Spaniels siden 1975. Engelsk springer spaniel siden 1987.

Historikk:

Min første hund fikk jeg i 1975. Det var en cocker spaniel ved navn Betliem Pan av Gelinah. Han var ikke noen utstillingshund; han ble stilt ut tre ganger, og fikk to 2. premier og en 3. premie. Men med en gryende hunde-interesse hos sin tenårings-eier ble han dratt med på det meste, og vi klarte faktisk 1. premie i lydighet klasse 1 flere ganger.

Jeg var betatt av spanielens måte å være på, men ønsket meg en større hund. Valget var ikke vanskelig, det måtte bli en engelsk springer spaniel. Det er et valg jeg aldri har angret. Vår første springer var født i 1986, og det var NUCH. NSLCH. Lajban's Night Life (Lily). Hun var en allsidig hund, og ble høyt premiert både i utstillingsringen og på brukssiden. Hun ble bl.a. den første springer i Norge som oppnådde lydighetschampionat, og er fortsatt den eneste springer som har denne tittel. Hun ble også den eneste norske spaniel som oppnådde lydighetschampionat både i Norge og Sverige. I tillegg hadde hun godkjent jaktanleggsprøve, 3. BK på jaktprøve og 1. AK på viltsporprøve.

Lily ble mor til vårt første kull, som ble født i 1990. Kullet besto av fem valper og den mest kjente av disse er INT. DK. NUCH Zelini's Foxglove. En annen hund fra vårt første kull er NUCH. Zelini's Indian Cresses, som ble mor til vårt andre kull. Fra dette kullet er det NUCH. NV-94 Zelini's Living Daylights som har markert seg mest.

I 1992 kom NUCH. Beeline Wild Strawberry (bildet til høyre) til oss, og det er henne vi anser for å være stammor i vår kennel. Hun hadde tre kull, og har vist seg å være en fantastisk avlshund. Hun er mor til bl.a. certvinneren Zelini's Double Trouble og NUCH. NV-98 Zelini's Hells Angel. Hun er også stolt mor til de dyktige sporhundene NSVCH. Zelini's Easy Rider og NSVCH. Zelini's Harley-Davidson, begge er kullsøsken med NUCH. NV-98 Zelini's Hells Angel. Fra Marthe's tredje kull er NUCH. NVCH. Zelini's No Credit den mest kjente. Vi har et barnebarn hjemme etter Marthe fra kullet født i 1999 e. Melverly Mystery Maker u. NUCH NV-98 Zelini's Hells Angel. Hennes navn er NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple. Vi har også et oldebarn etter Marthe hjemme som heter NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever (CH. Rindi's Triumph Trophy - CH Zelini's Deep Purple), samt et tippoldebarn i NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story (SU(u)CH. PLCH. SV-07 Wongan Kadenza - NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever).  Alt vi har av avlsmateriale går dermed tilbake på Marthe. Hun døde 10 1/2 år gammel i januar -03 pga. kreft. Hun etterlater seg et stort tomrom hos dem som sto henne nær. For meg er hun, og vil alltid, være hunden i mitt liv...

I 2010 hadde vi 20-årsjubileum som oppdretter. Vil du lese litt om historikken skrevet i den anledning kan du klikke HER.

Mitt mål som oppdretter:

Mitt mål er å oppdrette sunne, vakre, rasetypiske springere med samarbeids- og arbeidsvilje.

Våre hunder lever som familiemedlemmer, og vi har derfor sjelden mer enn 3 hunder hjemme. Jeg, Heidi, er hjemmeværende og bruker det meste av min tid sammen med hundene. Når vi har valper går selvfølgelig det meste av tiden til dem. Både for det mest praktiske som rengjøring osv, men også fordi det er viktig for meg å bli kjent med hver enkelt valp og gi dem så godt grunnlag som mulig før de reiser herfra. Jeg kan ligge i valpekassen når de er små, og når de blir litt større bruker jeg timesvis ute på gressplenen sammen med dem. Jeg tror aldri jeg klarer å slutte å glede meg over de nye små valpene vi har satt til verden.

Vi har mange hyggelige og flinke valpekjøpere som sammen med oss trener og konkurrerer rundt om i det ganske land. Uten disse hadde det ikke vært mulig å få vist en så stor bredde på oppdrettet vårt. Uten alle våre dyktige valpekjøpere hadde vi ikke vært der vi er i dag! Det er viktig for oss å komme godt overens med våre valpekjøpere, og siden vi har sjelden har mer enn ett kull i året er det viktig å finne de rette kjøperne til hver enkelt valp. Vi gjør så godt vi kan!

Så langt har 31% av vårt oppdrett blitt premiert på spor, lydighet eller jaktanleggsprøve. På utstilling har 53% fått cert eller CK. 75% av hundene vi har oppdrettet er HD-røntget, og vi har en svært god HD-statistikk og ligger litt under gjennomsnittet for rasen som ligger på 10-12%. Vi føler derfor at vi kan gå god for en slik målsetting. Dette gjelder hunder eldre enn ett år.


Her ses Karoline Johansen som er en viktig del av Team Zelini. Karoline hjelper oss en hel del med valper, og er alltid med på utstilling. Hun stiller også sin egne hunder med stor suksess. Her sitter hun med teamets hunder: Kelly/ Zelini's Cappuccino (sittende bakerst),  NUCH. Copy-Cat's Hookey's Waterhole (liggende i midten), NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story (liggende foran),  NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever (sittende foran) og NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple (lengst til venstre).

 

 

 

 

Kull-oversikt: (klikk på årstallet for mer info om hvert enkelt kull)

År

Ant.

Far - Mor

1990

5

INT. SUCH. SV-92 Rowntree Magic Touch - NUCH. NSLCH. Lajban'sNight Life

1993

7

Beeline Tambourine Man - NUCH. Zelini's Indian Cresses

1995

2

NUCH. NV-92 Rowntree Royal Rival - NUCH. Beeline Wild Strawberry

1996

6

NUCH. Inu-goya Jazzman - NUCH. Beeline Wild Strawberry

1997

4

GBSHCH DK NUCH. Chaigmarsh Orchid - NUCH. Beeline Wild Strawberry

1998

6

Inu-goya Riverdance - Zelini's Double Trouble

1999

7

Melverly Mystery Maker - NUCH. NV-98 Zelini's Hells Angel

2001

1

NUCH. NV-00 Zelini's Bon-Bon - Zelini's Deep Purple 

2002

6

NUCH. SU(u)CH. Zelini's Marshmallow - NUCH. Zelini's Deep Purple

 2003

5

NUCH. SU(u)CH. SVCH. Rindi's Triumph Trophy - NUCH. Zelini's Deep  Purple 

2004

7

SU(u)CH. Trimere Tribbiani - Zelini's Jailhouse Rock

2004

3

FINUCH. Streamside's Kingfisher - NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple

2005

8

SU(u) CH.Wongan Kadenza - Zelini's Strawberry Fields Forever

2006

9

NUCH. Westaway Into the Mystic - NUCH. Zelini's Love Is In the Air
 2007

8

Alanea Landcruiser - NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever
 2008  1    NUCH. SU(u)CH. NORDJV-03 High Score I'm-Dynamite -  NUCH. Zelini's Annie Get Your Gun
2008 6    AUSTCH. Kinsheran Kilimanjaro - NUCH. Zelini's Love Is In the Air 
2009 9    SU(u)CH. Cloette's Joy and Pride - NUCH. Zelini's Annie Get Your Gun 
2009 9   NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story - Zelini's Give Me Five
2010 11   Winton The Winner Takes It All- NUCH. Zelini's Cappuccino
2010 3   Multi CH. Linmoor Zimply Zalient - INT NORDUCH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever
2012 4   Rianlas in The Black at Beresford - NUCH. Zelini's Cappuccino
2013 10   NORDUCH. Mompesson Escourt - NUCH. Zelini's Cappuccino
2015 9   Astrospring's Orion - Zelini's Private Practice
2016 4   SEU(u)CH. Lizziardhs Laphroaig - Zelini's Private Practice
2017 6   Charlescroft Ripple'n' Roll - Zelini's Dirty Dancing


Våre champions til nå:

NUCH. NSLCH. Lajban's Night Life
NUCH. Beeline Wild Strawberry
AUSTCH. Reibey Million Dollar Baby
INT DK NUCH. Zelini's Foxglove
NUCH. Zelini's Indian Cresses
NUCH. NV-94 Zelini's Living Daylights
NSVCH. Zelini's Easy Rider
NUCH. NV-98 Zelini's Hells Angel
NSVCH. Zelini's Harley-Davidson
NUCH. NVCH. Zelini's No Credit
NUCH. NV-00 Zelini's Bon-Bon
INT FIN EST NUCH. Zelini's U2 at Livingdale
NUCH. NVCH. Zelini's Roxette
NUCH.
NVCH.
Zelini's Deep Purple
NUCH. SU(u)CH. Zelini's Marshmallow

NUCH. NSVCH. Zelini's Next to Nothing
NUCH. Zelini's Return to Sender
NUCH. Zelini's Jailhouse Rock                                                                         Pelsstell på kennel Zelini
LV CH. LTU CH. ESTCH. EST JRCH. EST JRW-05 Zelini's Mad About You
NVCH. Zelini's Cheez Doodles
NUCH. Zelini's Love Is In the Air

NUCH. SU(u)CH. NORDV-06 Zelini's Strawberry Fields Forever
NUCH. NVCH. Zelini's Chess
NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's West Side Story
NUCH. Zelini's Jesus Christ Superstar
NUCH. NVCH. Zelini's Annie Get Your Gun
NUCH. Zelini's Fiddler On the Roof
NUCH. Zelini's Wild Romance
DtJCH. DtCH VDH. Dt Klub CH. Zelini's On Cloud Nine
NUCH. Zelini's Macchiato
NUCH. Zelini's Cappuccino
NVCH. Zelini's Caffe Mocca
NUCH. Zelini's Surfers Paradise
NVCH. Zelini's Barossa Valley
NVCH. Zelini's Diamond Hunter
INT CH. (C.I.B. & C.I.E.) FIN EST LIT LTV BALT RUSS RKF N NORD SEU(u)CH. NV-14 Zelini's Premier League
INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini's Golden Goal
INT NORDUCH. NVCH. NORDV-13 Zelini's Hattrick
NUCH. Zelini's Goalgetter
NUCH. SU(u)CH. NVCH. Zelini's Corona Extra
NUCH. Zelini's Budweiser
NUCH. NJV-14 Zelini's Body Talk
NUCH. Zelini's Speakers Corner
SEU(u)CH. DKUCH. Zelini's Back To The Future
NUCH. Zelini's Dirty Dancing

 

Her finner du oss:

Vi holder til i Nannestad ca. 5 mil nord for Oslo, men bare 10 min. unna Oslo Airport Gardermoen. Kommer du fra Oslo kjører du E 6 nesten helt opp til Gardermoen. Ta av riksvei 35/ E16 mot Nannestad, og følg skiltene derfra. Vi bor ca. 10 min. fra denne avkjøringen. Når du kommer inn i Nannestad kommer du inn i et boligfelt, og vi bor i første vei til venstre (Grevlingvegen).  Kommer du nordfra tar du av E 6 ved Dal/ Leto-hallen, og følger skiltene riksvei 174/ Nannestad. Ved første rundkjøring tar du til venstre mot Gardermoen. Etter å ha kjørt noen få km kommer du til Moreppen. Der tar du til høyre. Kjør over jordene, og inn i Nannestad (ca 2,5 km). Der kommer du inn i ovennevnte boligfelt. Grevlingvegen er første vei til venstre. Huset vårt er grønt med hvite karmer og vi bor i nr. 24.

4 generasjoner Zelini: Fra venstre  NUCH. NV-98 Zelini's Hells Angel (9,5 år) , NUCH. NVCH. Zelini's Deep Purple (6,5 år), Zelini's West Side Story (5 mnd) og Zelini's Strawberry Fields Forever (2,5 år). Bildet er tatt i 2005.