. Kvamsdal)
Nr. 2 BIR/ BIS-2-valp Bobwhite's Take Off (sønn av CH. Zelini's Surfers Paradise)
Nr.3 BIR/ cert BSBK Bobwhite's Spring Fairytale (sønn av CH. Zelini's West Side Story)

Under til v. cert-vinner BSBK Bobwhite's Spring Fashion (datter av  CH. Zelini's West Side Story)
Under til h. Cert/ BIM NSK Zelini's Goalgetter

Datter av CH. Zelini's West Side Story, Bobwhite's Spring Fashion 2. BT og cert BSBK

Zelini's Goalgetter - cert og BIM NSK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ylva BIS veteran

 

 

23.09.12: NSK Telemark ble dømt av den velkjente labrador-oppdretteren Jan Roger Sauge, kennel Mambrino. 2. beste tispe og BIS-veteran ble Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever. Maya/ NUCH. SEU(u)CH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal ble dessverre veldig påvirket av det glatte gulvet, og det ble armer og bein til alle kanter... Hun endte som 3. beste tispe.
Dette fine bildet av Ylva har Anne Johnsen tatt. Tusen takk!! ;-)

22.-23.09.12: I nord var det to utstillinger denne helgen arrangert av henholdsvis Bjerkvik Hundeklubb og Sortland Hundeklubb. Begge dager tok Per Jørgen Nordstrands Bobby/ Zelini's Remington Sportsman cert og BIM. Han har nå fire "småcert" og trenger følgelig et NKK-cert for å bli champion. :-) Gratulerer så mye!!

 

 

 

 

02.09.12: SUKSESS I TROMSØ: Karoline og Maya/ NUCH. SEU(u)CH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal har reist til Tromsø denne helgen på jentetur, og for å delta på utstillinger. I går var det Tromsø HK's utstilling, og der ble hun 2. beste tispe for dommer Christian Geelmuyden. I dag var det NKK Int utstilling, og 24 springere var påmeldt for dommer Børge Espeland. Maya vant først en knallsterk championklasse på hele 9 hunder fra Norge, Sverige og Finland. Deretter ble hun beste tispe med cacib, så BIR og til slutt BIG-4 i en sterk gruppe!!!! Jeg er så stolt av jentene mine!!! ;-)

01.09.12: ENDA EN TITTEL TIL CASPER: Finskeide Casper/ FIN EST LIT LTV RUSS RKF BALT CH. Zelini's Premier League hadde tatt turen til utstillinger i Sandviken i Sverige med sine eiere Johanna og Katariina Isola på kennel Kahdensiskon. Dommer Martin Croeser fra Sør Afrika satte Casper til 4. beste hanhund og ga ham cert. Dermed ble han også svensk utstillingschampion! Søndag ble han stilt for første gang i championklasse, og han endte som 2. beste hanhund med res. cacib for svenske Bertil Lundgren. Gratulerer så mye!!!

26.08.12: GODKJENT ETTERSØKSHUND: Det tikket inn en hyggelig melding på telefonen fra Liv og Ragnar Hagen. Deres Cappo/ Zelini's Guinness Extra Stout hadde gått fersksporprøve, og fått 9 av 10 mulige poeng. Da han fra tidligere har 1. premie på blodsporprøve er han nå godkjent ettersøkshund. Gratulerer og skitt jakt!! ;-)

CH. Zelini's Hattrick

25.08.12: ENDA EN NY CHAMPION!!!  NR. 35 I REKKEN!!!!  I Trøndelag var det utstilling der Dina Arnevik stilte sin Izzie/ Zelini's Hattrick for første gang etter fylte to år, og det var dermed første mulighet for championat.  Den sjansen lot de ikke gå fra seg da Izzie tok certet og ble 3. beste tispe!! Hun ble som sin søster norsk og svensk utstillingschampion, og norsk viltsporchampion!!! Vi er utrolig takknemlige for å ha så fantastisk flinke valpekjøpere som vi har. Izzie er vår 35. champion av eget oppdrett, og det hadde vi ikke klart uten våre utrolig flinke valpekjøpere. Tusen takk alle sammen!!!

 

 

CH. Zelini's Golden Goal19.08.12: NY CHAMPION!!!  Med valpene ute av huset var det på tide at undertegnede fikk luftet seg litt, og turen gikk til NKK's utstilling på Bjerke/ Oslo. Været var fint, men det hadde regnet hele dagen i forveien, så det var som å gå rundt i en hengemyr. Det var FRYKTELIG vått!! 36 springere var påmeldt for Barbro Myrseth Gjerde, og den eneste vi hadde meldt på var Maya/ NJV-11 Zelini's Golden Goal. Hun vant åpen klasse med CK, og ble til slutt 3. beste tispe. Hun ble kun slått av to champions, så dermed fikk hun certet og ble champion!! Hun er nå norsk og svensk utstillingschampion, og norsk viltsporchampion!!! Det var sååå hyggelig å være der da hun fikk sin tittel. Karoline har vært på noen utstillinger uten meg fordi jeg har vært hjemme med valper, så det var jo stas at det skjedde når jeg endelig hadde muligheten til å være med.

12.08.12: ENDA EN 1. PREMIE PÅ SPOR: Enda en hyggelig melding tikket inn, denne gang fra Dina Arnevik. Hun startet  på sporprøve denne dagen med sin Izzie/ Zelini's Hattrick, og hun fikk 1. pr med HP og ble 3. beste hund. Dette var Izzie's fjerde 1. premie, og hennes andre HP, Gratulerer sååå mye!!! Vi er så stolte over alle flinke hunder og valpekjøpere!!

08.08.12: Det tikket inn en hyggelig melding fra Liv og Ragnar Hagen på telefonen denne dagen. Deres Cappo/ Zelini's Guinness Extra Stout hadde gått sporprøve, og fått en 1. premie. Neste mål er fersksporprøve slik at han blir godkjent ettersøkshund. Gratulerer og lykke til!!

05.08.12: Dina Arnevik hadde tatt turen til Svenstavik i Sverige med sin Izzie/ Zelini's Hattrick. Der ble hun 3. beste tispe med cert og res. cacib! ;-) Gratulerer så mye!

Ylva BIS veteran Rygge

 

28.07.12: NOK EN FIN DAG!!! I hvert fall resultatmessig, men værmessig var det bare å konstatere at det var en av de dagene dette året med mest nedbør! I alle de årene jeg har stilt ut (begynte i 1975) har jeg aldri opplevd maken til regn, og det var helt uten opphold. Det er første gangen jeg har stilt i regntøy fra topp til tå, og har hatt det på hele dagen. Vel, vel, vi hadde bare med Maya/ NJV-11 Zelini's Golden Goal og Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever til NSK Østfold for dommer Graham Osborne. Maya var ute for første gang i åpen klasse der hun ble nr. 2. Hun fikk ikke CK, så det sluttet der for henne den dagen. Men hun fikk i hvert fall sitt viltsporchampionat med denne premieringen, og så får vi håpe utstillingstitlene kommer om ikke så altfor lenge. ;-) Ylva vant veteranklasse, og ble 3. beste tispe. Hun ble også BIR og BIS-veteran!! Gamle damen showet som bare det, så det var jo moro. Tusen takk til Frank Bjerklund for fint bilde.

Samme dag var den nyblivne championen Zelini's Premier League på internasjonal utstilling i Mikkeli, Finland, der han ble BIM, og også fikk cacib.

 

 

CH. Zelini's Premier League21.07.-22.07.12: TO NYE CHAMPIONS!!!!! Mens jeg sitter hjemme ved valpekassen har jeg fantastiske valpekjøpere i aksjon, og den ene glade meldingen etter den andre tikker inn på mobilen. I helgen var finskeide Casper/ Zelini's Premier League på utstillinger i Estland. Lørdag tok han cert og ble BIM. Dette var hans første cert etter fylte to år, og dermed ble han champion! Han har utallige cert fra mange land, så han fikk da følgende tittel: Finsk, latvisk, litauisk, estisk, russisk og baltisk champion!!!! Ikke dårlig for en så ung hund. Vi er så stolte og takknemlige over det hans eiere Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon har oppnådd med ham. Han ble også stilt søndag, og da ble han BIR og BIG-3!!!

Søndag var Helene Botterli på sporprøve på Bjorli med sin Ville/ Zelini's Barossa Valley, og det gikk riktig bra. Hun fikk sin tredje 1. premie, og dermed er viltspor-tittelen på plass. Gratulerer så mye!!! Vi er så stolte av dere!!!

30.06.-01.07.12: DOBBELTUTSTILLING I TRONDHEIM: Vi var ikke i Trondheim selv, da vi har små valper og måtte være hjemme hos dem. Den eneste fra oss som var der var Izzie/ Zelini's Hattrick (eid av Dina Arnevik), og hun gjorde ikke skam på oss. :-) Lørdag ble hun 4. beste tispe med res. cert, og søndag ble hun 3. beste tispe og tok sitt sjette cert. Neste gang hun og hennes søsken tar cert blir de champions for da er de endelig fylt to år! :-)

24.06.12: NYHETER FRA RUSSLAND!!! Finskeide Casper/ Zelini's Premier League hadde tatt turen til St. Petersburg i Russland, og der tok han cert, cacib og BIM. Gratulerer til eierne på kennel Kahdensiskon!

23.06.12: ENDA ET SPORRESULTAT: Mens jeg sitter i halvsvime (pga. søvnmangel) ved siden av valpekassen tikker det inn en hyggelig melding fra Dina Arnevik. Hun har vært på sporprøve i Selbu med sin Izzie/ Zelini's Hattrick, og de fikk sin tredje 1. premie der. Hun er ikke to år ennå, så vi må vente til en utstilling etter 8. juli før hun faktisk får sin tittel. Gratulerer så mye!

22.06.12: VI HAR FÅTT VALPER!! Vi har fått fire fine tispevalper. Se mer på siden aktuelle kull.

Maya prøvevinner16.06.12: MAYA/ NJV-11 ZELINI'S GOLDEN GOAL PRØVEVINNER!!! Vi hadde egentlig ikke tenkt til å gå prøven hos Bjerke JFF på Maura fordi vi venter valper. Det kunne godt tenkes at valpene kunne melde sin ankomst i helgen da tispen har termin torsdag 21.06. Men det ble tatt røntgen av den vordende mor, og det avslørte et ikke altfor stort kull. Dermed regnet jeg med at hun drøyde i hvertfall over helgen, og sendte en mail til Bjerke JFF. Jeg regnet med at muligheten for å få være med så kort tid i forveien var veldig liten, men jeg fikk i hvertfall ikke være med om jeg ikke prøvde. Mange prøver kommer man jo ikke med selv om man melder på innen ordinær frist. Men joda, til min store overraskelse (og skrekk) kom vi med, og jeg ble øyeblikkelig dødsnervøs! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg melder på for jeg blir forferdelig nervøs, og jeg hater at jeg utsetter meg selv for det der...
Vel, vel, vi møtte opp lørdag morgen, og det var et regnvær som bare øste ned, og jeg tenkte i min nervøsitet at det sikkert ikke var noe igjen av sporene. Vi trakk hvilke dommere og hvilke spor vi skulle gå, og heldigvis trakk vi spor nr. 2. Jeg liker å gå tidlig for å blir ferdig med det. Ekvipasjen før oss var ute i en evighet synes jeg, og jeg hadde nervene utenpå. Maya og jeg sto i regnet og ventet, og hun virket som om hun visste hva vi skulle, og hun var ivrig. Endelig kom dommeren Johnny F. Andersen fra første sporet og det var vår tur. Jeg viste henne sporstart, og hun sto littegrann og dro lukten inn. Akkurat det var noen nervepirrende sekunder for hun så et øyeblikk ut som om hun ikke hadde tenkt å gå en meter. MEN SÅ startet hun å spore og for et sporarbeide!!!! All nervøsitet slapp, og tro det eller ei, men jeg koste meg bak der. :-) Hun gikk som en drøm!!! I starten var det ganske flatt, og de to første vinklene kom ganske raskt. Deretter markerte hun sårleie, og så begynte hun å gå litt rolig ned en bratt skråning. Jeg ventet litt på toppen for det var jo dumt å bli med ned der hvis vi ikke skulle dit, men hun ble mer bestemt og jeg måtte bare slippe meg ned skråningen, og det ble faktisk til at jeg akte på baken ned juvet. Det var kjempebratt!! I bunnen var det fryktelig vanskelig (for meg) å ta seg fram med ganske store og glatte steiner med mose på samt trær med glatte trestammer liggende på kryss og tvers. Jeg hadde ingen mulighet til å følge med på Maya, og måtte bare holde meg fast i kvister og trær, og prøve å holde meg på beina. Vi kom oss etterhvert over, og måtte jo selvfølgelig opp på andre siden... Jepp, jeg hadde blodsmak i munnen, men Maya var veldig bestemt på hvor sporet gikk og juvet var jo ikke noe blivende sted. Det skjønte jo jeg også! Ettersom det var så vanskelig i juvet hadde jeg helt mistet oversikten over vinkler, men jeg fikk med meg to steder der hun jobbet litt ekstra og skjønte at der var det blodopphold. Jeg spurte dommeren etterpå, og det var riktig. Vi kom opp på flatere partier igjen, og vi gikk og vi gikk, på skogsbilvei, på stier og i lyngen. Og så ENDELIG var skanken der!!!! Jeg var så sliten at jeg trodde jeg skulle stryke med, men også så glad og stolt over lille svimete, rare Maya som plutselig var så voksen og gikk et fantastisk spor! Jeg fikk gode tilbakemeldinger fra dommeren, men han sa ikke noe om premieringen så da var det bare å vente.
Prøven var jo bare ti minutter hjemmefra så jeg benyttet sjansen til å reise hjem og skifte, samt lufte de andre hundene og sjekke den drektige. Alt var vel hjemme, og jeg fikk av meg de søkkvåte klærne. Vi reiste tilbake, Maya og jeg, og etterhvert var alle ferdige, og det var klart for premieutdeling. Det var 19 ekvipasjer, 10 fikk null, 4 fikk 2. premie og 5 fikk 1. premie. Helt til slutt ble vi lest opp, og vi var dermed prøvevinnere!! Ble helt rørt jeg over at lille Maya-mor hadde vunnet hele greia!!! Det ble ikke noe lettere å holde tårene tilbake da dommeren leste opp sine kommentarer: "En ekvipasje som løser alle momenter på en meget god måte. Runderer i vinkel uten blod på en måte som er av høy klasse!" Så stolt man kan bli av en liten vimsete spaniel. ;-) Jeg må absolutt si det var verdt det til tross for mørbanket kropp og total utladning etterpå.
Dette var Maya's fjerde start, og hennes tredje 1. premie. Hun er ennå ikke to år, så vi må vente med tittelen, men det gjør ingenting. :-)

10.06.12: PÅ SPORPRØVE I ÅFJORD gikk Izzie/ Zelini's Hattrick igjen bra, og ble denne gang premiert med 1. pr. med HP og ble i tillegg nr. 2 på prøven! Gratulerer så mye til eier/ fører Dina Arnevik.

03.06.12: Mens jeg selv var i Gøteborg og dømte Springerklubbens Open Show der var det Zelini'er i aktivitet her hjemme. Best gikk det med Izzie/ Zelini's Hattrick som var på sporprøve,og gikk til en flott 1. premie. Gratulerer så mye til eier/ fører Dina Arnevik.

Maya

 

 

26.-27.05.12: Helgen ble tilbrakt på Hadeland der spanielklubbens Hovedutstilling ble arrangert, samt avd. Buskerud's utstilling. På lørdagens Hovedutstilling dømte engelske Fran Glendinning, kennel Plaiglen, 42 springere. Maya/ NJV-11 Zelini's Golden Goal (bildet) vant unghundklasse, og ble til slutt 2. beste tispe, og fikk res. cert. Søsteren Izzie/ Zelini's Hattrick ble nr. 2 i unghundklasse med CK. På søndagen ble rollene byttet om da Izzie vant klassen, og til slutt ble 4. BT med res. cert. Maya ble nr. 2 i unghundklasse med CK. Dommer for 24 springere denne dagen var danske Jessie B. Madsen, kennel Sieger.
I Finland var Casper/ Zelini's Premier League også på utstilling og han ble 2. beste hanhund med res. cert begge dager. Altså ble dette en helg i res. certene's tegn! ;-)

Takk til kennel Statesman for fint bilde av Maya!

 

 

 

 

 

 

Casper BIS-2

 

20.05.12: NYHETENE FRA FINLAND BLIR BARE BEDRE OG BEDRE!!! Casper/ Zelini's Premier League (bildet) var på utstilling i Salo. Ikke bare ble han BIR, han vant gruppen og ble BIS-2 av ca. 350 hunder!!!!! Gratulerer så mye nok en gang til Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon. :-)

17.05.12: HYGGELIGE NYHETER PÅ NASJONALDAGEN
kom fra Finland. Casper/ Zelini's Premier League var på utstilling i Mikkeli der Raija Tammelin dømte 31 springere. Casper tok cert og ble BIR!! Gratulerer så mye til Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon.

 

 

14.05.12: TID FOR ULTRALYD! Kelly er nå 3,5 uker på vei og det var på tide å ta ultralyd. Hun har vist absolutt null tegn til drektighet, og er som hun alltid har vært. Men hun hadde en herlig hemmelighet til oss! På ultralyden ble det avslørt at hun venter et normalstort kull! Jippiiiii, vi er så glade og gleder oss stort til valper igjen. ;-)

BIR/ BIM-veteran NSK Agder 

 

12.-13.05.12: SUKSESS I KRISTIANSAND FOR TEAM ZELINI!!  
Denne gangen gikk turen til Kristiansand for utstilling. Vel, egentlig skulle det vært i Kristiansand, men pga. et flyshow i Kristiansand samme helg hadde både kennelklubben og spanielklubben fått flyttet sine utstillinger til Lillesand på rekordtid. Vi merket ingenting til flyene der, og det var sikkert bra for de fleste. Mine hunder er jo vant til å gå tur under inn- og utflyvning til Gardermoen, så jeg tror ikke de hadde reagert, men de fleste hunder er jo ikke vant til det. Etter mye om og men med hoteller endte vi til slutt på Grimstad Vertshus. Det var veldig enkelt der, men fine rom og med veldig trivelige og BIR/ BIM NKK Kristiansandrolige omgivelser. Perfekt for oss som bare skulle lufte hunder og slappe av mellom slagene. ;-)

Lørdagen hadde spanielklubben sin utstilling der Stig Arne Kjellevold hadde 30 springere påmeldt. Karoline hadde med sin Even/ NUCH. NVCH. NVV-11 Copy-Cat Hookeys Waterhole, og han tok godt for seg på premiebordet. Han ble 2. beste hanhund, og til slutt BIS-veteran!!  Maya/ NJV-11 Zelini's Golden Goal vant unghundklasse, og ble 3. beste tispe med res.cert. Mormor Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever vant veteranklasse og sto til slutt som 5. beste tispe, hvilket jo ikke plasseres lenger. Hun ble BIM-veteran.


Ylva BIM-veteran begge dagerSøndagen var det NKK's utstilling og de hadde invitert Svein Helgesen til å dømme 27 springere. Even var ikke påmeldt
denne dagen, så vi var ikke i ilden før det var Maya sin tur. Men hun gjorde det til gangs! Hun vant igjen unghundklasse for deretter å bli beste tispe med cert og cacib! Og ikke nok med det, hun ble BIR og BIG-3!!!! Lille Maya showet som bare hun kan, og begynner sannelig bli stor jente. Hun skuffer oss aldri med sin positive energi og vilje til å gjøre oss til lags. ;-) Trenger jeg å si at turen hjem gikk rimelig greit? Vi nærmest fløy hjem etter denne helgen!!! Gamlemor Ylva ble 4. beste tispe og BIM veteran også denne dagen.

Tusen takk til Ellen Getz Wold for alle de fine bildene! 

 

 

 

 

 

 

 

05.05.12: I Finland har Casper/ Zelini's Premier League vært på utstilling igjen. Han tok nok et cert og ble i tillegg BIM. Dommer for 23 springere var Kirsi Nieminen.

Izzie april 2012 

28.-29.04.: Dina Arnevik og hennes Izzie/ Zelini's Hattrick hadde tatt turen til Sunndalsøra der det var to utstillinger denne helgen. Lørdagen tok Izzie res. cert, og ble 2. beste tispe. Søndag gikk det enda bedre da hun ble beste tispe med cert, ble BIR og BIG-4! Gratulerer så mye med en vellykket helg. ;-) Dette var forøvrig Izzie's femte cert, og hun er ennå ikke fylt to år.

 

 

 

NJV-11 Zelini's Golden Goal tok to cert i helgen!

14.-15.04. STOR SUKSESS I BERGEN!! Denne helgen var det duket for dobbeltutstilling i Bergen, og vi hadde gledet oss stort til turen. Det er lenge siden vi har hatt en skikkelig langtur, så det ble mye skravling og fnising på turen. Vi skulle bo hos Else Grindheim og hennes mann Per-Ove på kennel Bobwhite. Kennelen har for tiden valper etter NUCH. Zelini's Surfers Paradise, og det var selvfølgelig ekstra hyggelig å få se det første kullet etter ham. Valpene var seks uker, og de vil utvikle seg mye i tiden framover, men allerede nå så vi flere vi likte. Riktig fine var de! ;-)
Lørdag var det NKK's internasjonale utstilling der finske Eeva Rautala dømte 27 springere. Zelini's Goalgetter/ Theo (eiet av Kirsten Freim Grevstad) vant unghundklasse hanhund, fikk CK og ble 4. beste hanhund. Hans søster NJV-11 Zelini's Golden Goal/ Maya vant unghundklasse tispe med CK. Zelini's Goalgetter tok sitt første cert denne helgen!Hun gjorde det ørlite grann bedre enn broderen, og ble 2. beste tispe med cert og res. cacib. Vi stilte også Zelini's Diamond Hunter/ Tuva (eiere: Ellen og Torstein Solset), da hun trengte minimum 2 x 3. AK for  å få sitt  viltsporchampionat. Sporpremieringene var på plass for lengst, så nå var det vår oppgave å få utstillings-merittene på plass. Denne dagen ble hun plassert som nr. 3 i åpen klasse, og fikk også CK, så da var vi godt innenfor kravet. :-) Mormor til alle sammen, INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever/ Ylva fikk CK i veteranklasse, og ble BIM veteran.
Søndag var det spanielklubbens spesialutstilling, og der dømte engelske Frank Kane 23 springere.  Det føltes spesielt godt å gjøre det bra den dagen siden dommeren er verdenskjent i hundemiljøet, og en av mest respekterte i verden. :-) Zelini's Goalgetter/ Theo vant også denne dagen unghundklasse med CK, og han rykket to plasser opp da han ble 2. beste hanhund, og fikk sitt første cert! NJV-11 Zelini's Golden Goal/ MayaZelini's Diamond Hunter fikk utstillingspremieringene til viltsporchampionatet! gjorde akkurat det samme, og vant sin klasse med CK, og ble 2. beste tispe og tok cert. Dermed tok vi 3 av 4 cert denne helgen!!! Zelini's Diamond Hunter/ Tuva fikk også denne dagen exc og ble nr. 3 i åpen klasse, og dermed er viltsportittelen i boks. Gratulerer sååå mye til eierne Ellen og Torstein Solset som er så flinke med henne! INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever/ Ylva fikk CK i veteranklasse, og sluttet som 4. beste tispe.
Turen hjem gikk som en lek, og det er nok ikke så vanskelig å skjønne. ;-) Tusen takk for en kjempefin tur til Karoline Johansen, og tusen takk for oss Else og Per-Ove for deres gjestfrihet! Takk også til Kirsten, Ellen og Torstein som tar så godt vare på hundene sine, og som lar oss få lov til å vise dem.

 

05.04.: LØPETID!! Endelig har Kelly fått løpetid. Se mer om våre valpeplaner på siden planlagte kull.

31.03.-01.04.:  Denne helgen var det dobbeltutstilling i Estland der finskeide Zelini's Premier League/ Casper var påmeldt. Lørdagens utstilling ble dømt av estiske Inga Siil. Hun ga Casper cert, BIR og BIG-2. Søndagen dømte svenske Hans Almgren, og denne dagen tok Casper cert og ble BIM. Gratulerer så mye til hans eiere på kennel Kahdensiskon!

17.03.2012: NKK Harstad hadde 18 springere påmeldt for norske Vidar Grundetjern denne dagen. Der vant Zelini's Remington Sportsman/ Bobby åpen klasse, og ble til slutt 3. beste hanhund. Da vinneren alledere var internasjonal champion, og nr. to var junior, fikk Bobby også cacib. Unghundklasse tispe ble vunnet av Zelini's Goalkeeper/ Diddi som endte som 2. beste tispe med res. cert og res. cacib.

18.02.12:  Zelini's Premier League startet der han slapp i fjor da han på en utstilling i Latvia tok cert og ble 2. beste hanhund. Eiere er finske kennel Kahdensiskon.

OPPSUMMERING AV ÅRET 2011:

I fjor var det mange ting å glede seg over for Team Zelini. Vi hadde ingen valper det året, men mange fra tidligere kull hevdet seg godt i flere sammenhenger. Det som gledet mest var allsidigheten, og at flere gjorde det bra både i utstillingsringen og i skogen. Ikke bare det ene eller det andre.

Vi kan begynne med de eldste først:

INT NORD UCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble 8 år i mars, og ble stilt i veteranklasse dette året med stor suksess. Hun har plassert seg i beste tispeklasse mange ganger, og ble BIM på NKK Bjerke der det var stor påmelding. Dette var den utstillingen der man kunne kvalifisere seg til Crufts, og dermed ble Ylva kvalifisert. Hun har plassert seg såpass mange ganger, og såpass bra at hun har blitt nr. 4 på listen over årets springer. I veteranringen har hun gjort det svært bra også med BIS-2 på NKK, 3 x BIS-1-veteran på NSK samt en gang BIS-3-veteran på NSK.

To kullsøstre har vært aktive på brukssiden i 2011. NUCH. Zelini's Cappuccino startet i lydighet klasse 2, og vant likeså godt klassen med 185 poeng og 1. premie. Flink eier og fører er Karoline Johansen.
NVCH. Zelini's Caffe Mocca tok sin tredje 1. premie på viltsporprøve i 2011, og ble dermed viltsporchampion. Hun har også gått ferskspor til stor begeistring for dommeren som roste ekvipasjen opp i skyene. Dermed er hun også godkjent ettersøkshund. Like flink eier og fører her er Astri Helle.

NUCH. Zelini's Surfers Paradise ble stilt to ganger i 2010, og tok da to cert. I 2011 ble han også stilt to ganger, og på NKK Drammen var championatet i boks på en utrolig varm dag. Han showet seg fram til cert, cacib og BIM. Eier er Svein Schjølberg.
Hans søster Zelini's Barossa Valley tok res. cert på en utstilling i Ålesund, og 2 x 1. pr. på viltspor. Vi håper at viltsporchampionatet er i boks kommende sesong. Eier er Helene Botterli.

Zelini's Remington Sportsman er sparsomt utstilt. Han bor i Vesterålen, og det er få utstillinger oppe i nord, og avstandene er store. Han tok sitt andre cert på Bjerkvik Hundeklubbs utstilling der han også ble BIR. Eier er Per Jørgen Nordstrand.
Kullsøsteren Zelini's Diamond Hunter tok sin 1. pr. nr. 3 og 4 på spor, og ble også prøvevinner. Hun mangler kun utstillingsmerittene for å kunne titulere seg NVCH. Eiere er Ellen og Torstein Solset.

Og så til de yngste født i 2010. Da hadde vi to kull, og flere av dem har gjort det bra. Først fotballkullet og aller best har Zelini's Premier League gjort det, og han har tatt til sammen 13 cert i 4 forskjellige land. Han har også tatt cacib og flere BIR, BIG og BIS-plasseringer. I tillegg har han fått godkjent jaktanleggsprøve i løpet av sesongen. Casper ble nr. 7 på listen over mestvinnende springer i Finland (der han bor), og 2. beste hanhund på listen. Eier er kennel Kahdensiskon.
Zelini's Hattrick har tatt 4 cert, deriblant på Hovedutstillingen, samt BIR og BIG-3 i Ålesund. Eier er Dina Arnevik.
NJV-11 Zelini's Golden Goal har tatt cert og BIM i Norge, og cert og 2. beste tispe på sin eneste utstilling i Sverige. Hun vant juniorklasse på Norsk Vinner-utstilling og fikk dermed tittelen NJV-11. I tillegg har hun startet to ganger på bevegelig blodsporprøve, og tatt 1. premie begge ganger. Eier er kennel Zelini.
I Estland har Zelini's Target Man tatt 2 x junior-cert, 2 x junior-BIM og 2 x BIM. Dessverre kan man ikke ta voksen-cert fra juniorklasse der, bare junior-cert. Eier er Ilona Lüter.
To andre brødre har tatt res. cert: Zelini's Playmaker (eier Vidar Henriksen) og Zelini's Goalgetter (2 res. cert). Sistnevnte eies av Kirsten Grevstad.

Fra øl-kullet har to av tre valper gjort seg bemerket så langt. Zelini's Budweiser har vunnet juniorklasse flere ganger med CK, og best gikk det på Nesbyen da han tok cert og ble BIM. Eier er Marie Gundersen.
Søsteren Zelini's Corona Extra har tatt to cert, på NKK Stavanger og NSK Bergen, og har i tillegg flere plasseringer i beste tispeklasse. Eier er Else Grindheim, kennel Bobwhite.

Vi har et lite oppdrett, så det gleder oss stort at såpass mange gjør det så bra. Det er utrolig hyggelig å ha så mange flinke og entusiastiske valpekjøpere og tilbringe tid med dem på utstillinger og prøver. Vi må heller ikke glemme alle de som også gleder sine eiere i hverdagen, og som vi stadig får hyggelige tilbakemeldinger fra. Tusen takk til alle våre fantastiske valpekjøpere for at dere tar så godt vare på hundene deres!!!

Casper 17 mnd18.12.11:
HERLIG UTENLANDSNYTT: 
Denne helgen har Casper/ Zelini's Premier League vært på utstilling i Vilnius, Litauen. I går ble han 2. beste hanhund med res. cacib, men i dag slo han til og tok cert, cacib og BIR!!!!  Dette certet hviler slik at den dagen han blir champion i sitt hjemland Finland vil han også bli litauisk champion. Vi er sååå stolte av denne vakre gutten som har hatt et fantastisk år. Han startet i offisielle klasser i april, og har likevel klart å bli nr. 2 mestvinnende springer hanhund i Finland dette året, og han endte som nr. 7 på mestvinnende-listen for rasen. Han har til nå tatt totalt 13 cert i landene Finland, Russland, Estland  og Litauen i tillegg til at han har fått godkjent jaktanleggsprøve i høst. Er det rart vi er stolte?? Vi gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon!

 

26.11.11: Det var duket for årets siste utstilling her i Norge, Dogs4All. Dette var Norsk Vinner-utstilling, og nytt av året var at vinnerne av juniorklasse og veteranklasse også fikk titler. Det var påmeldt 33 springere for Frank Bjerklund. Karoline (Johansen) er endelig ferdig med utdannelsen sin i Danmark, og er med oss for fullt igjen, og DET er jeg veldig glad for!!! Det å reise på utstilling har ikke vært det samme uten henne...  Først ute av våre var Bertil/ Zelini's Budweiser som ble nr. 3 i juniorklasse. I veteranklasse stilte Karoline sin Even/ NUCH. Copy-Cat Hookeys Waterhole og han vant klassen med CK, og fikk dermed tittelen Norsk Veteran Vinner -11 (NVV-11). I juniorklasse tispe vant Maya/ Zelini's Golden Goal med CK, og hun fikk tittelen Norsk Junior Vinner -11 (NJV-11). Nr. 2 i klassen med CK ble Izzie/ Zelini's Hattrick. Sist ut av våre var Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever, og hun ble 4. beste tispe i sterk konkurranse. Vi hadde en kjempetrivelig dag, og vil gjerne gratulere alle vinnerne.

I Estland  var det utstilling i Narva denne dagen og BIM der gikk til Henry/ Zelini's Target Man. Flere detaljer rundt den utstillingen har jeg dessverre ikke ennå.

13.11.11: I dag var Casper/ Zelini's Premier League på utstilling igjen. Denne gangen i Valkeala i Finland der Kirsi  Nieminen dømte 37 springere. Casper tok nok et cert og ble BIM! Vi gratulerer. ;-)

På Stord var det utstilling i dag, og der var det en datter av Viggo ved navn Bobwhite's Spring Fashion. Hun tok cert og BIM. Gratulerer så mye!!

12.11.11: Orkdal HK hadde sin utstilling der Rony Doedijns dømte  19 springere. 2. beste tispe med reserve-cert ble Izzie/ Zelini's Hattrick. Eier er Dina Arnevik.

05.11.11:  Denne dagen hadde Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon tatt turen til Estland med sin Casper/ Zelini's Premier League. Det var en vellykket tur da Casper tok cert og ble 4. beste hanhund. 

30.10.11:  Lørdag var det internasjonal utstilling i Seinäjoki i Finland der norske Christian Geelmuyden dømte 55 springere. 2. beste hanhund med cert og res. cacib ble Casper/ Zelini's Premier League. Vinneren er allerede internasjonal champion, så dette cacib'et vil gå videre til Casper. :-) Gratulerer så mye til Nappi og Nana på kennel Kahdensiskon.
Søndag var det valpeshow i Sverige for alle raser arrangert av SSRK. Viggo's (CH Zelini's West Side Story) datter True Dice Endless Story ble BIR, BIG og BIS-4!! Gratulerer så mye til kennel True Dice med en fantastisk avslutning på Meya's valpekarriere.

18.10.11:  5 dager etter første start på blodspor startet Maya/ Zelini's Golden Goal og jeg igjen. Denne gangen startet vi for Jan Erik Engh, og Maya skuffet ikke, og dermed var en ny 1. premie vel i havn! Nå skal vi ruge på dette i løpet av vinteren, og så får vi se hva vi får til neste år. Da har hun blitt eldre og forhåpentligvis fått enda mer erfaring. Vi gleder oss!!

13.10.11:  HERLIG DEBUT: Jeg bestemte meg for å gå en bevegelig sporprøve med Maya/ Zelini's Golden Goal for å se hvordan vi lå an i treningen. Maya har kun gått spor som jeg har lagt, så jeg var litt spent på hvordan hun ville gå når en fremmed hadde lagt spor. Maya er ung, kun 15 mnd, og har en utrolig evne til å se ut som et spørsmålstegn hele tiden. Men lille, søte, forvirrede Maya var ikke mye forvirret skulle vise det seg. :-)  Hun hadde full kontroll, og gikk et kjempebra spor! Superlativene haglet fra dommer Heidi Throndsen, og hun sa til og med at det var den beste hunden hun hadde dømt i år!!!! Ble helt rørt jeg. ;-) Vi fikk utmerket på alle punkter, og en soleklar 1. premie. Da er vi vel på rett vei i treningen da, og har ihvertfall gjort noe riktig!

24.-25.09.11: DOBBELTUTSTILLING I BERGEN: Denne helgen skulle jeg ikke stille noen av mine egne hunder, så jeg valgte å fly over. Det var utrolig deilig med en 50 minutters flytur i stedet for en 8 timers biltur!!! Jeg ble hentet på flyplassen av Else Grindheim, kennel Bobwhite, der jeg skulle bo i helgen. Hun eier bl.a. Tress/ Zelini's Corona Extra som var en av de to hundene jeg skulle vise. Lille, søte, vakre Tress så ut som om hun ramlet ned fra månen da jeg kom inn døra. For et gjensyn!  :-)
Lørdag var det BSBK sin utstilling der velkjente Frank Bjerklund, kennel Westaway, dømte 16 springere. Theo/ Zelini's Goalgetter, eiet av Kirsten Freim Grevstad, ble denne dagen 2. beste hanhund og fikk res. cert. Tress fikk også hun res. cert, og hun ble 3. beste tispe.
Søndag var det NSK, og dommer for 20 springere var Siv Sandø. Hun er ny på spaniels, men har vært dommer lenge, og er i tillegg leder av NKK. Det var et trivelig nytt bekjentskap. Hun var veldig hyggelig med både folk og hunder, og hun holdt linjen sin hele veien i forhold til hva hun synes var viktig. Theo fikk ikke CK denne dagen, og det var helt greit utifra forklaringen jeg fikk. Tress vant juniorklasse med CK, og ble til slutt 2. beste tispe og tok sitt andre cert. Gratulerer så mye til eier Else Grindheim! Tusen takk for en hyggelig helg til Else og hennes mann Per Ove, samt til Theo's eier Kirsten. Jeg gleder meg allerede neste Bergenstur!

23.09.11: VELLYKKET ETTERSØK:  I dag fikk jeg denne mailen, og jeg må si jeg ble utrolig stolt og rørt da jeg leste den. Det er så utrolig moro å oppdrette hunder som fungerer som eierne har håpet på, og som i tillegg gjør en samfunnsnyttig oppgave! Mailen kom fra Torstein Solset ,og hunden han omtaler som Tuva er også kjent som Zelini's Diamond Hunter.

"Hei kjære oppdretter!

I går torsdag 22 september kl 1900 vart eg og Tuva oppringt av ein fortvila jeger som hadde skutt på ein hjortebukk, og som dei no ikkje fant. Jeger var sikker på treff, utan at han kunne fortelje om skuddreaksjon på dyret. Hjorten var påskutt i fart på ca 30 meters hold. Grunna dårleg vær med regn og skodde, hasta det meget å få utført eit jaktsøk i området før mørket kom.
Sjølvsagt handla vi raskt, og etter bare 30 min var vi på staden, og påskuddplassen vart anvist oss saman med fluktretninga på hjorten. Tuva ringa litt på påskuddplassen, tok så ut rett spor, fulgte dette på ein overbevisande måte i eit til dels meget vanskelig terreng (ekte Vestlandsk hjorteterreng), i striregn og skodde, med hundeførar og to jegerar bak. Etter om lag 25 min søk, berekna knapt nok til ca 250-300 meter , fant Tuva ein FLOTT 10 taggar hjortebukk som låg daud inne i et forholdsvis tett granfelt.
Du verden så glad jegerane vart, men du verden så stolt Tuva vart. Dette var ein utrolig fin oppleving som berre hund, fører og jeger kan beskrive.
Mine tankar går til oppdretter Heidi som på ein utmerka måte har greidd å få fram ei Tuva med så gode bruksegenskaper, og som i tillegg har eit utrolig velbalansert gemytt.
No slappar vi av og venter på neste oppringing, i trygg forvissing om ein vel utført jobb, der eg har fått melding frå jegerane om at hjortebukken hadde ei slaktevekt på vel 100 kg. Snakk om!!!!
Torstein og Tuva
"

17.09.11: Bjerkvik Hundeklubb hadde sin utstilling på Sortland og hadde invitert tjekkiske Polgar Andras til å dømme. Cert og BIR gikk til Bobby/ Zelini's Remington Sportsman, så nå trenger han "bare" NKK-certet for å bli champion. Bobby var forøvrig den eneste springeren med CK denne dagen. Gratulerer så mye til eier Per Jørgen Nordstrand!

10.09.11: Denne dagen var det NKK Stavanger der svenske Göran Bodegård hadde fått drøyt 30 springere påmeldt. Selv hadde jeg en rolig helg hjemme, men vi var allikevel representert der med Else Grindheim som var der med sin Tress/ Zelini's Corona Extra. Tress gjorde ikke skam på oss, og ble til slutt 3. beste tispe med storcert! Gratulerer så mye!!

Jeg har fått en hyggelig mail fra Finland om Viggo-sønnen Backa Tinkerbell Just My Taste. Han har tatt viltspor-championatet på veldig kort tid, og på færrest mulig starter. Han har også tatt tre cert og trenger bare jaktanleggsprøve for å få tittelen finsk utstillingschampion. Denne prøven skal han starte på neste år. Vi gratulerer eier Soile Hannula, og oppdretter Elvy Skogli Eurenius så mye!!

03.09.11: I Finland var Casper/ Zelini's Premier League på utstilling i Vantaa der svenske Sara Nordin dømte 31 springere. Der ble han 3. beste hanhund, og tok sitt niende cert! Gratulerer så mye til eierne på kennel Kahdensiskon.

28.08.11: Denne helgen har jeg selv vært så langt unna hundeaktiviteter som det har vært mulig, da vi har feiret mine foreldres gullbryllup i København, Danmark. Vi hadde en fin helg, og aktive valpekjøpere har stått for helgens resultater. Astri Helle har gått ferskspor med Mocca/ NO VCH. Zelini's Caffe Mocca, og det gjorde de virkelig med stil. Mocca ble godkjent ettersøkshund, og dommeren uttalte at hun måtte være den beste sporhunden i Øystre Slidre!!! Gratulerer så mye til Astri og Mocca!
I Finland har Casper/ Zelini's Premier League gått jaktanleggsprøve, og har bestått denne. I Finland må man ha godkjent jaktanleggsprøve i tillegg til certene for det finske utstillingschampionatet. Casper har allerede 8 cert samt anleggsprøven, så nå må han bare bli gammel nok, og det skjer ikke før i juli neste år. ;-)

21.08.11: Det har vært en aktiv dag i skogen for mange, noen har det gått veldig bra med, andre ikke fullt så bra. Sånn er det jo. ;-) Jeg fikk en veldig hyggelig SMS fra Torstein Solset i kveld der det sto følgende: "På NSK avd. Sogn og Fjordane sin sporprøve i Askvoll i dag, 21. august, vart Tuva (Zelini's Diamond Hunter) prøvens beste hund av i alt 18 startende hunder. Av i alt over 100 spor eg sjølv har gått, var dette ett av det vanskeligste eg noensinne har gått. Tuva viste ein enestående arbeidsvilje og jobba kontinuerlig på høygir i 45 min. Eg er sjølv utrolig fornøyd med Tuva, og vi arbeider godt sammen. Premiering 1. premie. Det vart ikkje utdelt noen HP'er. Ha ein god kveld." Og gjett om jeg hadde en god kveld etter å ha fått en sånn herlig melding da!!! Det er sååå utrolig koselig og tilfredstillende når flinke valpekjøpere får til ting med hundene sine, og når de er så fornøyde med hundene sine. Det betyr alt!!! Dette var Tuva's fjerde 1. premie, og hun mangler bare utstillingspremieringene for å få championatet. Gratulerer så mye!!!
I Finland har Viggo-sønnen Backa Tinkerbell Just My Taste tatt sin andre 1. premie på spor i dag, og mangler da bare en 1. premie for viltsporchampionatet. Gratulerer så mye til eierne og oppdretterne.

Ylva august 201120.-21.08.11: DOBBELTUSTILLING I OSLO:  Lørdag hadde NKK sin utstilling i Oslo der engelske Trudy Short hadde 34 påmeldte springere. Ikke vet jeg om hun synes våre hunder var så dårlige eller om hun hadde misforstått premiesystemet vårt, men det haglet ihvertfall med blått, og det var sjelden mer enn en eller to hunder igjen i hver klasse. Den som endte opp med å forsvare vår ære var Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever (foto) og hun gjorde det skikkelig også! I varmen travet hun fra veteranklasse seg fram til beste tispe og BIM! Dermed er hun kvalifisert for Crufts 2012. På det tidspunktet vil Ylva være 9 år, så jeg tror nok ikke det blir noen Crufts-tur på henne. Men det er jo gøy å være kvalifisert da. ;-) Ylva ble også BIR-veteran. Hun ble plukket ut blant de seks beste i BIS-veteran-finalen, men dessverre ikke plassert. Det var amerikansk dommer i finalen, og jeg ble overrasket over at han plukket ut Ylva i det hele tatt. Springerne i USA ser annerledes ut, og de har en annen standard enn oss.
Dagen etter var det NSK sin tur til å arrangere utstilling, og de hadde fått engelske Sue Young til å dømme 27 springere. Hun likte våre springere bedre (eller forsto systemet) og ga veldig få blå. Bertil/ Zelini's Budweiser vant juniorklasse med CK. Jeg var kjempeglad da jeg skulle få lov å vise ham i beste hanhundklasse, men han var altfor opptatt av hvor eieren hans var, så det ble ingen suksess. Det er jo ikke sikkert det hadde gått noe bedre uansett da, men det var synd da jeg endelig skulle få lov å vise denne vakre hunden. :-) Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble 2. beste tispe, og ble til slutt BIS-veteran.

13.08.11: I Mikkeli i Finland tok Casper/ Zelini's Premier League cert og BIM. Dette er hans åttende cert i Finland i tillegg til at han har et juniorcert i Russland. Til nå har 4 hunder fra dette kullet tatt til sammen tatt 16 cert, og de er såvidt fylt 13 mnd!!!! To andre har tatt reserve-cert og resterende er ikke stilt ut. Jeg trenger vel ikke å si dette er et kull vi er veldig fornøyd med. :-)
Maya/ Zelini's Golden Goal ble samme dag stilt på NJFF's utstilling på Elverum der hun tok res. cert.

Zelini's Target Man


 

09.08.11: HYGGELIGE NYHETER FRA ESTLAND: 
Jeg fikk en mail fra Ilona Lüter i Estland som kunne fortelle at hun og Henry/ Zelini's Target Man hadde debutert på utstilling i helgen. Det gjorde de med bravur da Henry tok junior-cert, junior-BIM og BIM. I Estland kan de ikke konkurrere om voksen-cert fra juniorklasse, så selv om han ble beste hanhund fikk han altså "bare" junior-cert. Vi gratulerer så mye!!

 

 

 


06.-07.08.11:
Selv om vi hadde en hjemmehelg denne helgen, så hadde Zelini'ene en god helg. ;-) På lørdag tok Casper/ Zelini's Premier League i Finland sitt sjuende cert, og han ble også BIM. Dommer var Marjo Jaakkola. Gratulerer så mye til eierne på kennel Kahdensiskon.
Søndag var det utstilling i Nesbyen der Stelios Makaritis dømte springerne. Bertil/ Zelini's Budweiser tok sitt første cert, og ble også BIM. Gratulerer så mye til eier Marie L. Gundersen. Marie's mor, Marianne Gundersen, stilte sin Viggo-datter Solleon's Avatar Neytiri (hennes eget oppdrett) og hun tok også sitt første cert og ble BIR!!!! Gratulerer så mye til Marianne, og det var litt av en storeslem til familien Gundersen. Regner med at turen hjem gikk lekende lett.  ;-)

29.07.11: I Ransäter i Sverige var det duket for tre dagers utstilling denne helgen med start på fredag. Vi skulle bare stille fredag da Jan-Erik Ek skulle dømme 36 springere. Karoline hadde med Even/ NUCH. NVCH. Copy Cat's Waterhole, og han fikk CK i veteranklasse, men ble ikke plassert i beste hanhundklasse. Han ble BIM veteran. Maya/ Zelini's Golden Goal var som vanlig i showhumør, og travet seg fram til seier i juniorklasse med CK. Til slutt ble hun 2. beste tispe og tok cert!

Ny viltsporchampion! NO VCH. Zelini's Caffe Mocca

 

24.07.11: CHAMPION NR. 30!!!! Champion nr. 30 med Zelini-prefiks ble Mocca/ Zelini's Caffe Mocca (bildet) som i dag tok sin tredje 1. premie på sporprøve. Det var på Hedmark Dachshundklubb, og dommer var Raymond Bråten som hadde mye hyggelig å si om ekvipasjen. Vi gratulerer eier/ fører Astri Helle så mye med den nykronede championen. :-)
I Finland har en sønn av Viggo ved navn Backa Tinkerbell Just My Taste tatt sitt andre cert på en internasjonal utstilling i Torneå. Gratulerer til eier og oppdretter!


23.07.11:
Dagen etter den forferdelige tragedien som rammet Norge, med bombe i Oslo og massakre på Utøya, føles det vanskelig å kjenne glede. Men livet går videre for oss som ikke er personlig berørt av det som har skjedd, og det er jo også viktig. Det var sporprøve på Bjorli, og NKK hadde bestemt at de som ville trekke seg pga det som har skjedd skulle få tilbakebetalt startavgiften. Jeg vet ikke om noen trakk seg, men man hadde ihvertfall muligheten om man ønsket det. En som valgte å starte var Helene Botterli og hennes hund Ville/ Zelinis' Barossa Valley. De gjorde en strålende innsats med en ny 1. premie, og fikk også denne gang kommentar for utmerket samarbeid mellom hund og fører. Dermed mangler Ville bare en 1. premie for å oppnå viltsporchampionatet. Vi krysser fingerne for at den kommer snart! :-)
En Viggo-sønn startet også. Det var NSVCH. Ursa Major's Supermario (eier: Vibeke Gundersen) som også han fikk en fin 1. premie. Hvor mange 1. premier han har nå har jeg ingen oversikt over, men det er ikke få. ;-) Gratulerer til alle dere som var så flinke i dag!

17.07.11: I Helsinki, Finland, var Casper/ Zelini's Premier League på utstilling der Rune Fagerström dømte 26 springere. Casper tok sitt sjette cert og ble BIM! Gratulerer så mye til eierne på kennel Kahdensiskon.

02.-03.07.11: Denne helgen var det dobbeltutstilling i Trondheim. Lørdagen var det NSK, og der vant Tress/ Zelini's Corona Extra juniorklasse med CK,  og til slutt ble hun 3. beste tispe. 4. beste tispe ble hennes mamma  Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever som også ble BIS-3-veteran.
Søndagen var det NKK's utstilling, og aller først må jeg berømme parkeringsvaktene for deres utrolig positive innstilling. Det er ikke hverdagskost for oss utstillere å oppleve positive parkeringsvakter, så det var utrolig  hyggelig å få en sånn start på dagen. :-) Karoline hadde med seg sin Even/ NUCH. NVCH. Copy Cat's Hookey's Waterhole, og han sprudlet som vanlig i ringen. Denne dagen ble han 2. beste hanhund, og BIS-3-veteran. Maya/ Zelini's Golden Goal vant juniorklasse med CK, og ble 3. beste tispe. Hennes mormor Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble også denne dagen 4. beste tispe.
Vi vil benytte sjansen til å gratulere Frank og Stig på kennel Westaway som ikke bare ble BIR denne dagen med CH. Westaway Into the Mystic. Han vant også gruppen, og ble til slutt BEST IN SHOW!!!! Vi bøyer oss i støvet for en fantastisk hund!!!

19.06.11: NOK ET CERT tok Izzie/ Zelini's Hattrick i Oppdal denne dagen. Hun ble også 2. beste tispe. Dette var Izzie's fjerde cert.

FLINKE VIGGO-BARN: I løpet av helgen har flere barn av vår Viggo/ NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story vært i aksjon på sporprøver. I Åfjord vant NVCH. Merjano's Barbie Girl en blodsporprøve. Hun fikk selvfølgelig en 1. premie (vanskelig å vinne med noe annet :-) ), men om hun fikk HP er jeg usikker på. I Oslo hadde Dachshundklubben prøve, og der fikk NVCH. SVCH. Ursa Majors Supermario 1. premie og ble nr. 3. I Sverige har SE (u)UCH. SE VCH. Creebay Ringside Rumour tatt sitt utstillingschampionat for en drøy måned siden. Etter det har han tatt sine tre 1. premier på spor, så da var dobbeltchampionatet i boks. Gratulerer til alle som har vært så flinke med Viggo's avkom, vi er så stolte av dere alle sammen!

18.06.11: SØSKEN MED SUKSESS IGJEN!!!! I dag sprutregnet det da jeg våknet, så etter å ha luftet hundene og gitt dem frokost krøp jeg innunder dyna igjen. Jeg skulle ikke noe spesielt i dag, og sovnet raskt igjen. Et par timer senere ble jeg vekket av en SMS fra Finland der Casper/ Zelini's Premier League har vært på internasjonal utstilling i Kotka, og tatt cert og blitt 2. beste hanhund! 39 springere var påmeldt for Frank Kane. Hvis jeg ikke er kommet ut av tellingen er dette Casper's femte cert og han har nettopp fylt 11 måneder. Gratulerer så mye til kennel Kahdensiskon!
Et par timer senere fikk jeg en ny SMS. Denne gang fra Dina Arnevik som har stilt sin Izzie/ Zelini's Hattrick på Gauldal Hundeklubb's utstilling i Oppdal  og hun tok også cert og ble 2. beste tispe! Dette var hennes tredje cert. Gratulerer så mye!
Det er ikke å ille å være hjemme på en regnværsdag når man har så flinke valpekjøpere. :-)

11.06.11: KAROLINE OG KELLY GJORDE DET IGJEN! Karoline Johansen og Kelly/ NUCH. Zelini's Cappuccino startet lydighet klasse 2 på Gjøvik og hadde virkelig dagen. 185 poeng holdt ikke bare til en knallsterk 1. premie og opprykk, men også til seier i klassen!!! Vi er dypt imponerte over jentene våre, og gratulerer så mye. ;-)

06.06.11:  FOR EN UKE DET HAR VÆRT!!!!!! Siste uken har vært fantastisk for oss! I løpet av EN uke har Zelini'ene tatt fem cert, tre res. cert, et championat, et cacib, to BIM, et BIR,en BIG-2 og en BIS-veteran i tillegg til en 1. premie på spor!!!!!! Og dette med 6 forskjellige hunder så her er det bredde. ;-) Vel, forrige helg resultater er jo allerede listet opp her. Torsdag var det Kr. Himmelfartsdag og i Finland var Casper/ Zelini's Premier League på utstilling i Toijala. Der dømte Marjo Jaakkola som kun få dager tidligere likte hans søster Maya veldig godt. :-) Hun likte Casper også som tok cert og BIR! I gruppen dømte Tiina Illukka og Casper ble BIG-2!
NO UCH. Zelini's Surfers ParadiseLørdag var det vår tur igjen, og denne gangen sto NKK Drammen for tur. Niels Brandstrup hadde 19 springere i ringen, og den som forsvarte vår ære den dagen var Ragg/ Zelini's Surfers Paradise. (bildet) Han tok cert, cacib og BIM! Dermed ble han også champion ved å ha tatt sine tre cert på kun fire utstillinger!! Gratulerer så mye til eier Svein Schjølberg og hans familie som tar så godt vare på Ragg. Ragg er Zelini-champion nr. 29!
Søndag var det NSK Vestfold der danske Jens Martin Hansen dømte 20 springere. Først ute i juniorklasse var Leon/ Zelini's Playmaker som vant klassen med CK, og til slutt ble 2. beste hanhund med res.cert! Gratulerer til familien Henriksen. Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble 3. beste tispe, og til slutt BIS-veteran.
I Finland var Casper/ Zelini's Premier League på den finske spanielklubbens hovedutstilling der det var påmeldt ca. 90 springere. Casper gjorde ikke skam på oss, og ble 5. beste hanhund med res. cert.
Zelini'ene er ikke bare pene, de er flinke også. ;-) NSK Møre og Romsdal hadde sporprøve denne søndagen, og Helene Botterli startet med sin Ville/ Zelini's Barossa Valley. De gikk til en klar 1. premie, og fikk spesielt skryt for samspillet mellom hund og fører, noe Helene satte stor pris på.
Gratulerer til alle dere som gjør det så bra med Zelini'ene deres, og tusen takk for fantastisk innsats!!!!

Zelini's Budweiser, vinner av jr.klasse med CK på søndagens utstilling28.-29.05.11:  FOR EN HELG!!!!! Denne helgen var det duket for spanielklubbens hovedutstilling, samt avd. Buskerud's utstilling søndag. Lørdag var Per Iversen invitert til å dømme, og han hadde 38 springere i ringen. I juniorklasse tispe var søstrene sisters i aksjon, dvs. Izzie/ Zelini's Hattrick og Maya/ Zelini's Golden Goal. Da vi løp siste runden, og han hadde plassert de to som nr. 1 og 2, sa han høyt: " Dette er en svært god klasse, men de to første står i særklasse!" Gjett om oppdretterhjertet svulmet da! :-) Izzie vant altså klassen, og ble til slutt 2. beste tispe med cert! Gratulerer så mye til eier Dina Arnevik som viser henne selv på perfekt vis, og hun har til og med trimmet henne selv. Maya ble nr. 2 i klassen og fikk til slutt res.cert. Fra veteran-klasse ble Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever 3. beste tispe.
Casper/ Zelini's Premier League, som til daglig bor i Finland, var en tur i Vyborg i Russland samme dag, og han tok junior-cert, junior-BIR og junior-BIS-2!

Tv. BIR, BIS-3 CH Westaway Into the Mystic th. cert, BIM Zelini's Golden Goal

 

Søndag dømte Marjo Jaakkola fra Finland 32 springere på NSK avd. Buskerud sin utstilling. Juniorklasse hanhund ble vunnet av Bertil/ Zelini's Budweiser (øverste bildet) som også fikk CK. Gratulerer til eier Marie Gundersen som viste ham kjempefint. Juniorklasse tispe ble i dag vunnet av Maya/ Zelini's Golden Goal som gikk hele veien og vant beste tispeklasse og tok sitt første cert. Maya ble til slutt BIM. Søster Izzie/ Zelini's Hattrick ble nr. 2 i juniorklasse med CK. Også denne dagen ble gamlemor Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever 3. beste tispe.

 

Cert og res.cert i Ålesund

 

22.05.11: SUPER DAG I ÅLESUND! Sunnmøre HK hadde invitert svenske Henric Fryckstrand til å dømme springere i dag og han likte Zelini'ene! :-) Fra juniorklasse tok Izzie/ Zelini's Hattrick (til høyre på bildet) cert, BIR og BIG-3! Gratulerer så mye til eier Dina Arnevik. 2. beste tispe med res. cert ble Ville/ Zelini's Barossa Valley (til venstre) til Helene Botterli.
I Finland ble Casper/ Zelini's Premier League BIR-junior i dag på en internasjonal utstilling i Helsingfors. Det var totalt 9 springer-juniorer fordelt på tisper og hanner. Han ble også 4. beste hanhund.


21.05.11: SØSKEN MED SUKSESS:
I Hamina i Finland var det i dag internasjonal utstilling og dommer var Elena Ruskovaara. Casper/ Zelini's Premier League tok sitt tredje cert og ble 2. beste hanhund. Han er fortsatt bare 10,5 mnd gammel. :-) Gratulerer til hans eiere på kennel Kahdensiskon.
I Ålesund arrangerte NSK utstilling der Svein Helgesen dømte. Izzie/ Zelini's Hattrick ble 3. beste tispe og tok res. cert. Gratulerer til eier Dina Arnevik.

15.05.11: Selv har vi hatt en rolig helg hjemme, men andre har vært på farten. I Nordfjordeid fikk Ellen og Torstein Solset's Tuva/ Zelini's Diamond Hunter sin tredje 1. premie på spor, og må nå komme seg på utstilling slik at hun får viltsporchampionatet sitt. :-) Gratulerer så mye!
I Sverige ble Viggo-sønnen Creebay Ringside Rumour svensk champion i dag! Vi gratulerer så mye til eier Emma Rehn og oppdretter Lena Vängbo. Grattis!!

Zelini's Premier League cert, BIR, BIG, BIS-207.05-08.05.11: Denne helgen var det Zelini'ere i aksjon både i Norge og Finland, og aller best gikk det i Finland. Der tok 10 mnd gamle Casper/ Zelini's Premier League (bildet) sitt andre cert og ble BIR for Jouku Leiviskä. Og ikke nok med det, han vant gruppen og ble BIS-2 av totalt 306 hunder!!!

Selv hadde vi tatt turen til Kristiansand og dobbeltutstilling der. Vi hadde varierende resultater der, og best gikk det begge dager for Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever som på lørdagens NKK-utstilling ble 3. beste tispe og BIS-2-veteran. På søndagens NSK-utstilling ble hun 2. beste tispe, og BIS-veteran! Med dette har Ylva opp igjennom årene blitt både BIS-valp, BIS-voksen og BIS-veteran!

17.04.11: I Finland fortsetter suksessen for Casper/ Zelini's Premier League. Han er nå over i juniorklasse, og hadde sin utstillingsdebut i Finland i dag. Det gikk kjempebra, og han tok sitt første cert og ble BIM. Gratulerer så mye til eierne på kennel Kahdensiskon som også eier BIR-hunden. En stor dag for dem altså. ;-)

Zelini's Corona Extra BIS-valp09.04.-10.04.11: DOBBELTUTSTILLING I BERGEN: Etter en utstillingspause på hele 5 måneder var det deilig å pakke bilen igjen og reise på utstilling. Karoline og jeg fant ut at det var halvannet år siden vi hadde vært på langtur sammen, så nå var det jaggu på tide! :-)
Lørdag var det NSK Hordaland sin utstilling, og de hadde fått engelske Nicola Calvert, kennel Calvdale, til å dømme. Jeg var så heldig at jeg fikk lov å stille lille Tress, Zelini's Corona Extra, på valpeshowet. Tress synes det var kjempegøy å møte tanta si igjen, og showet seg fram til både BIR og BIS! Gratulerer så mye til eier Else Grindheim på kennel Bobwhite. Maya/ Zelini's Golden Goal synes det var minst like morsomt og hadde knapt en labb i bakken... Hun ble nr. 2 i juniorklasse med CK. Ylva/ INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever vant veteranklasse med CK, og ble BIM veteran.
Søndagen var det NKK's utstilling og dommer denne dagen var Bjarne Sørensen. Blant hannene hadde Theo/ Zelini's Goalgetter sin debut og han vant juniorklasse med CK. Og ikke nok med det, han ble 4. beste hanhund med res. cert også. :-) Gratulerer så mye til familien Grevstad som eier ham og som gjør en super jobb med ham. :-) Søsteren Maya/ Zelini's Golden Goal ville ikke være noe dårligere hun, og vant juniorklasse med CK. Deretter ble hun 2. beste tispe og fikk res.cert!  INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble denne dagen nr. 2 i veteranklasse med CK.

 

Casper BIG-302.04.11: Da har Casper/ Zelini's Premier League i Finland vært på sitt siste valpeshow. Også denne gangen ble han BIR (for femte gang), og han ble i tillegg BIG-3 i en stor gruppe. Nå gleder vi oss til han skal debutere i juniorklasse neste helg!

27.03.11: I Finland har Casper/ Zelini's Premier League vært på valpeshow de to siste helgene, og han ble BIR begge ganger. Først gangen var det syv springervalper, og han ble ikke plassert i gruppen. Andre gangen var det fire springervalper, og det ble ikke arrangert finaler for valpene. Det er visst sånn på noen utstillinger i Finland, og jeg lærer aldri hvilke det er for her er vi jo vant til at det er finaler for dem på alle utstillinger. I alle fall, gratulerer så mye til eierne på kennel Kahdensiskon. :-) 

13.03.11: I Trondheim har Izzie/ Zelini's Hattrick nå vært på sitt siste valpeshow. Denne gangen var det Beagle-ringen som arrangerte og Izzie ble nok en gang BIR og vant også gruppen. Hun har nå avsluttet en fantastisk valpekarriere der hun har stilt på fire valpeshow og blitt 4 x BIR, 2 x BIG-1, 1 x BIG-2 og 1 x BIS-3! Vi gleder oss til å se henne i offisielle klasser. ;-)

Casper/ Zelini's Premier League 8 mnd05.03.11: Casper/ Zelini's Premier League har vært på et nytt valpeshow i dag, og også denne gangen ble han BIR-valp. Merkelig nok (for oss nordmenn ihvertfall) var det ingen finaler for valpene.... Eiere er Johanna og Katariina Isola, kennel Kahdensiskon.

27.02.11: På Nordhordland Hundeklubb's valpeshow ble Tress/ Zelini's Corona Extra til Else Grindheim, kennel Bobwhite, BIR-valp. Det ble dessverre ingen plassering i gruppa selv om hun var omtrent den eneste som viste seg noe særlig.

20.02.11: GODE NYHETER FRA FINLAND!  I Finland har Casper/ Zelini's Premier League vært på valpeshow i Lohja for alle raser. Der vant han rasen, og det var hele 14 springervalper påmeldt for dommer Leni Finne. Gruppen ble dømt av Elina Haapaniemi, og Casper vant! Totalt var det påmeldt hele 113 valper i gruppe 8. Det var litt forhåpninger om en plassering i BIS-finalen siden det var samme dommer der som i gruppen, men der ble han dessverre uplassert. Uansett hadde Casper en flott dag på valpeshowet og vi gratulerer hans eiere på kennel Kahdensiskon, Katariina og Johanna Isola.

Zelini's Golden Goal BIS-2 Folloutstillingen22.01.11: Da var det tid for Folloutstillingen, og dette skulle bli Maya/ Zelini's Golden Goal  sin dag. :-) 86 valper av alle raser var påmeldt, og Maya var alene i sin rase, så den biten var jo ganske grei da. I gruppen fosset hun fram, og de som så på sa at det ikke var tvil om vinneren! Maya bare ville vinne! Hun shower så fælt at jeg knapt klarer holde følge. Selv føler jeg at det er litt rotete, men tilskuerne sa det så veldig fint ut. :-) Etter en liten powernap for Maya var det klart for BIS-finalen, og hun ville så gjerne der og hun, men ble knepent slått av en importert doberman. Vi er kjempefornøyd med at Maya nå stort sett hadde beina i bakken, og at hun viser sånn herlig glede i ringen. :-)

I Trondheim stilte søster  Izzie/ Zelini's Hattrick på nytt valpeshow. Hun ble BIR, men denne dagen ble hun ikke plassert i gruppen. Izzie har stilt på tre valpeshow og lever virkelig opp til navnet sitt ved at hun har blitt BIR på alle tre forsøkene! ;-)

Zelini's Hat Trick 6 mnd15.-16.01.11: HERLIG START PÅ DET NYE ÅRET! Flere av fjorårets valper har vært på valpeshow i helgen, og de har virkelig ikke gjort skam på oss! Lørdag var finskeide Casper/ Zelini's Premier League på valpeshow i Lohja. Der var det påmeldt hele ti springervalper og Casper ble BIM! ;-) Se video av Casper på You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=6cUiII6o_6g Det er virkelig moro å kunne se videoer sånn når de bor såpass langt unna, og det er herlig å se hvor glad og velgående Casper er.

Caspers søster
Izzie/ Zelini's Hattrick (bildet) var på Chow Chow klubbens valpeshow i Trondheim i går, og der ble hun BIR og BIG-1! Dermed måtte hun tilbake i dag siden utstillingen gikk over to dager. Hun ble til slutt BIS-3 av totalt ca. 130 valper av alle raser! Dommer begge dager var Vibeke Paulsen, velkjent oppdretter av fantastisk vakre Statesman amerikanske cockere. Gratulerer så mye til superflink eier Dina Arnevik som også sto for handlingen selv.
I dag var det valpeshow for alle raser på Vinstra og der ble
Bertil/ Zelini's Budweiser, eid av Marie Gundersen, BIR og BIG-2. Gratulerer så mye! Dessverre var bildet av Bertil litt uskarpt, så vi får vise ham fram her ved en senere anledning. :-)

27.12.10: I anledning vårt 20-års jubileum har jeg skrevet noen ord. Har du lyst til å lese mer om det kan du klikke her.

04.12.10: Finskeide Casper/ Zelini's Premier League har vært på valpeshow i Tallinn, Estland, og der ble han BIR-valp. Dessverre ble han sliten utover dagen, og mistet fullstendig konsentrasjonen, så noen finaleplassering ble det dessverre ikke.

27.11.10:  Norsk Spaniel Klub er 75 år i år, og dette ble feiret med en stor jubileumsutstilling med rekordpåmeldinger. Dommere var hentet inn fra England og USA, og det ble servert nydelig lunsj til alle. En riktig festdag med andre ord. :-) Hele 18 valper var påmeldt og først ute var Bertil/ Zelini's Budweiser i klassen 4-6 mnd. Han vant klassen, og ble 2. beste hanhund. I tispeklassen 4-6 mnd. var vi godt representert. Vinner ble Maya/ Zelini's Golden Goal, nr. 2 ble kullsøster Adja/ Zelini's Play Off og nr. 3 ble Tress/ Zelini's Corona Extra. Maya ble 2. beste tispe. Blant de voksne hadde vi ikke så mange med. Viggo/ NUCH. SEU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story var påmeldt i en kjempestor championklasse der han ikke ble plassert. Jeg hadde ikke tenkt å melde ham på, men så fant jeg ut at flere av barna hans var påmeldt så da var det duket for den første avlsklassen etter ham. Den fikk HP, så det var jo hyggelig. En voksen tispe stilte vi, Ville/ Zelini's Barossa Valley. Hun vant en stooor åpen klasse, og ble til slutt 4. beste tispe blant drøyt 50 tisper. Vi sto bak den som tok certet da, så det var litt surt å være sååå nære i så stor konkurranse....

Her er valpene som ble vist:

Her er beviset for at Maya denne gangen beveget seg mer framover enn oppover! ;-)Bertil/ Zelini's Budweiser

 Zelini's Golden Goal i farta! Denne gangen framover og ikke oppover...                             Zelini's Budweiser

Zelini's Play OffZelini's Corona Extra                             Zelini's Play Off                                                                              Zelini's Corona Extra

                                                                                                    

Izzie/ Zelini's Hattrick

13.-14.11.10:
Dette var første helgen da sommerens valper hadde mulighet til å stille på valpeshow siden begge kullene fylte 4 måneder uken i forveien. Det var flere som stilte, og best av alle gjorde Izzie/ Zelini's Hattrick det da hun og eier Dina Arnevik debuterte i ringen i Orkdal lørdag. Det var 9 springervalper påmeldt og Izzie ble ikke bare BIR-valp, men også BIG-2 i en stor gruppe slått sammen av gruppene 7 og 8. Gratulerer såååå mye, vi er såå stolte av dere!!!
Samme dag var det valpeshow på Stord der Tress/ Zelini's Corona Extra ble 2. beste tispe da hun ble slått av vinneren av eldste tispeklasse.
Søndag var det valpeshow på Kongsberg der vår egen Maya/ Zelini's Golden Goal skulle i ilden. 8 springervalper var påmeldt, og jeg tror det er det morsomste Maya noen gang har opplevd. Hun hoppet rundt i ringen og så sikkert ut som en blanding av en kenguru og en sirkushest! Hun vant klassen sin, men ble i kampen om beste tispe slått av den eldre tispen som sto og gikk som om hun aldri har gjort noe annet.... Vi kommer sterkere tilbake!!!!

10.10.10: NKK hadde sin utstilling på Hamar denne dagen, og dommer var Christen Lang. Vi hadde to hunder med, Casper/ Zelini's Remington Super Magnum og Ville/ Zelini's Barossa Valley. Casper vant juniorklasse med CK, men ble ikke plassert videre da dommeren helt riktig mente at han trenger mer tid. Ville ble nr. 3 i åpen klasse med CK, og heller ikke hun ble videre plassert.

25.-26.09.10: SUPER HELG FOR VIGGO'S BARN!  I helgen har det vært dobbelt-utstilling i Bergen med BSBK lørdag og NSK søndag. Begge dager gjorde Viggo's barn virkelig pappaen sin stolt. :-) Lørdag tok Cool Dogs Calvados hanhundcertet og ble 2. beste hanhund. Dette var hans tredje cert. Kullsøsteren Cool Dogs Cha-Cha tok tispecertet og ble 2. beste tispe. Søndagen ble Viggo-barnet Bobwhite Spring Fairytale BIR og BIS-3-valp. Cool Dogs Calvados tok også denne dagen certet, og ble også beste hanhund og BIM! Gratulerer så mye til dere alle!!! Farmor er så stolt. ;-)

Av eget oppdrett ser det ut til at det er brukshundene som gjør det beste for tiden. Denne gangen var det Iva/ Zelini's Alice Springs med eier Sigrun Erlandsen som startet jaktanleggsprøve for dommer Per Løkken, og ble godkjent. Hun viste stor iver og engasjement under prøven. :-) Gratulerer så mye!
Når jeg sier det er brukshundene som gjør det best, så skal det også sies at jeg nesten ikke har vært på utstilling det siste halve året. Vi kommer sterkere tilbake neste år, men enn så lenge er det gøy at brukshundene forsvarer vårt gode navn og rykte i skogen!

18.09.10: Denne dagen var det utstilling i Sortland der Svein Helgesen dømte 3 springere. Cert og BIM gikk til Bobby/ Zelini's Remington Sportsman som eies og vises av Per Jørgen Nordstrand. Gratulerer så mye! Selv var vi på utstilling i Skien der NSK Telemark hadde sin utstilling og dommer for 38 springere var Frank Bjerklund. Casper/ Zelini's Remington Super Magnum ble nr. 2 i juniorklasse og Bella/ Zelini's Dirty Diana vant juniorklasse tispe med HP. Vi hadde allikevel en vinner med oss i bilen, og det var Even/ NUCH. NVCH. Copy Cat Hookeys Waterhole til Karoline Johansen som ble beste hanhund og BIM. :-D Gratulerer så mye! :-)

 

05.09.10: NOK EN SUPER DAG I SKOGEN! I går arrangerte NSK avd. Møre og Romsdal jaktanleggsprøve og dommer var Inger Handegård. Syv hunder startet på prøven, og fire av disse ble godkjent. En av de godkjente var Helene Botterli med Ville/ Zelini's Barossa Valley, og det var ikke bare det at de ble godkjent, men Ville ble også kåret til prøvens beste hund!!!!! Helene var helt elektrisk på telefonen og var såååå stolt! Hun har aldri vunnet noe i hele sitt liv sa hun, så å føre hunden ikke bare til godkjenning, men også til prøvevinner var en fantastisk følelse. :-)))))) Ville fikk en utrolig bra kritikk av dommeren, og det var jo ekstra gøy å vinne. Gratulerer så mye, Helene! Du har gjort en fantastisk jobb!

I Sverige, nærmere bestemt i Vännäs, har Viggo-sønnen Creebay Ringside Rumour tatt sitt tredje cert i dag og blitt 2. beste hanhund. Dessverre er han ikke to år før i januar så noen tittel har han ikke ennå, men den kommer helt sikkert. :-)

29.08.10: I går gikk Bobby/ Zelini's Remington Sportsman og Per Jørgen Nordstrand ferskspor, og det gjorde de godt. Dermed er Bobby også godkjent ettersøkshund.
En av Viggo's barn ble godkjent på jaktanleggsprøve for dommer Ellen Getz Wold denne dagen også. Det var Cool-Dog's Cha-Cha med eier/ fører Lisbeth Sandlund som kom seg helskinnet gjennom prøven. I dag har broren Cool-Dog's Calvados gått til 2. premie på blodspor med sin fører Solveig Jensen. Gratulerer til alle dere som har vært så flinke i skogen i det siste!

I midten vinner Anne Britt Vifladt med NUCH. VCH. Zelini's Annie Get Your Gun. Til venstre nr. 2 og til høyre nr. 3 Per Jørgen Nordstrand med Zelini's Remington Sportsman21.08.10: SUPER SPORDAG!: Mens det er fryktelig travelt her på kennelen med 14 valper i snart leveringsklar alder er det heldigvis noen som er ute og forsvarer vårt gode navn  og rykte. :-) Denne dagen var det sporprøve i Bjerkvik, like ved Narvik, og der startet Anne Britt Vifladt med Annie/ NUCH. NVCH. Zelini's Annie Get Your Gun og Per Jørgen Nordstrand med Annie-sønnen Bobby/ Zelini's Remington Sportsman. Bobby debuterte denne dagen, og gjorde det med bravur! Jeg fikk en overlykkelig tekstmelding om at de hadde gått til 1. premie! Like etter gikk Annie, og hun var ikke dårligere hun. Hun gikk til 1. premie m/ HP (gitt av en dommer som har uttalt at han ikke gir HP!) og ble prøvens beste hund! Bobby ble plassert som nr. 3. Gratulerer til dere begge med en fantastisk dag. Bare tre hunder fikk 1. premie denne dagen. :-)
På spanielklubbens prøve i Askvoll i Sogn og Fjordane samme dag gikk Annie-datteren Tuva/ Zelini's Diamond Hunter til sin andre 1. premie og ble plassert som nr. 4. Eiere er Ellen og Torstein Solset og sistnevnte var fører. Gratulerer så mye til dere også!

25.07.10: Mens vi koser oss i valpekassen er andre på utstilling. Viggo-sønnen Cool-Dogs Calvados til Lisbeth Sandlund og Solveig Jensen tok sitt andre cert på spanielklubbens utstilling i Moss i går. Dommer var Kari Haave. Gratulerer så mye!

 

 

Tiril

TIRIL / NUCH. NVCH. ZELINI'S DEEP PURPLE
01.03.99 - 15.07.10

Nå har det gått noen dager siden Tiril ble borte, og jeg skal vel klare å skrive noen ord. Tiril har vært helt frisk hele sitt liv helt fram til februar i år. Da virket hun sliten og utilpass, og vi dro vår første tur til dyrlegen. Etter det har det blitt flere turer denne våren/ sommeren, og det ene har avløst det andre. Jeg har jo skjønt hvilken vei det bar, men det var allikevel tøft da hun kollapset og kroppen ikke orket mer. Dyrlegen har prøvd å finne ut hva som var i ferd med å skje med henne, men da hun kollapset falt vel egentlig brikkene på plass, og dyrlegen sa til meg etter at hun var avlivet at den mest riktige diagnosen var nok alderdom rett og slett. Tiril var en hund med massevis av personlighet, og hun tok til tider stor plass. Men hun var alltid snill og god, og det er forferdelig stille her i huset nå.... Vi savner henne masse, men gleder oss over å ha både barn og barnebarn etter henne. Hun har satt store spor etter seg i avlen, og vi vil alltid minnes henne. Hvil i fred, kjære Tiril!

 

 

14.07.10: Vi har fått 3 valper den 12.07.10! Se mer på valpesiden vår -> aktuelle kull.

Cool-Dogs Calvados tar sitt første cert!

 

 

09.07.10: Vi har fått 11 valper den 08.07.10! Se mer på valpesiden vår -> aktuelle kull.

Forrige helg var flere Viggo-barn i aksjon med æren i behold. :-) I Sverige arrangerte Springerklubben Club Show og BIS-unghund ble Creebay Ringside Rumour. Grattis til eier Emma Rehn og oppdretter Lena Vängbo.
Her i Norge var det dobbeltutstilling i Trondheim den samme helgen, og på søndag tok Cool-Dogs Calvados sitt første cert! Han ble også 2. beste hanhund. 3. beste hanhund ble en annen Viggo-sønn ved navn NSVCH. Ursa Major's Supermario. Blant tispene ble søster til Calvados Cool-Dogs Cha Cha plassert som 4. beste tispe. Gratulerer så mye til alle flinke eiere og oppdrettere!

 

Bildet viser Cool-Dogs Calvados på vei mot sitt første cert!

 

 

 

 


Tuva og Torstein er klare for ettersøk!01.07.10: GODKJENT ETTERSØKSHUND: Torstein Solset har gått fersksporprøve med Zelini's Diamond Hunter i dag, og den besto hun med glans. Siden hun har 1. pr. på blodsporprøve fra før av er hun nå godkjent ettersøkshund! Vi gratulerer så mye, og her er Torstein's egne ord om fersksporet:

Zelini's Diamond Hunter – Tuva, ble godkjent ettersøkshund 1. juli 2010. På fersksporprøven denne dagen fulgte ho spor fra to hjorter som underveis delvis gikk noe fra hverandre, men Tuva hadde full kontroll på begge ferskspora fram til vi tok opp en leken reveunge fra et nærliggende revehi. Etter intens jobbing der utfordringen nå ble meget stor, slo Tuva over på ferskspor igjen og fulgte dette i ca 20 min på en meget god og sikker måte.
Tuva går nå inn som fast ettersøkshund i Ettersøksringen i Førde, der fører Torstein Solset for øvrig er leder. Ettersøksringen i Førde utfører ca 40 ettersøk hvert år, fordelt jevnt mellom jaktettersøk og ettersøk ved påkjørsler i regi av viltnemnda og politiet. Med andre ord blir ikke Tuva arbeidsledig, og både hund og fører gleder seg til et godt spor- og ettersøksarbeid i tiden som kommer.  Å bidra til en samfunnsnyttig tjeneste er utmerka brukshundarbeid, noe hund og fører liker godt. Vi innser klart at vi har noe å strekke oss etter når vi skal gå i ”fotsporene” til de tidligere sporhundene våre NSVCH. Zelini's Easy Rider og NUCH. NVCH. Zelini's Roxette.

Torstein og Tuva

Vi ønsker dere lykke til!

11.06.10:  ULTRALYD: Vi har vært på ultralyd med Ylva og Kelly i dag, og begge jentene er drektige med normalstore kull! Se mer på valpesiden -> aktuelle kull.

05.06.10:  Sommeren er kommet og vi hviler fortsatt på laurbærene etter Finlandsturen. :-) Men andre er jo aktive og bra er det. I dag har Tuva/ Zelini's Diamond Hunter til Ellen og Torstein Solset tatt 1. premie på blodsporprøve i Luster. Vinner av prøven ble forøvrig en Viggo-datter ved navn NVCH. Merjano's Barbie Girl. Hun fikk 1. premie med HP. Forrige helg  var det dobbeltutstilling på Jevnaker, og jeg tok det ganske rolig. På lørdagen ble Ville/ Zelini's Barossa Valley nr. 2 i unghundklasse med HP. Emil/ NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof ble nr. 3 i championklasse. Søndag viste jeg  Casper/ Zelini's Remington Super Magnum i juniorklasse der han ble nr. 3. Casper hadde dessverre blitt altfor tynn, og kommer nok sterkere tilbake når han får litt kjøtt på kroppen. :-) Ville/ Zelini's Barossa Valley ble også denne dagen nr. 2 i unghundklasse, og denne gangen fikk hun CK. Emil/ NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof ble nr. 3 i championklasse med CK.
Det er vel flere som lurer på nyheter om de drektige. :-) Vi skal ta ultralyd i slutten av uken, og jeg legger ut resultatet på siden min med en gang. Kelly er nok ihvertfall drektig for hun har vært kvalm hele denne uken. Ylva ble jo paret nesten en uke senere, så det er vanskelig å si noe om henne ennå.

25.05.10: NY INTERNASJONAL CHAMPION!!!!! Torsdag morgen satte vi, Kari Knudsen og jeg, nesen mot Finland. Vi kjørte til Stockholm og tok nattbåten over til Helsinki. Da jeg bestilte billettene var det veldig vanskelig å vite hva slags lugar vi fikk for det var en haug med koder som ikke sa meg noen ting. Heldigvis fikk vi en kjempefin lugar med ordentlig god plass, og det var til og med TV der. :-) Vi hadde en koselig kveld med god mat i hyggelige omgivelser. Fredag morgen kjørte vi inn i Helsinki, og til hotellet som var anbefalt av utstillingsarrangøren. Hotellet lå bare halvannen kilometer fra utstillingsplassen, så det var jo utrolig deilig. I løpet av fredagen gikk vi en luftetur med hundene bort til utstillingsområdet for å orientere oss, og det var veldig greit å kunne sjekke det ut siden vi ikke var kjent på stedet. Det var ganske varmt både fredag og lørdag, så det var deilig at vi skulle være innendørs i Helsinki Ice Hall.

BIR Walnut Finally Here BIM INT NORD UCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields ForeverLørdagen var det 40 springere påmeldt for engelske Jenny Miller, kennel Feorlig. Viggo/ NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story vant championklasse, og ble til slutt 2. beste hanhund med res. cert og res. cacib. Han hadde en av disse dagene hvor han ikke sto stille et sekund, og jeg var helt mørkerød i ansiktet og klissvåt av svette etterpå.... Etterhvert ble det også Ylva /NUCH. SE U(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever sin tur. Også hun vant championklasse, og hun ble beste tispe med cert og cacib, og til slutt BIM. Dermed er hun også finsk (og dermed nordisk champion med titler i Norge, Sverige og Finland) og internasjonal champion!!!! Dette er vår tredje internasjonale champion av eget oppdrett!!!! Etter beste tispeklasse ble det litt mye for meg og jeg gråt så snørr og tårer rant. :-) Ylva er jo jenta til mamsen sin og dette ble litt mye for mamsen gitt. :-) Det var veldig vanskelig å samle seg til BIR og BIM-konkurransen rett etterpå, så jeg ser jo dødsens alvorlig ut på bildene.... Like etterpå ringte jeg hjem og jeg klarte ikke si så mye, bare gråt og gråt, men Øyvind, mannen min, skjønte jo hva som hadde skjedd da! :-D

Etter lørdagens utstilling gikk turen til Hamina ca. 15 mil øst for Helsinki. Det var litt rart å kjøre mot Russland, og se skilter der det sto St. Petersburg 315 km på, og også skilter med russiske bokstaver. Litt eksotisk var det jo, og når vi kom til hotellet var det flere russere der og enkelte av dem var ganske fulle! Men de var vennlige og blide, og veldig opptatt av hundene. En av dem sto og strøk hundene over ryggen og takket så mye for at han fikk lov å klappe dem! Trivelig kar det der. :-D
Søndag foregikk utstillingen i en gammel festning. Den var åpen inni så de hadde spent en stor duk over. Denne duken var imidlertid ikke så stor at den dekket hele plassen, så vi hadde ring rett på utsiden av duken. Det var egentlig ganske greit for vi fikk skygge og det var mer luftig der enn under selve duken. I ringen landet det stadig vekk kaier og de spankulerte rundt der helt uanfektet av oss mennesker og hunder. Det var ikke bare jeg som hadde problemer med å få hundene mine til å holde fokus.... Dommer for 21 springere var finske Tarja Hovila, kennel Adamant. Også denne dagen ble Viggo 2. beste hanhund med res. cert og res. cacib, så det ble ingen nye titler på ham. Ylva ble også hun 2. beste tispe, men hennes titler var jo i havn, så det spilte ingen rolle.

Springerringen


Egentlig skulle vi ikke ha båten før dagen etter, men vi var tidlig ferdige, og fikk booket om slik at vi kjørte rett til havnen i Helsinki og fikk båten hjem da. Vi hadde en fantastisk tur til Finland, og traff en masse hyggelige mennesker. Allerede på båten over merket vi at folk var mye mer positive til hunder enn de er her hjemme i Norge. Foreldre dyttet barna sine bort til hundene for å hilse, og folk spurte pent om de fikk lov til å ta bilder. Mange hilste på dem, og ingen gikk i bue rundt med sure miner slik vi kan oppleve her. Vi møtte også mange hyggelige springermennesker og stiftet flere nye bekjentskaper. Takk til Kari for en hyggelig tur! Kari som for anledningen var kartleser, sekretær, sherpa og moralsk støtte. :-D Vi hadde det utrolig trivelig!

Cert-vinner Creebay Ringside Rumour

 

VIGGO-AVKOM I FARTA: Noen av Viggo's avkom har vært i ilden i helga og i Østersund, Sverige, denne helgen tok Creebay Ringside Rumour (bildet) sitt første cert. Store gratulasjoner til eier Emma Rehn og oppdretter Lena Vängbo. I Østfold har det vært sporprøve og Vibeke Gundersen's NSVCH. Ursa Major's Super Mario har tatt nok en 1. premie denne helgen. Gratulerer så mye til Vibeke samt oppdretter Solveig Holth.

 

 

 

 

14.05.10: PARING NR. 2! Ylva er paret med Zeneck og valper ventes i uke 28. Les mer om disse kullene på siden planlagte kull.

09.05.10: PARING! Da er Kelly/ NUCH. Zelini's Cappuccino paret med Winton The Winner Takes It All. Valpene ventes i uke 27.

07.05.10: LITT AV HVERT:  Ragg/ Zelini's Surfers Paradise har blitt DNA-testet for fucosidosis og cord1, og er fri for begge deler.
Viggo/ NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story
har nå 25 avkom fra 6 forskjellige kull i Norge og Sverige røntget etter seg, og de er alle fri!

Også  Ylva /NUCH. SE U(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever  har fått løpetid, og hun vil bli paret til uka. Kelly vil forhåpentligvis bli paret på søndag.

27.04.10: ENDELIG LØPETID! Kelly har fått løpetid og vil bli paret i slutten av neste uke. Se mer på valpesiden -> planlagte kull.


18.04.10: NYTT CHAMPION-AVKOM: 
I dag har Viggo fått et nytt champion-avkom da Merjano's Barbie Girl tok sitt viltsporchampionat! Gratulerer så mye både til eier og oppdretter.

Fortsatt intet nytt på løpetidfronten.... 

03.04.10: STOCKHOLMSTUR: En tur til SKK's internasjonale utstilling i Stockholm på selveste påskeaften var målet for påsken i år. Vi reiste fra nullgrader med regn og sludd til +10 og strålende sol. Ikke en snøflekk var å oppdrive i Stockholmstraktene, og hestehoven blomstret villig vekk i veikanten der. Det var engelske Meriel Hathaway som skulle dømme 63 springere, og vi hadde med oss Viggo og Ylva denne gangen. Viggo/ NUCH. SE U(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story  ble nr. 2 i en sterk championklasse, kun slått av pappa Lleyton. Han ble til slutt 4. beste hanhund. Ylva /NUCH. SE U(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever vant en championklasse med utrolig fine tisper og endte opp som 2. beste tispe med res. cacib IGJEN! Vi mangler det ene cacib'et for en internasjonal tittel og det føles litt som om tiden løper fra oss nå. Ylva er blitt sju år, og skal i sommer ha sitt siste kull. Vi får se om vi får henne i kondisjon igjen etter valpene og om det er noen utstillinger som passer, men akkurat nå føles det litt trått....

Og for dere som venter på løpetid - det gjør vi også! Intet nytt på den fronten. 

16.03.10:  Det nærmer seg løpetid og paringer her på kennelen. Vi har hatt planene klare for begge kullene lenge, men har ikke lagt ut hvem som skal være far til det første kullet. Det har ikke vært noen hemmelighet som noen har snakket om, og alle som har tatt kontakt har fått vite hvem det skulle bli. Grunnen til at det ikke er lagt ut tidligere er at den kommende pappaen måtte HD-røntges først. Det er nå gjort med best mulig resultat, og dermed kan vi fortelle at det er Winton The Winner Takes It All som skal bli pappa til Kelly's kull.

06.02.10: Året startet med utstilling hos NSK Telemark der Anne Berit Waskaas dømte de voksne springerne og Karl Eddie Berge valpene. Vi hadde med oss mange unge hunder denne dagen, og for de fleste var det første gangen i en utstillingsring. Unghundklasse hanhund ble vunnet av Ragg/ Zelini's Surfers Paradise som i tillegg endte opp som 3. beste hanhund. Han tok dermed tok sitt andre cert på like mange utstillinger! :-D I championklasse ble Viggo/ NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story nr. 4 med CK og Emil/ NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof nr. 5. I juniorklasse tispe stilte søstrene Tira/ Zelini's Franchi Alcione og Lykke/ Zelini's Beretta Ultra Light. Tira ble nr 4 i klassen, mens Lykke fikk en ren rød. I unghundklasse ble Iva/ Zelini's Alice Springs nr. 2. Det var tre springervalper i ringen for Karl Eddie Berge, og Kiro/ Zelini's Smooth Criminal var den aller yngste av dem. Men han sto ikke tilbake for de eldre, og ble BIR og BIS-3-valp. :-D  I tillegg er Telemarksavdelingen en av de få som fortsatt arrangerer Barn og Hund. Det ble tydeligvis satt stor pris på da det var hele åtte deltagere i ringen. Vinner ble Margit Spikkerud med Emil/ NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof . Gratulerer så mye til Margit og alle dere andre for flotte resultater med hundene!

Zelini's Surfers Paradise tok sitt andre cert på sin andre utstilling!Zelini's Smooth Criminal BIS-3-valp

 

 

 

 

 

 

 


       Zelini's Surfers Paradise - cert og 3. beste hanhund                         Zelini's Smooth Criminal BIR og BIS-3-valp.
 


03.02.10:
Vi starter året med litt helseresultater. Det lå tre nye HD-resultater på avkom etter NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story på DogWeb i dag. Alle tre var fri, og med dette er 19 avkom etter ham røntget og alle fri så langt. :-D Av eget oppdrett er tre røntget i kullet etter AUSTCH. Kinsheran Kilimanjaro og NUCH. Zelini's Love Is In the Air. Også de tre er frirøntget, og det er Zelini's Barossa Valley, Zelini's Surfers Paradise og Zelini's Snowy Mountains. I tillegg har vi øyenlyst noen hunder i det siste, og de er alle fri. Det gjelder følgende hunder: Zelini's Surfers Paradise, NUCH. Zelini's Cappuccino, NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story og NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever .


Kennel Zelini BIS-oppdretter NKK Stavanger 2009 for dommer Arne Foss

OPPSUMMERING AV ÅRET 2009:
Ja, hvor skal jeg begynne? Det har vært et fantastisk år, og jeg har så mange fantastiske mennesker rundt meg og jeg hadde ikke klart alt dette uten dem. Det aller største som har skjedd er utvilsomt at kennel Zelini er blitt nr. 3 på NKK's liste over årets oppdretter alle raser. Vi har stilt oppdretter-gruppe på 6 NKK-utstillinger og plassert oss på 5 av dem. To ganger har vi blitt BIS på NKK, i Kristiansand og i Stavanger (se bildet). Dessuten har vi blitt nr. 2 (Drammen), nr. 3 (Hamar) og nr. 4 (Bjerke). I tillegg har vi blitt BIS på de spanielklubb-utstillingene vi har hatt gruppe på, dvs. avd. Agder, Hovedutstillingen og avd. Buskerud. Jeg har tidligere aldri satset på oppdrettergrupper, og har egentlig ikke tenkt over hva det krever. Bare et fåtall ganger har jeg stilt gruppe i tidligere år dersom jeg har hatt nok hunder påmeldt, og de har vært noenlunde jevne. Det har gått bra de gangene jeg har gjort det, og i år bestemte vi oss for å satse for første gang. Jeg tror ingen som har prøvd på det vet hva det krever. Minimum fire hunder skal holdes i kondisjon, i pels, friske og skadefrie hele året. Tispene skal helst ikke ha løpetid, og handlerne skal også være i form. Det har jo også vært et spenningsmoment i disse svineinfluensatider! Vi har i løpet av året brukt totalt seks hunder i gruppen, og to av dem ble etterhvert uaktuelle, så det var veldig viktig at de resterende holdt året ut. NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple (10 år i mars) ble pensjonert fordi hun ville ikke vise seg, og NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof slet med en skade i ryggen etter et fall fra bommen i agility. De resterende NUCH. Zelini's Macchiato, NUCH. Zelini's Cappuccino, NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever og NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story holdt ut året og sikret til slutt 3. plassen på listen. I den første gruppen i Kristiansand hadde vi hjelp av Leif Borgersen og Mona Klypen, men ellers har trofaste handlere vært Karoline Johansen, Cathrine Spikkerud, Siw Johansen og undertegnede.  Sammen har vi reist land og strand rundt, og jeg er utrolig takknemlig for all den jobben jentene har gjort og måten de har stilt opp på. Jeg må takke for fantastisk innsats fra alle sammen! Jeg vil også takke Kirsti Brox for at hun velvillig har stilt sin hund Lorang/ NUCH. Zelini's Macchiato til disposisjon for oss.

I tillegg til oppdrettergruppene har det vært individuelt gode resultater med 7 nye titler på Zelini-hunder dette året. NUCH. Zelini's Macchiato, NUCH. Zelini's Cappuccino og NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof har fått sine championtitler i år. NUCH. NVCH. Zelini's Annie Get Your Gun fikk sin viltsportittel, NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story fikk sin svenske tittel og DtJCH. DCH. VDH Dt Klub CH. Zelini's On Cloud Nine har fått to av sine tre titler i år. Ytterligere to har tatt cert i år; Zelini's Give Me Five og Zelini's Surfers Paradise.

På brukssiden har det vært få, men gode starter. Som tidligere nevnt fikk NUCH. NVCH. Zelini's Annie Get Your Gun 1. premie på spor og sin viltsportittel i år. Helgen etter at hun tok sin tittel gikk hun igjen og tok en ny 1. premie, og på samme prøve tok NUCH. NSVCH. Zelini's Next to Nothing også 1. premie m. HP. I lydighetsringen har NUCH. Zelini's Cappuccino tatt 1.pr. i klasse 1, og hun vant like godt klassen med knallsterke 190,5 poeng (av 200 mulige). Zelini's The Chosen One startet i klasse 2, og fikk 1. premie med 168,5 poeng.

Vi har hatt to valpekull dette året. I april ble det født ni valper e. SU(u)CH. Cloette's Joy and Pride u. NUCH. NVCH. Zelini's Annie Get Your Gun, og i september ble det født ytterligere 9 valper e. NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story u. Zelini's Give Me Five. Dermed har altså 18 nye Zelini'er sett dagens lys dette året, og rekrutteringen synes å være sikret. :-D

Viggo's barn har begynt å vise framføttene, men de er fortsatt veldig unge, så det blir spennende å følge dem.  Fra hans første kull har NUCH. Ursa Majors Scarlett og NVCH. SVCH. Ursa Major's Supermario tatt sine titler. I tillegg har Merjano's Barbie Girl tatt cert, 4 x 1.pr. på viltspor, fått godkjent jaktanleggsprøve og blitt godkjent ettersøkshund. Springtrend Red Benly og  Backa Tinkerbell Jaunty Me har tatt cert, og et par til som er utstilt har tatt CK eller BIR og gruppe/ BIS-plasseringer på valpeshow. Lykke til videre med Viggo-barna!

Jeg vil nok en gang takke alle som gjør en fantastisk innsats med sine Zelini'er, og ønske masse lykke til videre!!!! Uten dere hadde jeg ikke klart en brøkdel av det som er oppnådd av resultater!!! TUSEN TAKK ALLE SAMMEN!!!!! Jeg gleder meg til å fortsette samarbeidet, og det sosiale samværet.

 

13.12.09: I dag har Stora Stockholm gått av stabelen. Jaja, jeg vet det nå heter Hund2009, men i alle år har det hett Stora Stockholm, så det er det jeg kjenner den utstillingen som. :-D Vi har tilbrakt helgen hjemme, men ett av Viggo's unge barn har virkelig markert seg! 10 mnd gamle Backa Tinkerbell Jaunty Me vant først juniorklasse med CK. Men hun ga seg ikke med det! Hun ble 3. beste tispe (av 57 hele tisper)og tok sitt første cert! Det som er litt morsomt er jo at hun faktisk ble laget på Stora Stockholm i fjor!!! Masse gratulasjoner til eier og oppdretter Elvy Skogli Eurenius.

Kelly03.10.09: ENDA EN NY CHAMPION!!!!! Denne helgen var det NKK Hamar som sto for tur og det var deilig å kjøre bare en times tid til utstilling. Stavanger-turen satt i kroppen lenge! Nyautoriserte Line M. Haugen, kennel La-Faja, dømte springer denne gangen og hadde fått drøye 40 påmeldte hunder. Viggo/ NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story ble 3. beste hanhund, og Ylva / NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble 4. beste tispe. Kelly/ Zelini's Cappuccino tok sitt tredje cert (to av dem på NKK-utstillinger) og dermed var championatet i havn! Gratulerer så mye til Karoline Johansen som har hatt en fantastisk høst med sine hunder. Oppdrettergruppen bestående av de tre nevnte hundene samt Lorang/ NUCH. Zelini's Macchiato fikk HP, og ble til slutt plassert som BIS-3. Sistnevnte plassering er jeg selvfølgelig glad for da den gjør at vi fortsatt henger med i kampen om årets oppdretter alle raser, men  dagens dommer (ikke samme som rasedommer!!!) virket totalt uinteressert i den jobben hun skulle gjøre og det føltes ikke bra. Oppdrettergruppene pleier å få en forhåndsbedømmelse i oppsamlingsringen, men den gang ei. Vi stilte opp da dommeren kom, men hun ba oss slappe av. "Vi tar det i store ringen" sa hun. Vi løp sist inn av alle gruppene, og vi hadde ikke engang begynt å stille opp da vi så at hun sto og listet opp plasseringene sine for ringsekretæren. Ingen grupper fikk løpe noenting, og hun så ikke på hundene/ gruppene overhodet. Hun sto bare midt i ringen, og rørte seg ikke av flekken. Man føler ikke akkurat at man får en ordentlig bedømmelse da! Misforstå meg ikke, det var gode grupper som slo oss, så det var ikke noe galt med dem, men man føler seg litt snytt når man har ventet hele dagen og dommeren ikke bruker ett eneste minutt på å gå over hundene. Oppdrettergruppene på NKK har blitt en såpass sterk konkurranse at vi oppdrettere synes vi fortjener litt mer engasjerte dommere enn som så. Vi må ha minimum fire jevne og gode hunder i topp kondisjon hele året, valpekjøpere må stille opp og vi reiser land og strand rundt, og det er hard konkurranse. Det var utrolig skuffende å få en sånn dommer i finalen....

Den omtalte oppdrettergruppen: Fra venstre Siw Kristoffersen med NUCH. Zelini's Macchiato, Cathrine Spikkerud med NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story, Karoline Johansen med NUCH. Zelini's Cappuccino og Heidi Fosberg med NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever. Foto: Stig Arne Kjellevold

 BIS-3 NKK Hamar oktober 2009

14.09.09: VI HAR FÅTT VALPER: Vi fikk 9 valper mandag. Se valpesiden -> aktuelle kull for mer info.

12.-13.09.09: TEAM ZELINI ON TOUR! Fredag morgen pakket vi bilen stapp full av hunder og damer, og satte kursen for Sandnes/ Stavanger. Turen gikk ganske greit selv om det er et drøyt stykke å kjøre. Lørdag var det NKK Stavanger der Kari Granaas Hansen var invitert til å dømme de 27 påmeldte springerne. Det var hele spekteret værmessig bortsett fra snø, så etterhvert så vi ganske pjuskete ut noen og enhver. Vi hadde tre hanner med oss, og alle plasserte seg i beste hanhundklasse! Nr. 2 i beste hanhundklasse med cert, championat og res. cacib ble Lorang/ Zelini's Macchiato, nr. 3 i beste hanhund ble Emil/ NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof og nr. 4 Viggo/ NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story. Vi hadde to tisper med, og de gjorde det ikke noe dårligere! Beste tispe med cacib samt BIM ble Ylva / NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever. 2. beste tispe med cert og res. cacib ble Kelly/ Zelini's Cappuccino. I tillegg fikk vi HP på oppdrettergruppen vår. Finalene skulle gå innendørs, og vi så mer eller mindre ut som druknede katter både to- og firbente. Etter å ha lempet og båret alle bur og alle hunder inn var det bare å begynne og føne. Først hundene, deretter egen hårpryd og til slutt klærne.... Arne Foss skulle dømme BIS-oppdretter, og vi ble da tørre og representative etterhvert. Det var 8-10 grupper inne i ringen, og dommeren sendte ikke ut noen, men lot alle stå der mens de leste opp plasseringene. Først nr. 4, så nr. 3 og 2.... Det var ganske nervepirrende for det var jo mange grupper som sto igjen. En ville vinne og resten forbli uplassert... OG VI VANT!!!!! For en herlig følelse da speaker annonsert at "Og BIS-oppdretter i dag eeeeeeerrrr KENNEL ZELINI med engelsk springer spaniel!" Dermed har vi plassert oss i finalen på alle de fire NKK-utstillingene vi har stilt gruppe på i år.

Zelini's Smith & Wesson 4,5 mndSøndag hadde spanielklubben utstilling med engelske Michael Masters som dommer for 22 springere. Han var ikke like begeistret over våre hunder som lørdagens dommer. Bare to av våre plasserte seg og det var
Viggo/ NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story som ble 2. beste hanhund og Ylva / NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever som ble 4. beste tispe. Tispecertet gikk til Viggo-datteren Springtrend Red Benly.
I tillegg viste vi denne dagen Orion/ Zelini's Smith & Wesson. Han bor på Hommersåk, og jeg hadde ikke sett ham siden han var 8 uker. Eier Therese Z. Larsen hadde vært veldig flink med treningen og det var ingen sak å vise Orion selv om han hadde litt problemer med å stable de lange beina rundt i ringen akkurat nå. Det er ikke så lett når man er i verste bengelalderen!!! :-) Orion ble BIR og BIS-3-valp.

Karoline og Kelly vant!30.08.09: BRUKSHUNDENE GJORDE DET I DAG! Er det noen sak å sitte hjemme når man har så flinke valpekjøpere??? Først ute i dag var Karoline Johansen med Kelly/ Zelini's Cappuccino som gikk lydighet på Moelv for dommer Arild Eriksen. De startet i klasse 1, gikk til 1. premie og vant klassen med 190,5 poeng (av 200 mulige)! Både Kelly og Karoline var skikkelig tente og hadde det kjempegøy i ringen. Det kan vel rekken av poeng si noe om: Fellesdekk 10, tannvisning 10, lineføring 9,5, fri ved foten 10, dekk fra holdt 10, innkalling 9,5, stå under marsj 7,5, hopp over hinder 10 og helhetsinntrykk 10. Slå den!! Dommeren uttalte at han ikke kunne huske sist han ga så mye poeng i klasse 1. ;-) Vi gratulerer masse, og er kjempestolte av dere!

I Sortland gikk Anne Britt Vifladt sporprøve med sine to hunder og det gikk også ganske bra. ;-) Max/ NUCH. NSVCH. Zelini's Next to Nothing gikk til 1. pr. m/ HP og ble nr. 2 på prøven. Annie/NUCH. NVCH. Zelini's Annie Get Your Gun som ble champion forrige helg gikk også denne dagen til 1. premie. Det var veldig vanskelige forhold fordi det var så varmt og tørt, og Max som ikke en gang har gått så mye som et treningspor imponerte stort. Det var litt vanskeligere for Annie, men tydeligvis ikke verre enn at det holdt til en 1.premie! Vi gratulerer så mye!


22.08.09: ENDA EN DOBBELTCHAMPION!
I dag var det tydeligvis sporhundenes dag. ;-) I Bjerkvik i nord startet Anne Britt Vifladt med sin Annie/NUCH. Zelini's Annie Get Your Gun på sporprøve i dag, og gikk til 1. premie og ble nr. 2 på prøven. Dette var Annie's tredje 1. premie, og dermed ble hun også viltsporchampion! Hun er den tredje dobbeltchampionen i sitt kull, og i tillegg finnes det to utstillingschampions i kullet. Et ganske bra kull med andre ord...
I Maura startet vår Karoline (Johansen) med sin Even/ NUCH. Copy Cat Hookey's Waterhole og gikk til sin tredje 1. premie, og dermed ble også han viltsporchampion i dag. Viggo-sønnen NVCH. Ursa Major's Supermario gikk også til 1. premie på prøven i Maura, og de to var de eneste med 1. premie på den prøven! Gratulerer til alle dyktige hunder og eiere.
 

17.08.09: I helgen har det vært dobbeltutstilling i Oslo, så det var heldigvis ikke så langt å kjøre denne gangen. Lørdag var det spanielklubben der Ann Corbett dømte og det gikk ikke spesielt bra med oss der. Verd å nevne er det allikevel at Viggo-datteren Ursa Major's Scarlett tok sitt tredje cert og ble champion. Vi gratulerer så mye til Solveig og Geir på kennel Ursa Major! Det var en lang dag med mye regn og en dommer som virkelig brukte god tid på bedømmelsen. ALT var vått da vi kom hjem, og det ble en ny runde med tørking av hunder og forberedelser for dagen etter da NKK skulle ha sin utstilling på Bjerke. Ikke at det hjalp stort for det gikk ikke spesielt bra i raseringen den dagen heller, men oppdrettergruppen vår fikk HP og i store ringen ble vi BIS-4! Det regnet ikke noe særlig denne dagen, men regnet dagen i forveien hadde jo satt sine spor på gressmatten og absolutt ALT var leirete. Dagen i dag har gått med til å vaske leire av bilen, teltet, stolen, fotoapparatet, vannskålen, burene, teppene, hundene, klærne og skoene mine samt alt annet det er mulig å få leire på. Til og med i håret hadde jeg leire...
I Sverige var Viggo-sønnen Backa-Tinkerbell Just Me på SKK's internasjonale utstilling i Nyköping og der ble han BIR-valp. Grattis til eierne på kennel Goodstock!

Viggo med sitt svenske cert10.08.09: SUPERTRIVELIG SVENSKETUR: Fredag morgen ble hunder og alskens ting lastet inn i bilen, og vi satte kursen for Skåne og en supertrivelig hundehelg. Først på programmet sto et besøk hos kennel Trollängen der vi kikket på valper (Nei, jeg skal ikke ha en!), spiste en deilig lunsj og pratet masse hund. Deretter kjørte vi videre til kennel Beeline i Helsingborg der resten av helgen ble tilbrakt. Det var som vanlig herlig å treffes og springerpraten satt løst. Det var veldig hyggelig å møte Sheila (Zelini's Great Sandy Desert) igjen som vi ikke har sett siden hun var liten valp. Hun hadde utviklet seg veldig bra! :-) Lørdagen  gikk med til trimming og bading av hunder, og lørdagskvelden var vi på kennel Sanque's for å feire Ingrid's 50-årsdag. Igjen ble det masse hundeprat og masse god mat. ;-) Søndag var det duket for utstilling i Ronneby, ca 200 km fra Helsingborg. Finske Paula Heikkinen- Lehkonen dømte 43 springere. Viggo/ NUCH. NVCH. Zelini's West Side Story vant åpen klasse, og ble 4. beste hanhund og vant certet! Dermed er han også svensk utstillingschampion!!! Eva's Sheila vant juniorklasse med CK. Ylva / NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble nr. 2 i championklasse, og 2. beste tispe med res. cacib, så vi var så nær, så nær det internasjonale championatet.... Jaja, vi er fornøyd uansett og vi hadde en kjempefin dag. Litt vel varmt, men stedet var helt nydelig og det var en masse hyggelige folk der. Kjøreturen hjem gikk greit selv om det var lenger enn jeg trodde. Jeg tippet at det var rundt 600 km, men jammen var det ikke 720 km gitt.... Men med en nybliven svensk champion i bilen gikk det ganske så greit! ;-D

Pia/ Zelini's Give Me Five har vært på ultralyd i dag og hun er drektig med et normalstort kull! Termin er i midten av september. Se på valpesiden for mer info.

Siste nytt ang. Viggo-avkom: Merjano's Barbie Girl tok sitt første cert på Nesbyen forrige helg. Vi gratulerer!

 

Ragg/ Zelini's Surfers Paradise tok cert fra juniorklasse!
26.07.09:
Moss og Omegn Hundeklubb hadde invitert danske Birte Scheel til å dømme 21 springere. Teamet var godt representert og sluttresultatet så slik ut; 2. BH Even/ NUCH. Copy Cat's Hookeys Waterhole, tilhørende Karoline. 3. BH Emil/ NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof (eier Cathrine Spikkerud). Hanhundcertet gikk til debutanten i juniorklasse, 11 måneder gamle Ragg/ Zelini's Surfers Paradise tilhørende Svein Schjølberg. På tispesiden hadde vi "bare" Kelly/ Zelini's Cappuccino med, men hun gjorde ikke skam på oss med 3. BT og cert! Gratulerer så mye til medeier og handler Karoline Johansen.

Bildet viser Zelini's Surfers Paradise som tok cert på sin første utstilling!

Kelly on the move


Viggo's avkom gjorde det også bra. Cool Dog's Calvados ble BIR-valp samt BIG, og Cool Dog's Cha-Cha bli BIM-valp. I skogen har et annet avkom gjort det bra denne helgen da Mira/ Merjano's Barbie Girl har gått to sporprøver i løpet av helgen og fått 1. premie på begge! Dermed har Mira 4 x 1. pr., men hun er dessverre ikke fylt to år ennå, så vi må nok vente litt på den viltsportittelen..

Kelly gir alt i ringen!

 

 

18.07.09: Viggo har fått sitt første championavkom! Det er Ursa Major's Supermario som har gått til tre strake 1. pr. på spor hvorav to av dem til og med var med HP. Dermed kan han titulere seg NVCH. Gratulerer til fører/eier Vibeke Gundersen og oppdretter Solveig Holth. Dette er fra det første kullet etter Viggo og de fylte to år i mai, så vi håper det følger flere etterhvert. ;-)

17.07.09: Vi venter valper: Vi håper på valper i midten av september. Mer om dette kan du finne på valpesiden -> planlagte kull.

I helgen gikk Viggo-sønnen Oscar/ Ursa Major's Supermario sporprøve i Odal. Prøven var arrangert av Norsk Retrieverklubb, og Oscar gikk til sin andre 1. premie på kort tid. Også denne gang fikk han HP, og dommerne ble ikke enige om hvem som var best, så han ble en av de tre som ble kåret til prøvens beste hund! Vi gratulerer dyktig fører/eier Vibeke Gundersen, og ønsker lykke til i jakten på viltsporchampionatet!

05.07.09: Viggo's (NUCH. NVCH. Zelini's West Side Story) barn fortsetter å gjøre det bra denne helgen. Åsnes og Omegn Hundeklubb hadde utstilling på Vålerbanen, og der tok Ursa Major's Scarlett (eier: Solveig Holth) sitt andre cert og ble 3. beste tispe. I valperingen ble to valper fra Viggo's hittil siste kull BIR og BIM. Det lengste strået trakk Cool Dogs Calvados, mens søsteren Cool Dogs Cha-Cha ble BIM. Calvados gikk til og med hen og vant gruppa! Grattis til eier/ oppdretter Lisbeth Sandlund.

04.07.09: I dag har Kari Prøven og Pia/ Zelini's Give Me Five vært på utstilling på Vestnes og tatt cert og BIM. Vi gratulerer så mye! Leila Kärkas fra Finland dømte seks springere. I Sverige har Viggo-datteren Creebay Step A Side blitt BIS-1-valp på SSRK's utstilling i Kalix. Grattis til eier/ oppdretter Lena Vängbo.

25.06.09: I sommervarmen har Astri Merethe Helle og Mocca/ Zelini's Caffè Mocca gått bevegelig sporprøve og fått 1. premie nr. 2. Da håper vi på en vellykket start på ordinær prøve etterhvert! Viggo-sønnen Ursa Majors Supermario har også han gått til 1. premie på bevegelig prøve, og han fikk i tillegg HP. Dyktig eier og fører er Vibeke Gundersen. Vi gratulerer hunder og førere!

17.06.09: Scarlett er dessverre tom, så det blir ikke noe kull her før kanskje ut på høsten igjen. Ta gjerne kontakt dersom du er interessert i å høre noe om våre framtidige planer på valpefronten.

Anakin klassevinner og 1. pr. klasse 2.

 

13.06.09: 1.PREMIE I KLASSE 2: Anakin/ Zelini's The Chosen One og Marianne Aarstad gikk i dag LP-stevne i Maridalen og dommer var Øystein Ødegaard. Dette var ikke første forsøk i klasse 2, men pga diverse førerfeil ved tidligere starter har ikke poengsummene holdt helt da. Bl.a glemte Marianne ved et tilfelle å si "bli" da hun kastet apporten, og dermed var den øvelsen ødelagt. Den gang fikk de til tross for null på apporten 159,5 poeng, altså et fattig halvpoeng fra 1. premien... Strategien på dagens stevne var å huske alle kommandoer og å ikke få null. De klarte begge deler og det holdt til 1. premie i klasse 2 med 168,5 poeng, opprykk og seier i klassen! Vi gratulerer så mye og ønsker lykke til videre!!

Bildet viser Anakin på mobilfoto sendt av Marianne.

 

 

 

07.06.09: BIS-2 OPPDRETTER PÅ NKK Drammen som ble arrangert i noe varierende vær med alt fra sol til styrtregn. Dommer for dagen var Yvonne Meintjes fra Sør-Afrika, og til tross for at hun var veldig gjerrig på CK'ene sa hun etterpå at kvaliteten på springerne i Norge var utrolig høy, og at det var et luksusproblem å ha så mange gode hunder å velge i.... Vel, vel, eneste hanhund fra oss med CK var Emil/ NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof. Han ble nr. 3 i championklassen, men ikke plassert i beste hanhund. Ylva / NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble plassert som nr. 2 i championklasse med CK, men ble ikke plassert i beste tispe. Tiril/ NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple ble nr 2 i veteranklasse med CK. Oppdrettergruppen fikk HP, og i øsende regnvær i finalen ble vi BIS-2 etter en utrolig fin gruppe med flat coated retrievere. Vi ligger nå som nr. 4 på NKK's liste over mestvinnende oppdrettere alle raser selv om vi bare har stilt gruppe på 2 NKK-utstillinger i år.

06.06.09: NY TITTEL I TYSKLAND: I Neumünster i Tyskland stilte Svenja Loose sin Lasse/DtJCH. DCH. VDH Zelini's On Cloud Nine på en internasjonal utstilling for dommer Erwin Deutscher (Østerrike), og tok cert, cacib og BIR. I tillegg ble han tysk klub champion! Vi gratulerer så mye!

30.05. - 31.05.: Norsk Spaniel Klub hadde sin Hovedutstilling lørdag 30.05., og invitert dommer var Stig Arne Kjellevold, kennel Westaway, som dømte spaniels for første gang her i landet. Blant valpene hadde vi en hund, Ragg/ Zelini's Surfers Paradise, som stilte i klassen 6-9 mnd. Det var den største av valpeklassene, og han vant den! Han ble imidlertid slått av vinneren fra klassen 4-6 mnd i konkurransen om beste hanhund, så han ble 2. beste hanhund og det er ikke noen dårlig debut. Jeg regner med at eier Svein Schjølberg fikk blod på tann, og det kan jo hende han vil bli med på flere utstillinger. ;-) Blant de voksne hadde vi noen flere, og først ut av disse var gutta i championklasse; Even/ NUCH Copy-Cat Hookeys Waterhole (tilhørende Karoline som er en viktig del av teamet!), Viggo/ NUCH. NVCH. Zelini's West Side Story og Emil/ NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof. I championklassen ble disse plassert som henholdsvis nr. 1, 2 og 4. Even ble nr. 3 i beste hanhund-klasse, mens de to andre ikke ble plassert der. I championklasse tispe ble Ylva / NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever plassert som nr. 2 og hun ble til slutt 3. beste tispe. Tiril/ NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple fikk CK og ble nr 2 i veteranklasse, men ble ikke plassert i beste tispeklasse.
Vår oppdrettergruppe fikk HP, og ble til slutt BIS-oppdretter! Hundene er fra venstre: NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof, NUCH. NVCH. Zelini's West Side Story, NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple og NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever. Vi fikk en fantastisk kritikk på gruppen som jeg bare MÅ gjengi her: "Fantastisk klasse med gjennomgående høyeste kvalitet. Sjelden ser man så typelike hunder fra en og samme kennel. Alle har særdeles vakre hoder. Tre av fire har supre fronter. Samtlige har fantastiske bakparter. Effektive og rasetypiske sidebevegelser. Samtlige vises i topp muskel- og pelskondisjon. Nydelige pelser. En eksemplarisk oppdrettergjerning til etterfølgelse. GRATULERER!"  Tusen takk til dommer Stig Arne Kjellevold for disse vakre ord, og til Frank Bjerklund for flott bilde.

BIS oppdretter Hovedutstillingen 2009

Søndagen var det NSK Buskerud som arrangerte sin utstilling samme sted, og dommer for dagen var Jan Roger Sauge. Vi hadde ingen valper med denne dagen, men var allikevel ørlite grann involvert da BIR og BIS-1 ble Viggo-datteren Cool Dogs Cha-Cha. Kullbroren Cool Dogs Calvados ble BIM. Gratulerer så mye til eier og oppdretter Lisbeth Sandlund! Førstemann ut av våre var Lorang/ Zelini's Macchiato som vant åpen klasse med CK, men han ble dessverre ikke plassert i beste hanhundklasse. Viggo/ NUCH. NVCH. Zelini's West Side Story ble nr. 3 i championklasse og 4. beste hanhund. Denne dagen var også Kelly/ Zelini's Cappuccino med og hun ble plassert som nr. 3 i åpen klasse, men dessverre uten CK.  Ylva / NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble nr. 3 i championklasse, men ble ikke plassert videre. Oppdrettergruppen vår fikk HP, og ble til slutt BIS også denne dagen!

Det har vært to SSRK-utstillinger i Hasslarp i helgen, og BIM-valp på søndagen ble Zoe/ Zelini's Snowy Mouintans.


09.-10.05.09: ZELINI'S SUPERWEEKEND!
Vi hadde en strålende helg i Kristiansand denne helgen! Moroa startet på lørdagens NKK's internasjonale utstilling da Viggo/ NUCH. NVCH. Zelini's West Side Story først gikk hen og vant en knallsterk championklasse. Deretter vant han også beste hanhundklasse, og ble BIM og fikk cacib! På tispesiden hadde vi med to voksne damer, og best av dem gjorde Ylva/ NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever det med å bli 4. beste tispe. Dommer for dagen var italienske Guiseppe Allessandra.

Kristiansand 09.05.09

 

 

Til høyre BIR:
CH Nimblewhit In a Mellowtone


Til venstre BIM:
NUCH. NVCH. Zelini's West Side Story

 

 

 


MEN dagen var ikke ferdig med det! Vi viste en oppdretterklasse som fikk HP, og som vi også viste med stort hell i finalen. Vi gikk hele veien og ble BIS-oppdretter!!! Det var utrolig morsomt da vi slo flere grupper som har konkurrert i oppdretterklassene på NKK-utstillingene i flere år, og de har ligget på toppen av listene mange ganger. STOR TAKK til Mona Klypen og Leif Borgersen som hjalp oss, og ventet så tålmodig helt til finalen. Det satte vi umåtelig pris på! :-)

BIS-valp Kristiansand 10.05.09 Zelini's Alice Springs

 

Søndagen opprant med nydelig vær, og vi skulle stille på NSK avd. Agder sin utstilling på Hamresanden camping. Dagens dommer var engelske Gareth Lawler, kjent for sine springere under kennelnavnet Roqfolly. Vi møtte en av valpene fra høstens kull, Iva/ Zelini's Alice Springs, og henne har vi ikke sett siden hun flyttet hjemmefra 8 uker gammel. Jeg ble kjempeglad da jeg så henne for hun har utviklet seg så fiiiiiint! Det var ikke bare jeg som syntes det for Iva debuterte med å bli BIS-valp! Gratulerer så mye til eier Sigrun Erlandsen som var glad hun tok turen og droppet en konfirmasjon hun burde vært i. Regner med det føltes greit når det gikk så bra. ;-)

Kennel Zelini BIS-oppdretter begge dager i Kristiansand!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De voksne fortsatte i samme fine stil. Lorang/ Zelini's Macchiato tok sitt andre cert, Viggo/ NUCH. NVCH. Zelini's West Side Story ble 4. beste hanhund, og Ylva/ NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever ble 3. beste tispe. Gamlemor Tiril/ NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple fikk CK, men ble ikke plassert. Vi stilte samme oppdrettergruppe som dagen før, og ble også denne dagen BIS-oppdretter!!!! For en helg!!! Takk til fantastiske Karoline som gjør alt dette mulig, og takk til Leif Borgersen og Mona Klypen for all hjelp med oppdrettergruppene.

Her er bilde fra søndagens utstilling. Denne gruppen vant BIS-oppdretter både på lørdagens NKK-utstilling og søndagens NSK-utstilling.

03.05.09: I dag startet Astri Merete Helle og Zelini's Caffé Mocca på bevegelig sporprøve arrangert av Oppland Dachshundklubb på Dokka, og de gikk til en kjempefin 1. premie. Dette er den første 1. premien, men Astri har planer om flere prøver så vi venter i spenning. Gratulerer så mye! Vi vil også gratulere Viggo-datteren Merjano's Barbie Girl som tok sin andre 1. premie på spor i går.

02.05.09: På NSK Rogaland ble det dommerbytte i siste liten pga. sykdom. Egentlig skulle engelske Sally Shields dømme, og på meget kort varsel steppet Frank Bjerklund (kennel Westaway) inn. Det gjorde jo ikke noe for han likte Emil/ NUCH. Zelini's Fiddler On The Roof så godt at han satte ham til BIR og BIS-3! Gratulerer så mye til eier Cathrine Spikkerud med en strålende helg. Jeg regner med den lange turen hjem går som en lek. :-) Cathrine både trimmer og viser Emil selv, og hun har vist ham til alle certene også. Godt gjort!!! BIM denne dagen ble INT NSUCH NVCH Nimblewhit In a Mellowtone.

02.05.09: I Sverige debuterte Zelini's Snowy Mountains på Springerklubbens Östgöta sitt valpeshow for den engelske dommeren Bob Jackson (kennel Mompesson). Zoe ble BIR og BIS-2. Grattis til eier Annelie Karlsson, kennel Linmoor.

BIR NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof

 

 

 

 

 

 

 

 

 


01.05.09: NY CHAMPION! Sør-Rogaland Brukshundklubb hadde invitert Marion Sloan til å dømme 17 springere. Cert, championat og BIR gikk til Cathrine Spikkerud's Emil/ Zelini's Fiddler On The Roof. Vi gratulerer så mye!!! Emil er med det den femte i sitt kull som blir champion. Det var åtte valper i det kullet, fem av dem er nå champions (to av disse sågar dobbeltchampions), ytterligere en har fått CK og de to siste er aldri utstilt! Vi er ganske fornøyd med det kullet.... BIM gikk til Søreide's NORDUCH. Nimblewhit Winter Affair. Tispecert, hennes første, gikk til junioren Springtrend Red Benly som er en datter av vår Viggo. Vi gratulerer!

01.05.09: ENDA EN TITTEL I TYSKLAND: I Tyskland var det en internasjonal europasieger-utstilling der tyske Walter Schicker dømte springerne. Hanhuncertet gikk til Svenja Loose's Lasse/DtJCH. Zelini's On Cloud Nine som dermed også er Deutscher Champion VDH. Vi gratulerer!

24.04.09: VI HAR FÅTT VALPER!!!! Annie fikk valper sine i går og det ble hele 9 valper, 3 hanner og 6 tisper. En hanhund og tre tisper er lever/hvit/tan, og resten er lever/hvite. Fødselen gikk veldig greit, og Annie er veldig flink med dem. De har alle lagt på seg i løpet av det første døgnet, og de er alle livskraftige og livlige. Se mer på valpesiden.

VI VENTER KULL NR. 2:
Scarlett ble denne uken inseminert med sæd fra australske AUS CH. Kinsheran Kilimanjaro. Termin er i uke 26. Mer om dette kullet kan leses på siden planlagte kull.

23.03.09: ULTRALYD: Annie har vært hos veterinæren i dag og tatt ultralyd, og der var det mange bebiser å se. Iflg. veterinæren er det et normalstort til stort kull.

Tiril01.03.09: TIRIL 10 ÅR! Gamlemor og sjef i flokken Tiril / NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple har fylt 10 år, og dagen ble behørig feiret med pølser! Tiril er sprek som en loppe fortsatt, og den eneste hunden vi har som hopper frivillig opp på trimmebordet eller over vårt 1 meter høye gjerde.... Det siste er jo like greit da. Tiril hadde sitt beste år i ringen i fjor med Karoline i snøret. På spanielklubbens lister ble hun nr. 10 på listen over mestvinnende springer, og det er hennes beste plassering noen gang. Hun er ikke stilt mye i tidligere år, men ble allikevel et år nr. 12. I tillegg ble hun i 2008 nr. 2 på listen for mestvinnende veteraner alle spanielraser. Vi har jo bare tre hunder hjemme, og for de andre ble det følgende plasseringer på årets mestvinnende: Ylva/ NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever nr. 5 og Viggo/ NUCH. NVCH. Zelini's West Side Story nr. 9. I Tyskland ble DtJCH. Zelini's On Cloud Nine nr. 8 på listen der.

25.02.09: VI VENTER VALPER: Vi har vært på langtur i Sverige og paret Annie. Dermed venter vi valper i slutten av april. Mer om dette kan du lese på valpesiden vår.

14.02.09: LØPETID: Annie har fått løpetid og vil snart bli paret. Følg med på valpesiden vår.

26.01.09: SVERIGETUR: Årets første utstilling for vårt vedkommende skulle bli SSRK's utstilling i Västerås. Der skulle norske Frank Bjerklund, kennel Westaway, dømme og 132 springere var påmeldt. Vi (Siw og jeg) hadde med oss Viggo og Tiril. Jeg visste at Viggo ikke var helt Franks modell, men Tiril har han ihvertfall likt ved tidligere anledninger. Dette skulle bli Tiril's siste tur til Sverige tenkte jeg siden hun fyller 10 år om en måneds tid.
Fredagskvelden badet jeg Tiril, og lørdag kl 12.00 plukket jeg opp Siw. Vi kjørte hele veien i vekslende snødrev og regn, og det var til tider et spennende føre å kjøre på. Helt fra Nannestad til Karlstad lå det 20-30 cm snø i veibanen. Vi ankom hotell Scandic i Västerås ved halv sju-tiden om kvelden, og i hotellresepsjonen møtte vi noen som for oss så ut som Djengis Khan! Det viste seg å være VM i bandy i byen, og alle deltagerne lå på dette hotellet. Mongolia's landslag hadde noen interessante lue-kreasjoner som minnet om det vi har sett på film om Djengis Khan. De smattet litt på hundene ,og vi fant ut det var lurt å holde dem i stramt bånd. For alt vi vet så kanskje de så på dem som mat! De har nok ikke et hundehold som oss, og gjorde virkelig store øyne da Tiril skred inn døra iført silkedekken. :-) I løpet av kvelden ble det et ordentlig lurveleven i gangen der vi bodde, men det viste seg å bare være bandyspillere som hadde det litt gøy før de dro ut på byen. Heldigvis hadde de dratt da vi skulle legge oss. På bildet under til venstre kan dere se at jeg titter i kikkehullet for å se hvorfor det er så mye bråk. Tiril lurte veldig på hva jeg drev med....

Hva i all verden driver du med stående med ansiktet inn i døra tenker nok Tiril....Har du noe spennende i sekken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Viggo liker seg ikke spesielt godt i dusjen, men det må til! Må ha nyvasket hår på utstilling vettu!Vi åpnet en skuff i jakten på flere håndklær og der syns Tiril det var passende for henne å ligge! Nesten som i en hundeseng....

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er mye hardt arbeid i forbindelse med utstilling. Hundene må holdes i kondisjon og pelsen må stelles og bades. I tillegg er det ofte lange reiser og overnatting på hoteller, så dyrt blir det også. Det går utover både bilen (etter de to siste langturene har bilen min vært på verksted), kroppen må teipes for å holde løse kroppsdeler sammen og lommeboka blir skrapet. Men vi har det utrolig hyggelig og gjør det vi liker aller best! :-)

 

Litt teiping må til for å holde kroppsdelene på plass!Godt og varmt!

 

 

 

 

 

 Bildet til venstre: Det er ikke bare bare å drive med hund. I 1992 falt jeg på isen og pådro meg en prolaps som fortsatt plager meg. Som tidligere håndballspiller har jeg tråkket over endel ganger, og i romjulen tråkket jeg over igjen da jeg var på tur med hundene. Etter fire uker med sterke og huggende smerter gikk jeg til legen min, og hun mente jeg hadde delvis avrevne leddbånd. Dermed må jeg teipe foten når jeg skal gå tur eller løpe i utstillingsringen...  
Bildet til høyre: Utstillingen foregikk i et iskaldt ridehus der frostrøyken sto ut av munnen på oss. Jeg tenkte det var viktig å holde den gamle damen varm så jeg ofret dunjakken min for Tiril. Jeg gikk hele dagen rundt og hakket tenner mens Tiril koste seg verre!

Tiril og Siw i farta!

 

 

Hvordan gikk det med oss? Ikke spesielt bra! Viggo fikk CK, men ble uplassert i åpen klasse. Tiril ble nr. 2 i veteranklasse med CK, og det var det. Men Siw og jeg hadde en hyggelig tur, og vi traff mange av våre gode hundevenner på utstillingen, så vi hadde det hyggelig allikevel. Bedre lykke neste gang!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Her er en oppsummering over hva Zelini'ene har gjort så langt dette året:

 NAVN:  UTSTILLING:  LP/ SPOR M.M:
 DtJCH. Zelini's On Cloud Nine  Cert, cacib, BIR, 1 VDH-cert, tysk champion VDH, tysk klub champion   
 NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple  CK  
 NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof   Cert, championat, cacib, 2 x BIR, BIS-3  
 NUCH. NVCH. Zelini's West Side Story  cert, svensk championat, BIM, cacib   
 NUCH. Zelini's Macchiato  2 x cert, championat, res. cacib  
 Kennel Zelini's oppdrettergruppe 3 x BIS-1 spanielklubben, 2 x BIS-1 NKK, 1 x BIS-2 NKK, 1 x BIS-4 NKK   
 Zelini's Caffé Mocca     2 x 1. pr. viltspor
 NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever   BIM, cacib  
 Zelini's Alice Springs   BIS-1-valp  
 Zelini's Snowy Mountains  BIS-2-valp  
 Zelini's The Chosen One      1. pr. lydighet klasse 2, klassevinner
 Zelini's Give Me Five   cert, BIM   
 NUCH. Zelini's Cappuccino   3 x cert, res. cacib, championat    1. pr. lydighet klasse 1, klassevinner
 Zelini's Surfers Paradise   cert   
 Zelini's Great Sandy Desert   CK   
 NUCH. NVCH. Zelini's Annie Get Your Gun     2 x 1. pr. viltspor, norsk viltsporchampionat  
 NUCH. NSVCH. Zelini's Next to Nothing     1. pr m/ HP viltspor 
 Zelini's Smith & Wesson   BIS-3-valp